J.C.Junckeris: Europos Komisija palaiko siūlymą atšaukti laikrodžių sukinėjimą

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr. / Jeanas-Claude'as Junckeris: Europos Komisija palaiko siūlymą atšaukti laikrodžių sukinėjimą
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr. / Jeanas-Claude'as Junckeris: Europos Komisija palaiko siūlymą atšaukti laikrodžių sukinėjimą

Europos Komisija rekomenduos Europos Sąjungos šalims narėms panaikinti laikrodžių sukinėjimą dukart per metus, penktadienį vokiečių televizijai sakė EK pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris.

„Atlikome apklausą, milijonai atsakė, kad mano, jog ateityje vasaros laikas turėtų galioti ištisus metus; tai ir nutiks“, – sakė jis Vokietijos transliuotojui ZDF. Jis pridūrė, kad EK planuoja priimti sprendimą šiuo klausimu vėliau penktadienį.

„Rekomenduosiu komisijai, kad jei klausiate piliečių (nuomonės), turite daryti taip, kaip sako piliečiai“, – sakė J.C.Junckeris. Ar iš tiesų verta persukti laikrodžių rodykles?

„Nuspręsime dėl to šiandien, o tada ateis šalių narių ir Europos Parlamento eilė (spręsti)“, – pridūrė jis.

Internete atlikta apklausa parodė, kad daugiau kaip 80 proc. europiečių nepritarė kasmetiniam laikrodžių sukinėjimui pavasarį ir rudenį. Tokia praktika galioja daugumoje Europos ir Šiaurės Amerikos šalių. Šiuo metu visoje Bendrijoje paskutinį kovo sekmadienį laikrodžiai pasukami viena valanda į priekį, o paskutinį spalio sekmadienį – atsukami atgal.

Šios tvarkos šalininkai sako, kad ilgesni šviesūs vasaros vakarai leidžia sutaupyti energijos, skatina žmones būti lauke, mažina eismo nelaimių, nusikalstamumo riziką.

Kritikai teigia, kad kasmetinis ritualas erzina žmones, galimi trumpalaikiai sveikatos sutrikimai, jie pasigenda akivaizdžių ekonominės naudos įrodymų.

BNS

EuroposKomisija palaiko siūlymas atšaukti laikrodžiųsukinėjimą
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938