Į Lietuvą atvežti du papamobiliai

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.

Į Lietuvą ketvirtadienio vakarą atvežti du papamobiliai, kuriais popiežius Pranciškus keliaus viešėdamas Lietuvoje.

Rugsėjo pabaigoje vyksiančiam popiežiaus vizitui papamobiliai atgabenti iš Airijos, Pasaulinio šeimų susitikimo, informavo organizatoriai.

Vienas jų bus naudojamas pipoežiaus kelionėms Vilniuje rugsėjo 22 ir 23 dienomis, kitas – susisiekimui Kaune rugsėjo 23-iąją.

Papamobilis, itališkai reiškiantis „popiežiaus automobilį“, yra pontifiko transporto priemonė, įprastai naudojama didesnių susibūrimų metu, kad Šventasis Tėvas būtų kuo arčiau žmonių.

Transporto priemonės bus pažymėtos registracijos numeriu „SCV 1“. Tai – Vatikano Miesto Valstybės pavadinimo sutrumpinimas.

Kaip informuoja vizito organizatoriai, popiežius į Baltijos šalis atvyksta pasimatyti su žmonėmis, todėl daug kur, atsisakęs uždaros transporto priemonės, sveikindamasis su žmonėmis, iš lėto keliaus papamobiliu.

Visi žmonės kviečiami pasitikti pravažiuojantį popiežių ir į nurodytas Vilniaus bei Kauno gatves ateiti nešdamiesi Lietuvos vėliavas, sveikinti popiežių džiugiais šūksniais, dainomis ar giesmėmis.

Kaip skelbta anksčiau, papamobilio maršrutas rugsėjo 22-ąją Vilniuje nuo Aušros vartų drieksis M. Daukšos, Žiuprionių, Subačiaus, Maironio, Barboros Radvilaitės, Šventaragio gatvėmis iki Vilniaus arkikatedros. Tai bus ilgiausia atkarpa, į kurią žmonės kviečiami pamatyti Šventojo Tėvo.

Tą pačią dieną popiežių bus galima sutikti kelyje nuo Katedros iki apaštalinės nunciatūros, t. y. T. Vrublevskio, Arsenalo, T. Kosciuškos gatvėse, rugsėjo 23-iąją, 18.15 – kelyje nuo Lukiškių aikštės iki Apaštalinės nunciatūros: Gedimino prospekte, T. Vrublevskio, Arsenalo ir T. Kosciuškos gatvėse.

Kaune rugsėjo 23-iąją žmonės kviečiami rinktis į Santakos parką iki 8 val., kur kartu bus laukiama atvykstančio popiežiaus ir švenčiamos Šv. Mišios. Prieš Šv. Mišias popiežius, važiuodamas papamobiliu, sveikins susirinkusius žmones.

Po to, kai 1981 m. Šv. Petro aikštėje, Vatikane, buvo pasikėsinta į popiežių Joną Paulių II, papamobilis pradėtas naudoti ir saugumo sumetimais. Stiklai, anksčiau turėję saugoti popiežiaus galvos apdangalą nuo vėjo, tapo neperšaunami.

BNS

Lietuva atvežta du papamobiliai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938