Maksimas Galkinas sausakimšoje Palangos salėje šaipėsi iš D.Grybauskaitės ir kaltinimų Rusijai

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Maksimo Galkino koncertas Palangoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Maksimo Galkino koncertas Palangoje

Ketvirtadienio vakarą Palangoje Andriui Mamontovui ir Domantui Razauskui teko savotiškai konkuruoti su Alos Pugačiovos vyru komiku Maksimu Galkinu. Šiltą vakarą poilsiautojai galėjo rinktis vieną iš trijų koncertų skirtingose vietose. Bilietai į Rusijos televizijų žvaigždės pasirodymą Palangos koncertų salėje buvo išparduoti prieš jo pradžią.

„Labas vakaras“ – lietuviškai pasisveikino Rusijos parodijų meistras. „Atvykau į gimtąją Lietuvą“, – pareiškė komikas ir sukėlė plojimų bangą. Palanga – dieviškas kraštas, komplimentus žarstė garsusis Rusijos komikas sausakimšai Palangos koncertų salei. Taip prasidėjo Rusijos televizijų žvaigždės pasirodymas Palangoje, kur neišvengta ir politinių temų, ir Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės pašiepimo.

Kaltinimus pavertė juoku

Jis pasirodymą iškart pradėjo nuo Rusijos aktualijų apie pensinio amžiaus kėlimą, kas Rusijoje sukėlė nepasitenkinimo bangą. Tiesa, tiesiogiai valdžios nekritikavo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Maksimo Galkino koncertas Palangoje

M.Galkinas paminėjo ir kitas Rusijos aktualijas, neištikimybės skandalus, kurie Lietuvoje nebuvo nušviesti, tačiau publika pasirodė gerai susipažinusi – Rusijos televizijose tai plačiai skambančios istorijos.

Tiesa, paminėjo ir tai, dėl ko Kremlius yra kaltinamas – kišimusi į rinkimus kitose šalyse.

„Jeigu mes būtume kišęsi į rinkimus Amerikoje, tai ten būtų laimėję „Vieningos Rusijos“ kandidatas“, – pokštavo komikas, nuleidęs juokais Vakarų kaltinimus Kremliui. Rusijoje valdančioji partija yra „Vieningoji Rusija“.

Šaipėsi iš D.Grybauskaitės pigių skrydžių

„Kodėl taip Grybauskaitė nemėgsta Vladimiro? Mačiau, ji skrido ekonomine klase, tiesa, už jos nebuvo nieko, tai gal vietų neišpirko? – pašiepė Lietuvos vadovę parodijuotojas. – Įsivaizduojate Vladimirą ekonominėje klasėje? Jūsų Dalia kažką turi“.

„Facebook“ nuotr./Dalia Grybauskaitė pakeliui į Londoną

Per du tūkstančius žiūrovų talpinančioje salėje griausmingas juokas. Čia komikas turėjo omenyje tuščias vietas lėktuve už D.Grybauskaitės nugaros. M.Galkinas šaipėsi esą jos buvo visos išpirktos prezidentūros.

Taip jis priminė atvejį, kai Lietuvos vadovė 2013 m. balandį skrido pigių skrydžių kompanijos „Wizzair“ lėktuvu į Londoną oficialaus vizito ir apie tai paskelbė feisbuke.

„Dalia iz dalia posilala tralialia“, – savo tirada vėl sukėlė juoko bangą komikas primindamas prastus V.Putino ir D.Grybauskaitės santykius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Maksimo Galkino koncertas Palangoje

Jis pašiepė ir buvusių Rusijos prezidento rinkimų kandidatus, o daugiausia dėmesio skyrė Ksenijai Sobčiak. „Sutikau ją oro uoste šeštą ryte, sakau, ko tau į tą Murmanską, sako, suagituosiu rinkėjus. Klausiu – gal be reikalo ten. Šalta ten“, – kalbėjo M.Galinas. Pašiepdamas K.Sobčiak kalbėjimo manierą M.Galkinas juokėsi iš kandidatės vizito Murmanske.

M.Galkinas pašiepė ir kitą žinomą Rusijos politiką Vladimirą Žirinovskį, kuris „kartą per kelis metus kyla iš karsto“. V.Putino vardas taip pat ne kartą buvo minėtas komiko programoje.

„Jis net gervėms parodė, kur skristi“, – šmaikštavo komikas, primindamas išjuoktą 2012 metais nufilmuotą Rusijos prezidento skrydį parasparniu kartu su paukščiais.

Scanpix nuotr./Vladimiras Putinas skrido su gervėmis

Juokėsi iš alkoholio prekybos apribojimų Lietuvoje

M.Galkinas klausė Palangos publikos apie didžiausias problemas Lietuvoje. Nuolat remontuojami keliai, alkoholio prekybos ribojimai, didelės baudos už greičio viršijimą – skriejo atsakymai iš salės. „Alkoholis tik iki trijų sekmadieniais?

