Prisiekė naujasis Palangos parapijos klebonas Kęstutis Balčiūnas (vaizdo įrašas, bus papildyta)

Po priesaikos naujasis Palangos Parapijos klebonas K.Balčiūnas pakvietė bendrai nuotraukai. "V.P." nuotr.
Po priesaikos naujasis Palangos Parapijos klebonas K.Balčiūnas pakvietė bendrai nuotraukai. "V.P." nuotr.

Šiandien šiek tiek po vidurdienio Palangoje gaudę bažnyčios varpai pranešė svarbią žinią – parapija turi naują kleboną. Iškilmingoje ceremonijoje dabar jau buvęs Žarėnų klebonas Kęstutis Balčiūnas Telšių vyskupijos kanclerio Haroldo Šneideraičio ir susirinkusiųjų akivaizdoje prisiekė tarnauti Palangai.

Ceremonija pradėta Kęstučio Balčiūno tikėjimo išpažinimo malda bei iškilminga priesaika sąžiningai vadovauti parapijai, kuri buvo sakoma dešinę ranką padėjus ant Šventojo rašto. Visi susirinkusieji buvo pakviesti liudyti šią gražią ceremoniją, jie viską stebėjo pačiame bažnyčios priešakyje.

Ceremoniją žodžiu ir raštu liudijo Telšių vyskupijos kancleris Haroldas Šneideraitis. Išpažinęs tikėjimą ir pasižadėjęs rūpestingai eiti paskirtas pareigas, kunigas Kęstutis Balčiūnas visų liudytojų akivaizdoje pasirašė parapijos priėmimo aktą, parapiją perduodąs savo parašu patvirtino ir Kunigas Marius Venskus.

Tam, kad liudytojų dalyvavimas būtų užfiksuotas ir raštiškai, pasirašyti bažnytiniame dokumente buvo pakviesti Palangos meras Šarūnas Vaitkus bei laikraščio „Vakarinė Palanga“ redaktorė Tamara Zaiceva.

Po šios ceremonijos pradėjus eiti naujas pareigas K.Balčiūną sveikino ir kancleris H.Šneideraitis, ir buvęs kurorto ganytojas M.Venskus. Kurorto vadovas Š.Vaitkus, įteikęs kunigui gražią gėlių puokštę, taip pat linkėjo sėkmingos tarnystės ir tikino, kad Palangos žmonės nuoširdžiai priims naująjį kleboną. „Sveiki atvykę į Palangą“, - K.Balčiūną sveikino ir T.Zaiceva. Prisiminimui apie apsilankymą redakcijoje, kuomet dabar jau buvęs Palangos parapijos klebonas M.Venskus viešėjo su būsimu kurorto ganytoju ir šis davė pirmąjį interviu miesto spaudai, laikraščio „Vakarinės Palangos“ redaktorė įteikė abiem kunigams po vienodą nuotrauką, kurioje ir įamžintas šis vizitas. Ji padėkojo M.Venskui už gražią bendrystę ir linkėjo sėkmingos tarnystės Tauragėje bei tokio pat gražaus bendradarbiavimo su šio miesto žiniasklaida.

Nuoširdžius atsisveikinimo žodžius kunigui Mariui Venckui tarė ir Pakrančių apsaugos rinktinės Palangos užkardos vadas Juozas Rinkevičius. Jis akcentavo, kad panašių tarnybų vadovai privalo vienas kitą gerbti, palaikyti, bendradarbiauti.

Parapijiečiai, išgirdę gražius padėkos žodžius tarnystę Palangoje baigusiam klebonui Mariui Venskui, šnibždėjosi: „Dabar jau krioksiu“ ( „Dabar jau verksiu“).

Pirmąsias šv.Mišias naujasis Palangos klebonas K.Balčiūnas turėtų aukoti ateinantį sekmadienį.

"V.P." inf.

Palangosbažnyčia prisiekė naujasisparapijosklebonas KęstutisBalčiūnas MariusVenskus
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937