Geras darbas avansu: padovanoti pratybas nepasiturintiems vaikams

„Jei nesurasime bendraminčių, paaukosime patys. Tai nėra siekis pasireklamuoti ar kažkaip pasisemti garbės sau, tiesiog draugiškas gestas, skirtas...
„Jei nesurasime bendraminčių, paaukosime patys. Tai nėra siekis pasireklamuoti ar kažkaip pasisemti garbės sau, tiesiog draugiškas gestas, skirtas tiems, kam labiausiai reikia pagalbos“, – kalbėjo T. Lubys. Asmeninio archyvo nuotr.

Suprasdami, kad ne visų šeimų piniginės vienodai plačios, du jauni iniciatyvūs draugai sumanė socialinę akciją – geras darbas avansu. Visiems palangiškiams gerai žinomas Palangos kultūros ir jaunimo centro renginių organizatorius Tautvydas Lubys siekia suvienyti bendruomenę tam, kad tie, kas gali, paaukotų stokojančioms šeimos pinigų vaikų pratybų sąsiuviniams įsigyti.

Draugiškas gestas

„Suprantame, kad ne visos šeimos turi vienodas galimybes, daugeliui jų yra sunku supirkti visas reikiamas mokyklines priemones, o ypač pratybų sąsiuvinius, kurie kainuoja ne vieną dešimtį eurų. Todėl norėtumėme suburti visus, kurie gali sau leisti nupirkti ne tik savo, bet ir mažiau pasiturintiems palangiškiams vaikams pratybas. Pasidalinus šia mintimi jau į komandą susibūrėme dviese – aš ir Ignas Tiškus. Jei nesurasime bendraminčių, paaukosime patys. Tai nėra siekis pasireklamuoti ar kažkaip pasisemti garbės sau, tiesiog draugiškas gestas, skirtas tiems, kam labiausiai reikia pagalbos“, – kalbėjo T. Lubys.

Du jaunuoliai entuziastai viliasi, kad į akciją įsilies daugiau žmonių, gal net įsijungs įmonės, knygynai ar spaustuvės, kurie suteiks nuolaidų reikiamiems leidiniams įsigyti. „O jei niekas neprisijungs, neprisidės, paaukosime patys, mudu su Ignu. Aš pats nepagailėsiu mažiausiai 100 eurų“, – kalbėjo Tautvydas Lubys, prisimindamas savo jaunystės dienas, kuomet gyveno gana sunkiai, ir dar jam būnant moksleiviu anuomet gavo dovanų iš sau tai galinčių leisti žmonių, labai reikalingą daiktą – nešiojamąjį kompiuterį.

„Suprantame, kad visiems stokojantiesiems nepadėsime, tačiau viliamės, kad ši iniciatyva praskaidrins nors keliems vaikams nuotaiką. Be abejo, norime, kad į ją įsijungtų kuo daugiau žmonių, kviečiame prisidėti, kas kuo gali. Taip pat norėtumėme, kad į mus kreiptųsi ir tos šeimos, kurioms pagalba būtina. Patys mes stengsimės pinigų nerinkti, tačiau bandysime tapti tarpininkais suvedant žmones – tuos, kurie gali nupirkti, su tais, kuriems reikia“, – kalbėjo akcijos sumanytojas.

Jei sumanysite prisidėti prie dviejų palangiškių sumanymo, skambinkite Tautvydui tel. 8 675 63042.

„V.P.“ inf.

Geras darbas avansas dovanoti pratybas nepasiturintiems vaikams Tautvydas Lubys Ignas Tiškus
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938