Tai ko jūs tylit?“, – negalėjo patikėti M.Galkinas. Parodijuodamas kitus komikus jis perteikė Lietuvos problemas.

„Skundžiatės remontuojamais keliais? Ten niekada neremontuoja“, –Rusijos kryptimi parodė komikas, sukėlęs plojimų bangą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Maksimo Galkino koncertas Palangoje

Juoko bangą Rusijos atlikėjas sukėlė improvizuodamas apie tai, kaip lietuviams sunku su alkoholio pasiekimu kai kuriomis valandomis. Lietuvos aktualijų pašiepimas sulaukė didžiausios plojimų bangos. Tiesa, pasirodyme šiepė ir degtinės vartojimą Rusijoje, prasigėrusius tautiečius. Prisiminė ir Rusijos medicinos sistemą.

„Nežinau kaip Lietuvoje, bet Rusijoje traumatologiniai punktai būna penktame pastato aukšte“, – ironijos Rusijos atžvilgiu nevengė komikas.

Publika kvatojo ir komikui pasakojant apie medinius lauko tualetus Rusijoje, kurių yra apstu visoje šalyje. Jis užsiminė, kad Lietuvoje šiuo atveju greičiausiai daugiau civilizacijos.

Pasaulio futbolo čempionato kuriozai

Pasibaigęs Pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje – dar viena populiari M.Galkino tema Palangoje.

„Pirmą kartą rusai burnojo ant egiptiečių ne Šarm el Šeiche, o savo namuose, kai žaidė prieš juos“, – juokavo jis. Prieš Rusijos varžybas su Ispanija, juokavo jis, į rūbinę užėjo prezidentas ir reikalai išsisprendė – Rusija laimėjo.

M.Galkinas daug laiko skyrė komiškiems įvykiams čempionate, vardino net atskiras rungtynes. „Japonams reikia atiduoti Kurilų salas, jie jas išvalys ir po to reikia vėl atimti“, – šmaikštavo Rusijos televizijų žvaigždė. Čia komikas turėjo omenyje japonų sirgalių elgesį, kai šie po rungtynių savanoriškai išvalė tribūnas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Maksimo Galkino koncertas Palangoje

Taip pat jis priminė ir atvejį, kai lyjant buvo išskleistas skėtis tik virš V.Putino galvos, o šalia stovėję Prancūzijos ir Kroatijos prezidentai buvo merkiami. M.Galkinas kvatojo iš jų, esą jiems skirti skėtį būtų buvę negarbinga. Palangos publika šaukė iš ekstazės.

Pasakodamas apie čempionato kuriozus M.Galkinas pasakojo ir apie du šveicarų sirgalius, kurie supainiojo miestus. Dar viena juoko banga.

Paprašė paploti Mykolui Orbakui

Parodijų meistras pasakojo ir apie savo karjeros pradžią, parodijavo komikus, Rusijos dainininkus – tai jo pasirodymų arkliukas. M.Galkinas Rusijoje išpopuliarėjo parodijuodamas kitų atlikėjų balsą, tembrą, dainavimo manierą. Į savo programą įtraukė ir Vakarų atlikėjų parodijas, pavyzdžiui, rusui pavyko perteikti Tinos Turner, savo sutuoktinės Alos Pugačiovos balsus.

Jis prisipažino dievinantis Kristiną Orbakaitę – lietuviško kraujo turinčią sutuoktinės Alos Pugačiovos dukterį. Komikas pašiepė ir jos kalbėjimo manierą, prisiminė komišką atvejį scenoje. Apskritai, M.Galkinas daug pasakojo apie linksmus nutikimus iš savo pasirodymų.

Beje, jis paprašė paploti Palangos koncertų salėje sėdinčiam Mykolui Orbakui, K.Orbakaitės tėvui ir pirmajam A.Pugačiovos vyrui.

Antroji M.Galkino pasirodymo dalis susidėjo iš anekdotų ir satyrinių siužetų, kurie yra populiarūs Rusijoje. Kiekvienos istorijos metu publika komiko sąmojų pasitikdavo garsiu kvatojimu ir plojimais. Beje, publikoje dominavo lietuviškai kalbantys žiūrovai.

Dviejų valandų programą Rusijos scenos žvaigždė baigė sutuoktinės A.Pugačiovos daina „Arlekino“. Iš vietų pakilę plojantys žiūrovai ir gerbėjų gėlės – parodijų meistras Palangoje turi savo žiūrovą.

M.Galkino pasirodymo metu žiūrovai telefonais filmavo jo pasirodymą, nors apsaugos darbuotojams teko perspėti, kad nenaudotų blyksčių. Į M.Galkino pasirodymą užsuko europarlamentaras Viktoras Uspaskichas su buvusia sutuoktine Jolanta Blažyte. Renginyje pastebėti ir Palangoje atostogaujantys kai kurių valstybinių institucijų vadovai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viktoras Uspaskichas ir Jolanta Blažytė

15min.lt

MaksimasGalkinas Palanga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939