Neskubėkite išmesti arbatos pakelių: 10 neįprastų, bet efektyvių jų panaudojimo būdų

Arbatos pakelis© Shutterstock
Arbatos pakelis© Shutterstock

Prie puodelio arbatos pokalbiai tampa prasmingesni, o problemos – menkesnės. Naudos šis jaukus gėrimas taip pat turi daugiau, negu amžina jo konkurentė – kava. Tačiau po to, kai išgersite juodąją, žaliąją, vaisinę ar Alpių žolelių arbatą, neskubėkite išmesti panaudoto arbatos pakelio.

Arbatos naudą kinai žinojo jau daug metų prieš mūsų erą. Anot vienos legendos, šalies didvyris Šen Nunas virė katile vandenį ir į jį netyčia įkrito keli arbatmedžio lapeliai. Šen Nunas surizikavo paragauti šio nuoviro ir liko sužavėtas – atsitiktinai gautas gėrimas buvo nuostabus. Žinoma, šiuolaikinė arbata pakeliuose neprilygsta natūraliems savo protėviams. Tačiau tai nereiškia, kad ji nėra neskani ir nenaudinga. Netgi panaudotiems išgertos arbatos pakeliams galima rasti bent dešimt neįprastų, bet efektyvių panaudojimo būdų, rašo novate.ru. Pabandykite jį įdėti...

1. Į plautuvę virtuvėje

Įmeksite arbatos pakelį į plautuvę, užkimškite vandens nutekėjimo angą ir pripilkite plautuvę šilto vandens. Į gautą „vonelę“ sudėkite nešvarius indus ir palikite 10 minučių. Arbata padės atsikratyti riebalų (įskaitant ir ant plautuvės sienelių) ir leis be didesnių pastangų išplauti indus. Maža to, jie neturės specifinio kvapo.

2. Į šaldytuvą

Arbatos pakelis© Shutterstock

Bus dar geriau, jei į šaldytuvą patalpinsite iš karto kelis arbatos pakelius. Nuspauskite skysčių perteklių ir sudėkite juos į plastikinį indelį ar dubenėlį. Neuždarę indo, pastatykite jį į šaldytuvą. Jau po kelių valandų pastebėsite, kad šaldytuve neliko jokio nemalonaus kvapo.

3. Į sportinius batelius

Svečiuose nedrįstate nusiauti batų? Tuomet namuose į batų vidų įdėkite po sausą arbatos pakelį. Arbata turės gerą dezodoruojantį poveikį ir susidoros su bakterijomis, kurios kelia specifinį kvapą. Šis triukas itin tinka sportiniams bateliams.

4. Į puodą, kuriame ketinate virti ryžius

Į puodą su vandeniu, kuriame ketinate virti ryžius, įmeskite arbatos pakelį (pageidautina žaliosios arbatos be jokių aromatinių priedų). Užvirkite vandenį, ištraukite arbatos pakelį ir suberkite ryžius. Toliau virkite, kaip įprastai. Skamba egzotiškai, bet nesijaudinkite – valgyti arbatos nuoviro neteks. Šis triukas suteiks ryžiams tik lengvą – ir gana pikantišką – skonio niuansą.

5. Ant saulės nudegintos vietos

Arbata turi taniko rūgšties ir teobromino, kurie numalšina peršėjimą, palengvina patinimą ir paspartina odos regeneraciją. Jei prieš tai arbatos pakelį atšaldysite, raminantis poveikis bus dar stipresnis.

6. Ant akių

Arbatos pakelis© Shutterstock

Rytais tikrąja to žodžio prasme negalite praplėšti akių? Atvėsinkite du arbatos pakelius (geriausia – žaliosios) ir bent 10 minučių užsidėkite juos ant akių. Nors tokia procedūra gali priminti tipiškas scenas iš romantinių komedijų, nesukite galvos – ji tikrai veiksminga. Kofeinas kartu su teobrominu pašalins patinimus, o maloni vėsa sutrauks kraujagysles. Dabar iš veidrodžio į jus pažvelgs žvalus žmogus.

7. Ant lūpų

Arbatos pakelis gali tapti nebloga minkštinančia kauke lūpoms. Tiesiog dar šiltą ir drėgną arbatos pakelį priglauskite prie lūpų ir palaikykite 5 – 10 minučių. Tuomet švelniai pamasažuokite lūpas dantų šepetuku. Rezultatas: jokių suskeldėjimų, o bet kokie matiniai lūpų dažai pasidengs itin lygiai.

8. Į dubenį su karštu vandeniu

Tuomet sumerkite į jį savo pavargusias pėdas. Ši SPA procedūra namų sąlygomis suminkštins pėdų odą ir pašalins nuovargį. Beje, pėdų vonelės su žaliąja arbata yra nebloga papildoma priemonė gydant grybelines infekcijas.

9. Į spintą su daiktais

Sausus arbatos pakelius išdėliokite lentynose ar dėkite į stalčius su apatiniu trikotažu. Tiesa, nepamirškite namiškiams paaiškinti, kad jūs neišprotėjote. Tiesiog tai natūrali alternatyva aromatizuojantiems maišeliams.

10. Į šiukšlių kibirą

Galiausiai... dažniau išmeskite arbatos pakelius. Tai irgi bus naudinga: jūsų šiukšlių kibiras ne taip smarkiai dvoks.

DELFI

arbatospakeliai panaudojimobūdai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937