Rugsėjo 28 -ąją „Ryanair“ pilotai streikuos 5 Europos šalyse – gali paveikti skrydžius iš Lietuvos

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr. / „Ryanair“
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr. / „Ryanair“

Pigių skrydžių kompanijos „Ryanair“ pilotai ketina streikuoti penkiose Europos šalyse tą pačią dieną. Belgijos „L'Echo“ skelbia, kad kalba eina apie Belgijos, Ispanijos, Italijos, Nyderlandų ir Portugalijos pilotus, taigi streikas gali paveikti skrydžius į šias šalis ir atgal. Tądien „Ryanair“ į Italiją ir Ispaniją skrenda ir iš Vilniau bei Kauno.

„Ryanair“ iš Lietuvos skrenda kai kuriomis iš šių krypčių. Pavyzdžiui, rugsėjo 28 dieną numatyti reisai iš Vilniaus į Milaną ir Madridą, iš Kauno „Ryanair“ tądien numatytas reisas į Barseloną.

Kaip skelbia prancūzų leidinys, diskusija dėl streiko vyksta jau kelias savaites. Anksčiau pilotų profsąjunga skelbė, kad tai gali būti didžiausias „Ryanair“ istorijoje darbuotojų streikas.

„Jeigu rugsėjo 28 dieną įvyks dar vienas beprasmis pilotų streikas, tai, kaip įvyko Vokietijoje, “Ryanair„ iš anksto informuos klientus dėl nedidelio kiekio reisų atšaukimo“, – leidinys cituoja „Ryanair“ rinkodaros vadovą Keniną Džeikobsą.

Primename, kad rugsėjo 12 dieną aviakompanija atšaukė 150 iš 400 reisų į ir iš Vokietijos, nes pilotai paskelbė streiką. Per dieną „Ryanair“ vykdo apie 2,5 tūkstančio reisų.

15min.lt

Ryanair Streikas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938