Premjeras su aplinkos ministru aiškinsis dėl kertamų miškų

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Kęstutis Navickas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Kęstutis Navickas

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienį susitiks su aplinkos ministru Kęstučiu Navicku dėl kertamų miškų.

„Reaguojant į viešoje erdvėje sklindančią informaciją, dėl miškų kirtimo Labanoro girioje ir kai kur kitur, visuomenės abejonės dėl galimai neteisėtų kirtimų turi būti išsklaidytos. Jei tie įtarimai yra pagrįsti, tai ministerija privalo imtis neatidėliotinų priemonių, kad kirtimai būtų sustabdyti, o kaltininkai – nubausti“, – BNS premjero poziciją perdavė jo atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje ėmė plisti vaizdo medžiaga apie atliekamus kirtimus kai kuriose valstybės saugomose teritorijose – Labanoro girioje, Punios šile bei kitur.

„Vakar apžiūrėjome sengirę prie Kertuojų ežero, ji visa nužymėta nukirsti. Miško kirtėjams visai nebesvarbu, kad planuojamas kirtimas tik penki metrai nuo gražiausio Labanoro girios ežero – Kertuojų, kad čia pat piliakalnis ir akmens amžiaus gyvenvietės radimvietė, kad kirtimas numatomas gausiai turistų lankomoje teritorijoje. O užvis labiausiai gaila tų 20-ties pušų milžinių, kurių skersmuo siekia metrą, o amžius – 200 metų. Medienos pramonei tokios jau netinka, bet paskutinis sengirės likutis bus sunaikintas. Ir visai tai valstybiniuose miškuose“, – feisbuke piktinasi Labanoro girios klubas.  

Aplinkos ministras Kęstutis Navickas BNS teigė kol kas neturinti žinių apie galimus pažeidimus ar nelegalius kirtimus.

BNS

Premjeras aplinkos ministras kertami miškai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936