Žilvinas Grigaitis prisipažino apie išgirstą vėžio diagnozę: man pasakė, kad liko gyventi keturi mėnesiai

Žilvinas Grigaitis© DELFI / Kiril Čachovskij
Žilvinas Grigaitis© DELFI / Kiril Čachovskij

Karolina Marcinkevičiūtė

Juodasis mėnulis, kaip sako pats Žilvinas Grigaitis, iš jo gyvenimo nesitraukia jau gerą pusmetį. Žinomas vyras DELFI prisipažino apie neseniai išgirstą ir gyvenimą aukštyn kojomis apvertusią vėžio diagnozę.

Dar vakar girdėdamas nuoširdžius bičiulių sveikinimus gimtadienio proga Ž. Grigaitis jautėsi kiek sumišęs, tačiau tvirtai žinojo, kad pozityvios emocijos dabar jam yra gyvybiškai svarbios. „Atvirai pasakysiu, kad nuotaikos tikrai buvo ne šventiškos ir ilgai svarsčiau, ar ruošti šį gimtadienį. Tačiau pervertinau viską ir supratau, kad negalima pasiduoti, o pamatyti svarbius man žmones, pamatyti jų šypsenas ir pasikalbėti yra labai malonu“, – sakė verslo ir komunikacijos konsultantu dirbantis vyras.

Jau prieš kurį laiką Ž. Grigaitis man mįslingai užsimindavo apie juodąjį periodą. Tačiau dar tuomet grėsmingą gydytojų diagnozę jis laikė paslaptyje ir sutiktas mieste tik liūdnai užsimindavo, kad ne viskas gyvenime yra šviesu ir gera.

„Tikiuosi, kad tos negandos, kurios prasidėjo metų pradžioje ir vėliau dėjosi ne man vienam, bet ir kitiems, kurie yra gimę po Mergelės ženklu, baigsis. Metai buvo tikrai sunkūs ir jau laukiu jų pabaigos.

Visų negandų pasekoje teko atlikti ir vidinį auditą. Žinai, kai tau pasako, kad liko gyventi trys ar keturi mėnesiai... pergalvoji viską ir pradedi mąstyti, kaip praleisi paskutines dienas. Galvojau net apie tai, ar neliks kokių nors biurokratinių reikalų dėl palikimo dukrai, ką padaryti, kad jai būtų paprasčiau tvarkytis. Nenorėčiau sukelti aplinkiniams kokių nors problemų ar rūpesčių.

Kai viskas atrodo gražu, saulė šviečia ir po keletos valandų tu išgirsti šią diagnozę, atrodo, kad pasaulis apsiverčia. Kilo elementarūs klausimai. Tikrai klausiau savęs, kodėl ir už ką“, – pasakojo jis.

Tačiau net ir balandžio pradžioje sužinojęs, jog serga paskutiniųjų stadijų prostatos vėžiu jis nepasidavė ir toliau ieškojo vaistų, gydymo bei darė viską, ką rekomendavo gydytojai. Noras pasveikti buvo stipresnis už nežinomybės baimę ir nerimą dėl ateities.

„Atlikus kraujo tyrimą mano rodikliai, kurie rodo onkologinį susirgimą, viršijo normą dešimt kartų. Preliminarus vertinimas jau tuomet buvo toks, kad man buvo diagnozuojamas onkologinė liga, kuris priskiriamas trečiai ar ketvirtai stadijai. Vėliau viskas buvo tikslinama“, – pasakojo žinomas vyras.

Pasiteiravus, ar gydytojai atsakė, kas galėjo sukelti onkologinę ligą, Žilvinas sakė, jog tai jo šeimoje nėra naujiena, o nuo prostatos vėžio jau mirė jo senelis, todėl kasmetiniai sveikatos patikrinimai buvusiam televizijos laidų vedėjui tapo įpročiu. Tačiau tai, kad sveikata gali taip kardinaliai pasikeisti viso labo per metus, jis nesitikėjo. Galiausiai ir pakartotinai atlikti tyrimai parodė dar blogesnius rodiklius.

„Viskas gerėja ir paskutiniai tyrimai rodo, kad liga suvaldyta ir viskas puiku. Reikia tikėti savimi ir kitais, nes gyvenimas tik vienas. Reikia kovoti ne tik už tai, ką darai, bet ir už savo pozityvumą ir viltį. Kaip mano šviesaus atminimo mama sakydavo, verkiančių niekam nereikia, todėl galvą aukštyn ir tik pirmyn, nors širdis ir plyšta.

Kai suvokiau, kad tai yra antra akistata su mirtimi, po visų liūdnų minčių sau pasakiau, kad jei mirti, tai su muzika širdyje. Manęs taip lengvai nesuvystysi. Ir prasidėjo kova iš visų jėgų. Džiaugiuosi, kad nepalūžau ir neverkiau visiems, neprašiau padėti. Visą gyvenimą lipau į kalną, kad būti viršūnėje ir dabar nuo jos ne taip lengva mane nustumti. Tikrai ne.

Į ateitį žiūriu optimistiškai ir dėkoju Nacionalinio vėžio instituto gydytojams, kurie profesionaliai viską padarė. Vėliau dar konsultuojantis su užsienio medikais jie patvirtino, kad Lietuvoje viskas buvo atlikta puikiai“, – gerų žodžių medikams negailėjo pašnekovas.

Tiesa, šiemet tikrąjį savo gimtadienį sutikdamas kelionės į Paryžių metu jis buvo nusiteikęs filosofiškai. Stebėdamas dangų Žilvinas sakė galvojęs apie gyvenimo beprasmybę ir tai, kaip viskas iš tiesų yra trapu. Savo ruožtu jis taip pat nori paskatinti ir kitus vyrus nepamiršti profilaktiškai išsitirti ir taip užkirsti kelią ligos išplitimui.

DELFI

Žilvinas Grigaitis prisipažino vėžys diagnozė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936