Rusų mafijos autoritetai išsirinko „bosų bosą“

Olegas Šiškanovas (Šiškanas)
Olegas Šiškanovas (Šiškanas)

Maskvoje susirinkę rusų mafijos autoritetai, vadinami „įteisintais vagimis“, išsirinko naują „bosų bosą“, kuris pakeis ilgam į kalėjimą pasodintą ankstesnį mafijos vadeivą Zacharijų Kalašovą (Jaunasis Šakro). Agentūra „Rosbalt“ skelbia, kad naujuoju mafijos vadeiva išrinktas Olegas Šiškanovas (Šiškanas).

Šiškanui dabar teks pareiga būti atsakingam už bendrą pasaulinės rusų mafijos „kasą“.

„Rosbalt“ praneša, kad Maskvoje susirinko daugiau nei dešimt pačių įtakingiausių mafijozių. Jie susirinko išrinkti naują „bosų bosą“. Šio vieta liko laisva, kai ligšiolinis rusų mafijos vadeiva Zacharijus Kalašovas (Jaunasis Šakro) ilgam sėdo už grotų. O.Šiškanovas (Šiškanas) Jaunojo Šakro įpėdiniu buvo išrinktas vienbalsiai.

„Rosbalt“ skelbia, kad į rinkimus susirinko „įteisinti vagys“ Michailas Vojevodinas (Michailas Lužneckis), Vasilijus Kristoforovas (Prisikėlęs Vasia), Dmitrijus Čanturija (Mironas), Olegas Šiškanovas (Šiškanas), Aleksejus Petrovas (Petrikas), Sergejus Aksionovas (Aksionas), Badri Koguašvilis (Badri Kutaiskis), Kachaberas Parpalija (Kacha), Elgudža Turkadzė (Gudža Kutaiskis), Merabas Gogija (Melija).

Visi susirinkimo dalyviai priėjo vieningos nuomonės, kad po to, kai Jaunasis Šakro buvo nuteistas 9 metams ir 10 mėnesių kalėjimo, reikia išrinkti naują mafijos galvą. Šiškanas „bosų bosu“ išrinktas vienbalsiai.

Mafijos galva paskelbus Šiškaną, pasak „Rosbalt“, baigėsi daug metų besitęsusi kurdų-jezidų hegemonija rusų mafijos soste. Kurdams-jezidams priklausė ankstesni rusų mafijos vadeivos Aslanas Usojanas (Senis Hasanas) ir Zacharijus Kalašovas.

Naujasis rusų mafijos bosas Šiškanas, manoma, tęs Jaunojo Šakro darbus, tad didelių sukrėtimų ar permainų nelaukiama. Šiškanas pasirinktas ir dėl to, kad palaiko dalykiškus santykius su daugeliu įtakingiausių „įteisintų vagių“, šiuo metu nėra įsivėlęs į didelius konfliktus.

Rusų mafijos autoritetai išsirinko „bosų bosą“  , nuotrauka-1

„Scanpix“/„Sputnik“ nuotr./Maskvoje sulaikytas mafijos bosas Zacharijus Kalašovas

54 metų Šiškanas yra „Ramenskojės“ grupuotės vadeiva. Gimęs niekuo neišsiskiriančioje šeimoje jis dar mokykloje įsitraukė į Maskvos priemiesčio Ramenskojės nusikalstamą grupuotę. Šiškanas sėdo vos 18-os. Teigiama, kad jis prisiėmė dviejų recidyvistų kaltę, kurie išprievartavo, nužudė ir sudegino moterį. Teismas jį nuteisė 10 metų kalėjimo. Tai kol kas vienintelis mafijozio teistumas.

Už grotų Šiškanas užmezgė ryšius su įtakingais autoritetais, tarp jų ir su Zacharijumi Kalašovu. Išėjęs į laisvę 1991 m. jis grįžo į Ramenskoję ir pradėjo sparčiai kilti nusikalstamo pasaulio karjeros laiptais.

Šiškanas garsėja kaip nekonfliktiškas veikėjas, besistengiantis taikiai išspręsti nesutarimus. Jis mėgsta rodytis viešumoje, kur elgiasi kaip respektabilus verslininkas. Šiškanas yra futbolo gerbėjas. Rusijoje žiniasklaidoje skelbtos nuotraukos, kuriuose jis draugiškai bendrauja su ankstesniu Rusijos futbolo rinktinės treneriu Fabio Capello ir dabartiniu rinktinės vairininku Stanislavu Čerčesovu.

15min.lt

Mafija Banditai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938