Prezidentė su Seimo valdyba aptars artėjančios sesijos darbus

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Dalia Grybauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Dalia Grybauskaitė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį su Seimo valdyba aptars artėjančios parlamento sesijos darbus.

Tai tradicinis prieš kiekvieną Seimo sesiją vykstantis šalies vadovės ir Seimo valdybos susitikimas.

Prezidentūra šią savaitę pranešė, kad D.Grybauskaitė siūlo į rudens sesiją įtraukti 13 naujų įstatymų iniciatyvų, svarbių „konkurencingų kainų užtikrinimui, mokytojų kvalifikacijos kėlimui, pagyvenusių žmonių priežiūros paslaugų prieinamumui“ ir padėsiančių pažaboti korupciją bei didinti skaidrumą viešajame sektoriuje.

Šalies vadovė taip pat ragina Seimą rengiantis referendumui dėl dvigubos pilietybės greičiau apsispręsti dėl jo formuluočių ir pradėti švietėjišką kampaniją.

Ketvirtadienį Seime su parlamento vadovais, komitetų pirmininkais, frakcijų seniūnais dėl sesijos darbų programos tarsis ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Jį delegavusi, daugiausiai atstovų Seime turinti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rudenį žada įgyvendinti tyrimo dėl nederamo verslo poveikio politikai išvadas, didinti skaidrumą regionuose, svarstyti nacionalinio transliuotojo veiklą tobulinančias įstatymų pataisas, civilinio turto konfiskavimo modelį.

Rudens sesijoje taip pat bus priimamas kitų metų valstybės biudžetas. Pasak „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio, jis bus nukreiptas socialinių problemų sprendimui, šeimų finansinio gerbūvio, pensijų, mokytojų, gydytojų, socialinių, kultūros darbuotojų atlyginimų didinimui.

Seimo rudens sesija prasidės rugsėjo 10 dieną.

BNS

Dalia Grybauskaitė Saulius Skvernelis Seimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937