Po maudynių valdininkės laukė netikėtas kerštas

Po maudynių valdininkės laukė netikėtas kerštas

Alvydas Ziabkus

Pranešęs apie valdininkę, kuri darbo metu mėgavosi prabangaus Palangos viešbučio SPA malonumais, palangiškis net buvo įtarinėjamas šmeižtu. Mat maudynių mėgėja – jo buvusi mylimoji.

Palangos savivaldybėje už civilinę saugą atsakinga vyriausioji specialistė Aistė Kairytė darbo metu laiką leido viešbučio baseine ir pirčių komplekse.

Tai paaiškėjo, kai buvęs moters draugas sužinojo, kad rugpjūčio 23 dieną 10 val. 45 min. valstybės tarnautoja asmeniniu automobiliu atvažiavo prie viešbučio.

Užfiksavo pažeidimą

„Aš jau anksčiau žinojau, kad A.Kairytė mėgaujasi SPA malonumais nekreipdama dėmesio į darbo valandas, todėl šįkart jos darbo drausmės pažeidimo faktą nusprendžiau užfiksuoti“, – pasakojo Palangos savivaldybės bendrovėje atsakingas pareigas einantis palangiškis.

Išmaniuoju telefonu nufotografavęs moters automobilį vyras nuėjo į viešbučio SPA ir per baseino patalpas ir koridorių skiriantį stiklą pamatė iš saunos išeinančią valstybės tarnautoją.

Nufotografavęs ją 11 val. 17 min. palangiškis nieko nelaukdamas atvažiavo į savivaldybę.

„Iš pradžių priimamajame pasiteiravau, ar šiandien A.Kairytė dirba. Kai man tai patvirtino, paprašiau skubaus susitikimo su meru, tačiau jis tą dieną buvo išvykęs.

Tada mane priėmė savivaldybės administracijos Juridinio ir personalo skyriaus vedėjas Petras Kaminskas“, – pasakojo palangiškis.

Atsakymas nustebino

Vyras papasakojo viešbučio SPA ką tik matęs administracijos specialistę A.Kairytę ir informavo, kad ji darbo drausmei nusižengia nebe pirmą kartą.

Išklausęs vyriškį P.Kaminskas pažadėjo išsikviesti darbuotoją ir pasiaiškinti.

Kitą dieną skyriaus vedėjas palangiškį informavo, kad su A.Kairyte buvo pakalbėta ir ji pažadėjusi daugiau taip nesielgti.

Toks savivaldybės pareigūno atsakymas vyrą pribloškė: „Negi valstybės tarnyba yra vaikų darželis, kur už šiurkštų drausmės pažeidimą blogiausiu atveju gali pabarti?“

Jis suabejojo, ar toks valstybės tarnautojos drausmės pažeidimas išvis neliks nutylėtas.

Meras iš pradžių nepatikėjo

Šiuo atveju susidomėjus „Lietuvos rytui“, savivaldybės vadovai mūru stojo už savo darbuotoją.

„Žinau, kad tarp šios moters ir ją apskundusio vyro yra sena nesantaika, todėl tai gali būti paprasčiausias šmeižtas siekiant jai pakenkti“, – kalbėjo Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Anot jo, A.Kairytė tikinusi, kad viešbučio SPA buvo pietų metu.

Miesto vadovui abejonių sukėlė ir telefonu padaryta nuotrauka. Esą aparate nustačius kitą laiką vaizdą galima užfiksuoti pageidaujamomis valandomis.

Š.Vaitkus buvo linkęs tikėti, kad kerštaudamas buvusiai draugei vyras nufotografavo darbuotoją viešbučio SPA per pietus, o telefone užfiksavo valanda ankstesnį laiką.

Sumelavo net prisipažindama

Toks įtarimas pribloškė buvusią draugę įskundusį palangiškį: „Pranešti apie daromą darbo drausmės pažeidimą į savivaldybę atvažiavau apie 11 val. 30 min. Tai patvirtins ne tik priimamojo darbuotojos, bet ir pats skyriaus vedėjas.

Be to, įėjimas į savivaldybę yra filmuojamas. Juk negalėjau aš prieš pietus pranešti, kad jų darbuotoja po gero pusvalandžio ilsėsis saunoje.“

Šie argumentai, matyt, pasirodė svarūs ir pačiai A.Kairytei.

Prieš keletą dienų ji parašė pasiaiškinimą, kuriame prisipažino viešbučio SPA buvusi darbo laiku. Baigus tarnybinį patikrinimą savivaldybės administracijos direktorei bus pasiūlyta specialistei skirti papeikimą.

Tačiau ir prisipažindama A.Kairytė nebuvo nuoširdi ir mėgino švelninti situaciją.

Esą ji iš savivaldybės išvažiavusi 11 val. 10 min. Iš pradžių vyko į vaistinę ir tik po to – į viešbučio SPA.

Tačiau tokiu atveju ji nebūtų jau po 7 minučių užfiksuota beišeinanti iš saunos. „Lietuvos ryto“ duomenimis, dvi dienos prieš tai ji viešbutyje nusipirko abonementą, leidžiantį 10 kartų apsilankyti sporto salėje ir baseino bei pirčių zonoje. Visas tris dienas ji abonementu naudojosi darbo laiku prieš pietus.

Pati A.Kairytė ką nors komentuoti atsisakė ir teigė, kad dar nėra pasibaigęs tarnybinis patikrinimas ir nėra paskelbtos išvados.

„Jei jau viską žinote, ko manęs klausiate?“ – atšovė valstybės tarnautoja.

 Už tokius pažeidimus bus baudžiama griežtai

Akvilė Kilijonienė

Palangos savivaldybės administracijos direktorė

„Nežinia, kokį įspūdį susidarė apie šį įvykį pranešęs palangiškis, tačiau savivaldybės vadovai principingai įvertino specialistės padarytą darbo drausmės pažeidimą.

Skubiai buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas, pradėta rinkti įrodymus. Jų neprireikė, nes darbuotoja pripažino savo pražangą, už kurią jai bus skirtas papeikimas.

Tokie įžūlūs darbo drausmės nesilaikymo atvejai Palangos savivaldybės administracijoje nebus toleruojami ir už juos bus griežtai baudžiama.

Savivaldybėje yra nustatyta tvarka, kai būtinu atveju – dėl vizito pas gydytoją, meistro atvykimo į namus ir panašiai – darbuotojai yra išleidžiami darbo laiku, bet apie tai turi pranešti tiesioginiam savo vadovui. Tai užfiksuojama žurnale. Šis laikas neįskaičiuojamas į darbo laiką.

Akivaizdu, kad čia nėra kalbama apie darbuotojų pramogas darbo laiku.“

lrytas.lt

KERŠTAS SPA VALDININKĖ PALANGA Palangos viešbutis Aistė Kairytė Petras Kaminskas Palangos meras Šarūnas Vaitkus Palangos savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938