Apskrities kriminalai per savaitę: vieni „nurengė“ automobilį, kiti – dviratį

Vasaros sezoną apskrities policijos pareigūnai registruoja daugiau nusikaltimų ir nusižengimų. „V.P.“ nuotr.
Vasaros sezoną apskrities policijos pareigūnai registruoja daugiau nusikaltimų ir nusižengimų. „V.P.“ nuotr.

Šeštadienį apie 23:40 val. Klaipėdoje, Tiltų g. praeivis sučiupo 1966 m. gimusį, neblaivų (1.80 prom.) asmenį grafičiu išpaišiusį paminklą „Vieningai Lietuvai“ ir perdavė pareigūnams. Pradėtas tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Šeštadienį Skuodo rajone, Mažųjų Rūšpių kaime, pareigūnai sustabdė automobilį „Opel Astra“, vairuojamą 1954 m. gimusio telšiškio. Automobilio bagažinėje rasti du 5 litrų talpos plastiko buteliai su bespalviu skysčiu turinčiu naminės degtinės kvapą.

Tą pačią dieną Rietavo rajone, greta tvenkinio esančioje pievoje, rastas 1959 m. gimusio vyro kūnas su daugybiniais sužalojimais įvairiose vietose, plėštinėmis žaizdomis, pirminiais duomenimis įtariama, jog vyrą mirtinai sužalojo jautis.

Pirmadienį į Palangos policiją kreiptasi dėl elektrinio motorolerio vagystės. 1994 m. gimęs vaikinas iš nuomos punkto išsinuomojo transporto priemonę ir iki šiol josnegrąžino. Žala tikslinama.

Trečiadienį du poilsiautojai nurodė, kad Palangoje, Užkanavės g., iš poilsio namų teritorijos, ilgapirščiai nugvelbė dviratį, o vieną dviratętransporto priemon „nurengė“ - paliko tik rėmą, pasisavindami kitas detales ir priedus, vertus 1294 eurų. kitas poilsiautojas neteko panašaus dviračio „Canyon Grand Canyon CF SL 8.9 Oneby“, kurio vertė 1500 eurų.

Tą pačią dieną į Palangos policijos komisariatą kreipėsi ir dar vienas šių poilsio namų gyventojas, nurodydamas, jog iš kambario pagrobta fotokamera, verta 350 eurų.

Sekmadienį, apie 2 val., gautas pranešimas, kad Naikupės g., Klaipėdoje, kazino kilo muštynės, apgadintas turtas. Nustatyta, kad lošimų automatų patalpose kilo muštynės tarp keturių asmenų -  1987 m. gimusio lankytojo (1,86 prom.), 1990 m. ir 2002 m. gimusių klientų (1,11 prom.) ir 1990 m. gimimo lošėjo (1.72 prom.). Du nukentėjusieji muštynėse išvežti į ligoninę.

Sekmadienį Plungės mieste pranešėjas po nakties rado iš chuliganiškų paskatų sugadintą jam priklausantį automobilį „Audi 80“, kuris stovėjo garažų bendrijoje. Automobiliui išmušti langai, sulamdytas stogas, į baką pripilta žvyro, nutraukti laidai, nudaužyti veidrodėliai. Padaryta 430 eurų turtinė žala.

Pirmadienį Klaipėdos rajono Ližių kaime, šalia ežero, sodybos teritorijoje, žolėse rastas nenustatytos lyties bei tapatybės irimo stadijos lavonas su rūbais - žalios spalvos striuke, kareiviškomis kamufliažo kelnėmis. Įtariama, jog kūnas gali būti dar 2016 m. dingusio be žinios vyro.

Antradienį Plungės rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo tyrimą dėl sukčiavimo. Pranešta, jog dar liepos 25 d. interneto portale radęs skelbimą apie parduodamus šildymo briketus, nukentėjusysis pervedė į uždarosios akcinės bendrovės sąskaitą 1100 eurų už 24 paletes briketų, tačiau sutartą dieną prekė nepristatyta, pinigai negrąžinti.

Trečiadienį 15 val. 1961 m. gimusi moteris paskambino policijai ir pranešė, kad jos namuose Klaipėdos rajone, Glaudėnų kaime, yra sumuštas apie 50 m. vyras, jis kraujuoja, miršta. Policijos pareigūnams atvykus į įvykio vietą neblaivi (4.54 prom.) moteris nuvedė juos iki už uždaryto sąvartyno esančio namelio, kur viduje prie durų gulėjo vyras. Atvykę greitosios pagalbos medikai konstatavo vyro biologinę mirtį. Ant mirusiojo nugaros matėsi durtinė žaizda. Ekspertai nurodė, kad mirtis veikiausiai smurtinė, aptikti keturi dūriai, iš kurių vienas pataikė į širdį. Įtariamoji sulaikyta.

Ketvirtadienį į Klaipėdos pareigūnus kreipėsi 1946 m. gimusi moteris pranešdama, kad apie 08.45 val. Vingio gatvėje, Klaipėdoje, iš bankomato pamiršo pasiimti išduotus 300 eurų, o grįžusi jų neberado. Ji įtaria, kad pinigus pasisavino už jos buvęs vyras. Pradėtas tyrimas dėl vagystės.

Ketvirtadienį 19 val., Palangoje, Mėguvos g., pareigūnai sulaikė neblaivų automobilio „Škoda Superb“ vairuotoją, gimusį 1985 m. Vairuotojui nustatytas 1,60 prom. girtumas, jis sulaikytas.

„V.P.“ inf.

Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936