Lengvai vakarienei – legendinės Nicos salotos. Lėkštės ištuštės bematant

Nuotr. iš „Food for your mood“., Aurimas
Nuotr. iš „Food for your mood“.

Pajusti Nicą galime net neišėję iš namų! Dalinuosi garsiųjų Nicos salotų interpretacija. Tai idėja lengvai vakarienei – vakar lėkštes ištuštinome super greitai.

Nicos salotos

Į lėkštę dėkite:

  • špinatų ir gražgarsčių,
  • šviežių virtų bulvyčių, pašildytų keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir šviežiai maltais pipirais,
  • žalių šparaginių pupelių,
  • apkepintų svieste,
  • virtų kiaušinių,
  • vyšninių pomidoriukų,
  • juodųjų alyvuogių,
  • džiovintų pomidorų aliejuje,
  • žiupsnelio kanapių sėklų, konservuoto tuno.

Nepamirškite padažo! Žinoma, galite rinktis mėgstamą aliejų su pagardais, tačiau jeigu norite pajusti sodrų salotų skonį, rekomenduoju susimaišyti padažą, kokiu salotas gardinome mes.

Jam prireiks 2 česnako skiltelių, 2 ančiuvių filė, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų graikiško jogurto, šaukštelio medaus, šlakelio citrinos sulčių, pipirų, 1 šaukšto raudonojo vyno acto, šaukštelio Dižono garstyčių, šaukštelio kaparėlių.  Viską suplakite plakikliu ir sumaišykite su maždaug 2 šaukšteliais kapotų petražolių.

Receptu pasidalino „Food for your mood“

SALOTOS TUNAS KĄPARUOŠTIVAKARIENEI ŠPINATA IGRAŽGARSTĖS
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.