Darbai, kuriems vasarą neverta švaistyti laiko

© Shutterstock
© Shutterstock

Vasara yra pernelyg trumpa, kad savo laiką būtų galima švaistyti generaliniam tvarkymuisi ar steriliai švarai palaikyti. „Apartment Therapy“ pasakoja, kokius buities darbus galima atidėti vėsesniems orams ar bent atlikti juos šiek tiek rečiau.

Langų valymas

Langus valykite tik tuomet, jeigu juos itin išpurvino dulkės ar lietaus purslai. Paprastai langai valomi kiekvieno sezono pradžioje.

Dulkių šluostymas

Vasaros metu dulkių šluostymas virsta nuolatine kankyne, todėl stenkitės tai daryti rečiau. Dažniau vėdinkite patalpas, nereikalingas pagalves, pledus ir užtiesalus sukraukite į spintą, naminius gyvūnus šukuokite lauke ar balkone, įsigykite oro drėkintuvą – šios priemonės leis jums be sąžinės graužaties kur kas rečiau griebtis šluostės.

Nenaudojamų kambarių valymas

Jei turite svečių kambarį ar kabinetą, kuriuo vasarą nesinaudojate, tai jo ir nevalykite. Jei niekas ten neužeina, nėra ko nerimauti. Atsipalaiduokite ir išgerkite šalto limonado.

Lovos klojimas

Vienintelis paklotos lovos privalumas – ji atrodo tvarkingiau ir estetiškiau. Tačiau paklota lova netampa švaresnė. Maža to, mokslininkai mano, kad sujauktoje patalynėje greičiau džiūsta paklodės ir sumažėja dulkių erkučių kiekis. Taigi geriau tas penkias ryto minutes skirkite tingiam pasivartymui ir lėtam prabudimui.

Pledų valymas

Šiltomis vasaros dienomis pledai naudojami itin retai, todėl ir valyti jų nėra reikalo. Palaukite vėsesnių dienų: tuomet rudens sezoną galėsite pradėti nuo gaiviai kvepiančių, išvalytų pledų.

Indų šluostymas

Nešvaistykite veltui laiko – šluostyti indus rankomis nėra taip higieniška, kaip leisti jiems išdžiūti natūraliai. Nebent kiekvienai lėkštei naudosite atskirą rankšluostį.

Profilaktinis kanalizacijos valymas

Jei iš kanalizacijos nesklinda blogas kvapas ir vanduo subėga neužsilaikęs, proliktaškai valyti kanalizacijos vamzdžius nėra reikalo.

Plytelių siūlių šveitimas

Tai veikiausiai yra vienas beprasmiškiausių buities darbų – siūlių glaistas paprastai būna labai porėtas ir anksčiau ar vėliau pakeičia spalvą (pageltonuoja ar patamsėja). Jums pakaks reguliarios plytelių dezinfekcijos, o bandyti sugrąžinti siūlėms pirminę spalvą yra beprasmiška.

Grindų plovimas

Vasarą purvo ant grindų būna kur kas mažiau, todėl dažniausiai pakanka pavalyti jas dulkių siurbliu.

DELFI

Darbai vasara nevertašvaistytilaiko
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936