Tragišką vakarą išanalizavęs Dainius Adomaitis: „Tikiu, kad galime laimėti“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Mantas Krasnickas

Dainius Adomaitis Vilniaus „Ryto“ arenoje surengė paskutinę Lietuvos rinktinės treniruotę prieš išvyką į Kroatiją, kur laukia bene rimčiausias iššūkis pasaulio čempionato atrankoje. Dar sekmadienį šaltame latvių duše išpraustas strategas tikina, kad išvados padarytos, o pergalė – pasiekiama.

D.Adomaitis norėtų kuo greičiau pamiršti tą sekmadienio vakarą „Siemens“ arenoje, kuomet Latvijos rinktinė nepaliko lietuviams šansų 80:97.

Tą bus galima padaryti jau penktadienį Kroatijoje, tačiau NBA žaidėjų Dario Šaričiaus ir Bojano Bogdanovičiaus vedami varžovai jau yra įjungę pavojaus sireną.

Kroatija J grupėje su trimis pergalėmis užima penktąją vietą iš šešių komandų, tačiau tokį patį santykį kol kas fiksuoja ir lenkai, olandai bei vengrai. Tik italai su keturiais laimėjimais kol kas nėra grupės mėsmalėje, tad pergalė kroatams – būtina.

Tai, atrodo, atsispindi ir lažybininkų prognozėse, kuriose aiškiais favoritais yra įvardijami Lietuvos varžovai.

„Matėme abejas jų rungtynes su slovėnais, iš jų galima darytis kažkokias išvadas. Tai yra labai pajėgi rinktinė. Individualiai yra du žaidėjai, kurie viską sprendžia. Matosi, kad bėgų turi, bandysime jas išnaudoti“, – prieš išvyką į Osijeką kalbėjo D.Adomaitis.

– Kaip pavyko išnaudoti laiką nuo paskutinių draugiškų rungtynių? – žurnalistai paklausė Lietuvos rinktinės trenerio.

– Manau, kad tikrai gerai, šiandienos treniruotė buvo geriausia iš visų. Pavyko pasidaryti ir taktinius dalykus, kuriuos planavome, galbūt ir pasigerinti formą.

– Kam didžiausią dėmesį skyrėte?

– Taktiniams dalykams tiek gynyboje, tiek puolime.

– Ar po pralaimėjimo latviams buvo kažkokių pakeitimų? Gal kažkokių priemonių ėmėtės po tokių rungtynių?

– Kokių pakeitimų galima daryti, kai sužaidi tragiškas rungtynes ir kalba eina apie individualią gynybą ar sprendimus? Tai buvo tragiškos rungtynės, visi tą matėt ir nėra ko slėpti. Per rungtynes šešis kartus nusiuntėm mesti baudų metimus, kai turėjome penkias komandines pražangas, vienas prieš vieną gynyboje pralaimėjome ties pirmu žingsniu... Išsianalizavome, pasižiūrėjome, treniruotėse viskas atrodė geriau, o viską parodys rungtynės.

– Rungtynėse su latviais daug problemų darė varžovų priekinė linija, kroatai taip pat turi pajėgius aukštaūgius, tikriausiai didžiausias dėmesys ten ir bus?

– Kad kaip tik ne. Pas juos pagrindiniai žaidėjai yra B.Bogdanovičius, gal net dar svarbesnis yra D.Šaričius, kuris sujungia visas grandis tarp gynėjų ir didelių. Jis gali ir pats įmesti 20 taškų, ir dar sukurti kitiems 20 taškų. Taip kad jis yra svarbiausias, B.Bogdanovičius turi didelę laisvę puolime ir gali bet kada atakuoti. Pirmiausia, turi būti susikaupimas individualioje gynyboje, turime nedaryti klaidų.

– Kurį žmogų matote stabdantį Šaričių?

– Pažiūrėsime. Iš pradžių galvojame apie Mindaugą (Kuzminską), turime Edgarą (Ulanovą) kaip variantą. – D.Šaričius sakė bijantis lietuvių žemo penketo, gal toks ir yra planas jūsų?

– Matėt rungtynėse su latviais, kad tai bandėme. Žiūrėsim, minčių yra įvairių.

– Ar gali turėti kažkokios įtakos, kad lažybininkai laiko Lietuvos rinktinę šių rungtynių autsaidere?

– Nežinau, lažybininkai dirba savo darbą, mes – savo. Ruošiamės rungtynėms, tikiu, kad galime laimėti.

– Klubuose žaidėjai ruošėsi fiziniam pasirengimui, o atvykę čia jau turi žaisti. Matėme, kad rungtynėse su latviais buvo energijos stoka. Ar treniruotėse taikote kažkokį ritmą specialiai tam?

– Nebenoriu kartotis, kas ten ir kaip dirba. Yra tokia situacija ir manau, kad per kelias dienas pabandėme apvienodinti jų formą. Faktas, kad kai kurie žaidėjai atvyksta po labai įtemptų treniruočių, kiti jau yra žaidę keletą rungtynių.

– Po rungtynių su Latvija prisijungė Rokas Giedraitis ir Renaldas Seibutis, kiek jie gali pridėti?

– Labai daug, perimetre turėjome daugiausiai bėdų tiek gynyboje, tiek puolime, taip kad jie čia turės svarbų vaidmenį.

15min.lt

Dainius Adomaitis Lietuvos krepšinio rinktinė Pasaulio krepšinio čempionatas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938