Karbauskis: Grybauskaitė labai stipriai klysta

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad Seimo tyrimo komisijos sudaromos ne tam, kad išgąsdintų Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę, o siekiant skaidresnės politikos.

„Prezidentė labai stipriai klysta, kad į ją kas nors yra nukreipta. Pirmiausia niekas jos nebandė niekuo išgąsdinti. Tada vadinasi, kad visi tyrimai ir tyrimas dėl to, kodėl taip brangiai skolinosi mūsų valstybė krizės metu, ir tai, ką tyrė Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, visa tai yra kažkieno gąsdinimas? Atleiskite: tai yra iš tikrųjų dalykai, į kuriuos mes turime atsakyti visuomenei ir sau, kad ateityje tokių dalykų nebegalėtų atsitikti“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, artimiausiu metu Seimą pasieks įstatymo projektai, kurie mažins korupcijos galimybes Lietuvoje.

„Mes tuos įstatymus priiminėsime. Viskas, kas yra daroma Seime, yra daroma tam, kad mes turėtume skaidresnę politiką, skaidresnę visuomenę, ir šitoje situacijoje prezidentė, kaip aš suprantu, yra suinteresuota tuo pačiu. Bet jei prezidentei atrodo, kad ją kažkas persekioja, kad jai kažkas grasina, tai tokiu atveju ji turėtų dažniau girdėti tai, ką mes sakome, o ne tai, ką sako konservatorių partijos atstovai“, - patarė R. Karbauskis.

Paklaustas apie tai, ar parlamentinis tyrimas domėsis, pavyzdžiui, prezidentės susirašinėjimu, R. Karbauskis sakė, kad tai mažareikšmis dalykas, ir jis abejoja, ar komisija tam gaištų laiką.

„Tai yra toks mažareikšmis klausimas bendrame kontekste, kad aš net nežinau, ar jį kaip nors atskirai išskirtų komisija kaip atskirą klausimą. Tai yra dviejų politikų susirašinėjimas, aišku, turinys labai gėdingas, bet tikriausia jis niekaip nesukuria grėsmių valstybei. Tikiuosi, kad teisme dėl Eligijaus Masiulio bylos gali būti užduotas ir šitas klausimas. Manau, kad tai mažareikšmis klausimas, ir aš abejoju, kad komisija imtųsi tokio klausimo atskirai“, - svarstė R. Karbauskis.

Kaip ELTA jau skelbė, Lietuvos prezidentė D. Grybauskaitė LRT radijui ketvirtadienį sakė, kad jei Seimui kyla klausimų, ji visada yra linkusi bendradarbiauti.

Tačiau, pasak šalies vadovės, labai svarbu kreipti dėmesį į tokių tyrimo komisijų motyvus. „Atrodo, kad dabartinių komisijų tikslai yra kitokie - jie derinami prie rinkimų tikslų. Galiu aiškiai pasakyti, kad jei komisijos tikslas bus bandyti mane išgąsdinti arba nutildyti, kad nekritikuočiau valdančiųjų veiksmų, tai tikrai tokia komisija šio tikslo nepasieks“, - tvirtino D. Grybauskaitė.

ELTA 

Karbauskis Grybauskaitė labai stipriai klysta
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936