Palangos savivaldybės atstovai diskusijų festivalyje „Būtent!” su kolegomis diskutavo apie kurortų ateitį

Palangos savivaldybės atstovai diskusijų festivalyje „Būtent!” su kolegomis diskutavo apie kurortų ateitį

Rugsėjo 8 d. Palangos miesto savivaldybės atstovai – administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė ir mero patarėjas Pranas Žeimys – dalyvavo Birštone vykusiame diskusijų festivalyje „Būtent! 2018“.

Toks diskusijų festivalis, sulaukęs didelio tiek pranešėjų, tiek klausytojų dėmesio, organizuojamas jau antrą kartą, ir tikimasi, taps kasmetiniu renginiu. Vienas iš festivalio tikslų – parodyti, kad svarbūs sprendimai neatsiejami nuo požiūrių įvairovės ir skirtingų visuomenės grupių įtraukimo į jų svarstymą.

Festivalyje susitiko verslo, mokslo, kultūros, nevyriausybinių organizacijų, politikos atstovai iš visos Lietuvos ir iš užsienio. Buvo keičiamasi nuomonėmis, dalijamasi įžvalgomis, ieškoma sutarimo ir supratimo Lietuvai svarbiomis temomis.

Mero patarėjas P. Žeimys pasisakė šalies kurortams aktualioje diskusijoje „Lietuvos kurortų ateitis: ar taps lygiaverčiais konkurentais pasauliniams kurortams?“. Diskusijos metu buvo keliamas klausimas, ar Lietuvos kurortai – Birštonas, Druskininkai, Palanga, Neringa – turi galimybių tapti pasaulinio lygio kurortais, konkuruoti su tokiais, kaip, pavyzdžiui, Baden Baden Vokietijoje. Kartu diskutuota apie valstybės požiūrį į kurortus, apie kurortų vizijas, unikalumą, strategijas, įvaizdį pasauliniu mastu. Diskusijoje dalyvavo kitų kurortų merai, Turizmo departamento, Ūkio ministerijos, Ūkio ministerijos turizmo politikos skyriaus atstovais, taip pat turizmo tendencijas analizuojančiais akademinės visuomenės atstovais.

Tad kokios galimybės tapti tarptautiniu kurortu? Tam, pasak P. Žeimio, Palangoje mes turime jau išties daug. Stulbinančiu greičiu tvarkoma ir gerinama infrastruktūra, poilsio paslaugų pasirinkimo spektras – platus. Tad dabar kurorto siekis turėtų būti nebe plėsti paslaugų spektrą, o kaip įmanoma gerinti jų kokybę, kuri, Palangoje jau pasiekusi tikrai aukštą lygį. Kitas aspektas, itin aktualus kalbant apie turistus – patogus, greitas ir kokybiškas susisiekimas. Tam, anot mero patarėjo, būtina dar intensyviau didinti naujų oro krypčių iš Palangos skaičių, derėtis dėl naujų keltų krypčių, atplaukiančių į Valstybinį Klaipėdos uostą, iš kur Palangą taip pat pasiekia nemažas turistų skaičius. Dar viena diskusijoje nuskambėjusi idėja – įvairių paslaugų paketas. Poilsiautojas, apsistojęs viešbutyje ar sanatorijoje, galėtų gauti ne tik apgyvendinimą, maitinimą ir gydomąsias ar SPA paslaugas, bet ir galimybę už tą pačią kainą nuvykti į kaimyninius miestus, aplankyti turistinius objektus.

Diskusijų festivalio metu išgirsta daug naujų, modernių ir kurortams naudingų idėjų, kurių dalį bus bandoma įgyvendinti ir Palangoje.

„V.P.“ inf.

Palangos savivaldybės atstovai diskusijų festivalis Būtent kolegos diskutavo kurortas ateitis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933