4 priežastys, kodėl dairytis kalėdinių dovanų reikia jau dabar

4 priežastys, kodėl dairytis kalėdinių dovanų reikia jau dabar

Nors iki gražiausių metų švenčių liko dar trys mėnesiai, pradėti dairytis kalėdinių dovanų verta jau dabar, ypač jei ketinate jas įsigyti el. parduotuvėse. Ne paslaptis, kad dažniausiai siuntos vėluoja būtent švenčių laikotarpiu, tad geriausias būdas apsidrausti nuo vėluojančių dovanų – pradėti jų paieškas interneto platybėse jau dabar. Be to, pradėję dovanų pirkimą iš anksto, galite nemažai išlošti ir finansine prasme. Taigi – kodėl verta pirkti kalėdines dovanas rudenį?

Mažiau skubėjimo ir klaidų pateikiant užsakymą. Viena iš dažniausių priežasčių, dėl kurios siuntinys niekada nepasiekia pirkėjo – būtent netiksliai nurodytas adresas, pašto kodas, vardas ir pavardė bei kita svarbi kontaktinė informacija. Be to, itin daug užsakymų švenčių metu gaunančios el. parduotuvės taip pat gali padaryti klaidų perduodamos pirkėjo kontaktinę informaciją siuntinių pristatymo įmonei, tad kuo anksčiau pradėsite ruoštis šventėms, tuo mažesnė bus apmaudžių klaidų tikimybė.

Didesnis prekių pasirinkimas. Pradedant nuo kultinių kvepalų ir brangios buitinės technikos ir baigiant patraukliomis nuolaidų akcijomis – prieš šventes el. parduotuvės iššluojamos taip pat greitai, kaip ir fizinės. Nors dauguma el. parduotuvių stengiasi pasirengti švenčių laikotarpiui ir apsirūpina paklausiausiomis prekėmis iš anksto, populiariausių spalvų, dydžių ir modelių nelieka per kelias akimirkas, kaip ir prekių su „kalėdine akcija“, ypač jei tai – vertingas pasiūlymas. Taigi – jeigu nenorite praleisti prieššventinių dienų bandydami „sumedžioti“ paskutinį jūsų pageidaujamos prekės vienetą, užsukite į el. parduotuvę jau dabar ir neskubėdami pasidairykite po pilną asortimentą.

Galimybė pirkti iš el. parduotuvių visame pasaulyje. Jeigu prekių pristatymas iš Lietuvoje esančių el. parduotuvių gali trukti savaitę, pirkiniai iš kitų šalių ar net kontinentų gali pasiekti jus tik po mėnesio ar net vėliau. Be to, kai kuriose šalyse siutinių pristatymo įmonės švenčių metų nedirba, o tai gali dar labiau sulėtinti prekės pristatymą. „Nuolat bendraujame su el. prekybininkais ir stengiamės kuo optimaliau paskirstyti siuntinių srautus, tačiau švenčių laikotarpis visada būna labai įtemptas, todėl kuo anksčiau bus įsigytos dovanos – tuo punktualiau jos bus pristatytos“, – sako „DPD Lietuva“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Baltijos šalims Gabrielius Bilevičius.

4 priežastys, kodėl dairytis kalėdinių dovanų reikia jau dabar, nuotrauka-1

© Shutterstock nuotr.

Mažesnė išorinių aplinkybių įtaka. Blogas oras, ilgi muitinės patikrinimai, užstrigusi banko sistema, pasibaigusios pakavimo dėžės – įsigijus kalėdines dovanas paskutinę savaitę, bet kuri smulkmena gali paversti švenčių laukimą tikra karštlige, spėliojant, kur gi dingo jūsų pirkinys. Nepaisant to, kad per pastaruosius metus el. prekyba apčiuopiamai patobulėjo, šį verslą vis dar supa daugybė išorinių kliūčių, kurių negali pašalinti nei moderniausios technologijos, nei prekybininkų įžvalgumas, todėl pasistengti tenka ir patiems pirkėjams – iš anksto planuojant svarbiausių dovanų įsigijimą internetu.

„V.P.“ inf.

4 priežastys kalėdinės dovanos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936