Darbai stabdomi nebus – vyks visu pajėgumu

Darbai stabdomi nebus – vyks visu pajėgumu

Ketvirtadienį Palangos meras Šarūnas Vaitkus ir Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Staskonienė lankėsi Vilniuje, Lietuvos automobilių kelių direkcijoje. Susitikimo su direkcijos vadovu Vitalijumi Andrejevu metu aptartas ne vienas Palangos miestui aktualus klausimas.

Pirmiausia iškeltas palangiškiams ir miesto svečiams labai aktualus Kretingos gatvės rekonstrukcijos darbų klausimas. „Pokalbio metu buvome užtikrinti, jog, nepaisant prieš keletą savaičių tarp užsakovų ir rangovų kilusių nesutarimų, darbai buvo atnaujinti ir vyksta pilnu tempu. Kretingos gatvė bus rekonstruota dar šiais metais“, – sakė Š. Vaitkus.

Meras taip pat atkreipė dėmesį, jog siekiama šią gatvę – įvažiavimą į Palangą – padaryti išties reprezentatyvų, todėl Savivaldybė savo ruožtu parengė gatvės apželdinimo projektą. Jame numatyta ties Kretingos gatve pasodinti apie 300 pušų. „Šį projektą pateikėme Lietuvos automobilių kelių direkcijai, ir, kai tik dokumentas bus suderintas, nedelsdami pradėsime gatvės apželdinimo darbus“, – teigė kurorto vadovas.

Sutikimo metu aptartas ir dar vieną miesto gyventojams itin aktualus klausimas – galimybė įrengti pėsčiųjų perėją Klaipėdos plente, ties susikirtimu su S. Dariaus ir S. Girėno gatve. Kelių direkcijos vadovas atidžiai įsiklausė į Palangos atstovų išsakytus argumentus ir pažadėjo rasti šiuo klausimu saugiausius sprendinius.

Į Palangą Š. Vaitkus ir V. Staskonienė parveža ir dar vieną gerą žinią – magistralinis kelias A13, jungiantis Klaipėdą su Palanga, jau kitais metais sulauks kelininkų dėmesio. „Šie gerais orais ir svečių gausa pasižymėję metai labai aiškiai parodė vairuotojams itin aktualią bėdą – dešiniosios šio magistralinio kelio dalies (kur eismas vyksta į Palangos pusę) būklė yra kritinė. V. Andrejevas informavo, kad kitais metais prasidės šio magistralinio kelio rekonstrukcija“, – kalbėjo Š. Vaitkus.

„V.P.“ inf.

Palangosmeras ŠarūnasVaitkus Savivaldybėsadministracijosdirektoriauspavaduotoja VioletaStaskoniene
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,928