J. Džiugelis traukiasi iš „valstiečių“ frakcijos

Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

Vilius Petkauskas,

Į žodžių karą su Ramūnu Karbauskiu įsivėlęs parlamentaras Justas Džiugelis palieka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LŽVS) frakciją.

„Akivaizdu, kad dėl diktatoriško Ramūno Karbauskio elgesio man su „valstiečių“ frakcija - ne pakeliui. Nežinau, ar frakcija supranta, ką reiškia tokio agresyvaus žmogaus vadovavimas ir kokią įtaka tai daro žmonų pasitikėjimui Seimu ir politikais“, - svarstė politikas.

J. Džiugelis kaltina R. Karbauskį prieš jį naudojant Rusijai būdingus metodus - siekį įbauginti ir šmeižtą. „Man mesti kaltinimai dėl neva aplinkos ministrui daryto spaudimo, dėl neva iš frakcijos bandomų išvesti kolegų ir dar daugiau - dėl reikalavimų socialinėms įmonėms man sumokėti. Tai yra Kremliaus stiliaus ataka ir dėl šmeižto kreipsiuosi į prokuratūrą“, - sakė prie Mišrios Seimo narių grupės prisijungti ketinantis politikas.

J. Džiugelis gynėsi, kad jokie frakcijos sprendimai negali riboti Seimo nario žodžio laisvės ir teisės balsuoti, remiantis sąžine, o ne frakcijos nuostatomis. Parlamentaras teigė suprantąs, kad R. Karbauskiui tokios vertybės yra svetimos.

„Per pastarąsias dienas supratau, kad neturiu tiek resursų, kad atlaikyčiau puolimą ir tokią jėgą. Tai kova, kur tiesa negali laimėti, tai kova, kur laimi galia. Priėmiau racionalų sprendimą tos kovos nebetęsti. Traukiuosi iš frakcijos“, - Seime sakė J. Džiugelis.

Po spaudos konferencijos parlamentaras išskubėjo į LŽVS frakcijos posėdį, kuriame turėjo paaiškėti, ar „valstiečiai“ J. Džiugelį pašalins iš frakcijos. Frakcijos seniūnas R. Karbauskis anksčiau pirmadienį žurnalistams teigė dėl J. Džiugelio elgesio svarstantis kreiptis į prokuratūrą.

„Bus priimtas sprendimas, ar frakcija kreipiasi į prokuratūrą, ar aš asmeniškai kreipsiuosi į prokuratūrą. (...) Yra daug daugiau informacijos, apie tai išgirsite, tai susiję daugiau su socialinėmis įmonėmis, yra konkrečios įmonės, kurios patiria spaudimą. Manau, kad tyrimas turėtų vykti“, - žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Tuo tarpu J. Džiugelis gynėsi jokio spaudimo ministrui nedaręs. „Mano pagrindinė žinutė (aplinkos -ELTA) ministrui buvo noras sužinoti, kad ministerija žmonėms neatsako beveik metus laiko. Tuo klausimu į mane kreipėsi rinkėjai, todėl norėjau sužinoti tikrąją situaciją“, - žurnalistams sakė parlamentaras.

ELTA primena, kad konfliktas tarp LŽVS lyderio ir J. Džiugelio įsižiebė dar vasarą, kuomet dabar frakciją palikęs politikas R. Karbauskį pavadino „patologiniu melagiu“. Reaguodamas į tokius kolegos komentarus partijos vadovas tuomet žurnalistus tikino, kad J. Džiugelio buvimas frakcijoje yra „tik laiko klausimas“.

ELTA

Justas Džiugelis palieka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcija LŽVS žodžių karas Ramūnas Karbauskis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,928