Palangoje surinkta rekordinė suma už automobilių parkavimo rinkliavą

Irmanto Gelūno / 15min nuotr. / Palanga
Irmanto Gelūno / 15min nuotr. / Palanga

Vytenis Kudarauskas, LRT TELEVIZIJOS laida „Laba diena, Lietuva“

Šiemet šiluma ir gerais orais lepinusi vasara vertė džiaugtis ne tik Palangos verslininkus, tačiau ir šio miesto rinkliavų centrą, nes už automobilių parkavimą surinkta rekordinė pinigų suma. Apie tai pasakoja LRT TELEVIJOS laida „Laba diena, Lietuva“.

Puikūs šios vasaros orai į Palangą priviliojo daug poilsiautojų, kurie į kurortą atvyko savo automobiliais. Arčiau centrinės miesto dalies automobilius norintys palikti kurorto svečiai turi sumokėti parkavimo mokestį, ir šiemet už šią rinkliavą surinkta rekordinė pinigų suma.

„Galutiniai skaičiai paaiškės po rugsėjo 15 dienos, bet liepos 1 dienos duomenimis surinkta 20 proc. daugiau nei ankstesniais metais. Manau, kad pridėjus rugpjūčio mėnesio ir rugsėjo pradžios rezultatus, padidėjimas turėtų būti apie 30 proc.“, – skaičiuoja Palangos rinkliavų centro direktorius Bronius Martinkus.

Pašnekovas įvardija konkrečias vietas, kur Palangoje palikus automobilį teks už tai sumokėti ir ragina nepamiršti, kad rinkliava renkama iki rugsėjo 15 dienos.

„Noriu priminti, kad mokėjimas už automobilių stovėjimą Palangoje pradedamas rinkti nuo gegužės 15 dienos, ir tęsiasi iki rugsėjo 15-osios.

Palanga yra suskirstyta pagal tris rinkliavos zonas. Brangiausia yra žalioji, kuri yra nuo Basanavičiaus iki Dariaus ir Girėno gatvės, bei nuo Parko iki Vytauto gatvių. Šioje zonoje viena valanda kainuoja 1,70 Eur.

Kita yra raudonoji zona. Tai dalis Vytauto ir Neringos gatvės. Čia valanda kainuoja 1,20 Eur. Trečia yra geltonoji zona, kur kaina yra 0,60 Eur už valandą“, – LRT TELEVIJOS laidai „Laba diena, Lietuva“ įvardija B.Martinkus.

Nors kai kuriose Palangos gatvėse automobilių stovėjimas ir apmokestintas, tačiau, B.Martinkaus teigimu, didžiojoje kurorto dalyje už tai mokėti nereikia, todėl poilsiautojai tikrai nepatiria didelių išlaidų.

Tiesa, jis priduria, kad kai kurie poilsiautojai gudrauja ir automobilį palikę ilgesniam laikui už stovėjimą nesusimoka, nes finansiškai geriau sumokėti baudą. Pavyzdžiui, palikus automobilį brangiausioje zonoje parai, tektų sumokėti kiek daugiau nei 40 eurų. Tuo metu bauda už neapmokėtą parkavimą – 12 eurų. Būtent už baudas dėl tokių nusižengimų buvo surinkta apie 6 tūkst. eurų.

LRT.lt

Palanga surinkta rekordinė suma automobilių parkavimas rinkliava
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936