Prezidentė pareiškė, kad Seimo komisijomis jos užtildyti nepavyks

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Dalia Grybauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Dalia Grybauskaitė

Saulius Jakučionis

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad naują parlamentinio tyrimo komisiją kuriantiems valdantiesiems jos užtildyti nepavyks.

Taip ji kalbėjo Seime skinantis kelią iniciatyvai tirti neteisėtą suinteresuotų asmenų įtaką politiniams procesams buvusių dviejų vyriausybių valdymo laikotarpiu.

„Galiu labai aiškiai pasakyti, kad jei komisijos tikslas bus, tame tarpe, ir mėginti mane išgąsdinti arba mane nutildyti, kad nekritikuočiau valdančiųjų veiksmų, tai tikrai tokia komisija šio tikslo nepasieks“, – LRT radijui ketvirtadienį transliuotame interviu sakė D.Grybauskaitė.

„Jei matysiu antikonstitucinę elgseną, žmonių laisvių ir teisių ribojimą bei neraštingus ar korumpuotus sprendimus, tai labai aiškiai ir įvardinsiu bei stabdysiu savo kompetencijos ir konstitucinių galių rėmuose tokius veiksmus“, – pridūrė šalies vadovė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Ji tvirtino, kad dabartinių Seime kuriamų komisijų tikslai yra susiję su rinkimais.

Nauja komisija tirtų neteisėtą poveikį politiniams procesams, aukštų pareigūnų skyrimui ir įstatymų priėmimui 2018–2016 metais.

Seimo komisija iki kitų metų gegužės taip pat tirtų teisėsaugos ir žvalgybos informacijos teikimą kompetentingoms institucijoms.

„Valstiečiai“ anksčiau yra minėję norintys tirti prezidentės D.Grybauskaitės susirašinėjimą su tuometiniu Liberalų vadovu, šiuo metu politinės korupcijos byloje įtariamu Eligijumi Masiuliu.

Seimas birželio pradžioje patvirtino Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto parlamentinio tyrimo išvadas. Jomis grėsme valstybės sąrangai ir nacionaliniam saugumui pripažintas neteisėtas Rusijos energetikos bendrovės „Rosatom“ ir verslo koncerno „MG Baltic“ veikimas.

BNS

Dalia Grybauskaitė Masiulio ir Grybauskaitės laiškai Parlamentinis tyrimas Seimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937