Pigiausios nakvynės Palangoje atsparios infliacijai: apsistoti galima ir už 8–9 eurus

nuotr. Skelbiu.lt / Kambario nuoma Palangos centre už 5 eurus
nuotr. Skelbiu.lt / Kambario nuoma Palangos centre už 5 eurus

Nei euro įvedimas, nei infliacija, nei rekordiniai turistų srautai neveikia pačių pigiausių nakvynių kainos Palangoje. Čia apstu kambarių net ir artimiausiam savaitgaliui, ir jie tekainuoja panašiai tiek pat, kiek dienos pietūs. Bet smulkieji verslininkai realybę pagražina dvigubai: jei skelbime nurodyti 5 eurai žmogui – reikėtų tikėtis 10-ies, o jei 200 metrų iki jūros – realybėje bus 400 metrų.

Norint susirasti pigiausią nakvynę Palangoje, neprireiks nei „Booking“, nei „Airbnb“ – tokiuose portaluose pigiausi pasiūlymai prasideda nuo keliasdešimties eurų.

Pati pigiausia nuoma siūloma įprastuose lietuviškuose skelbimų portaluose.

Pirmasis būsto nuomotojas, su kuriuo susisiekė 15min, kainą ėmė leisti žemyn net nepradėjus derėtis, nors pasiūlyta kaina ir buvo kiek aukštesnė nei skelbime nurodyti 8 eurai.

„Keliese būsite? Turime paprastą kambariuką 2 žmonėms. Po 10 eurų. Po 9 eurus. Paprastos sąlygos, tai ne apartamentai: viskas, tualetas, dušai – yra bendri“, – dėstė skelbiu.lt skelbimą patalpinęs nuomotojas.

nuotr. Skelbiu.lt/Kambarių nuoma vos tik už 5 eurus

Už tokią kainą būtų galima įsikurti poilsinėje šalia Botanikos parko, Vytauto gatvėje, nurodoma skelbime. Į kainą įeitų ir naudojimasis virtuvėle, yra karštas vanduo, kieme – nemokamas automobilio statymas, šašlykinė, lauko terasa.

Patikėję lengva sėkme manome, kad galima rasti ir geresnių pasiūlymų.

Štai skelbimas su protu nesuvokiama kaina: 48 kvadratinių metrų dviejų kambarių butas atsieitų vos 3,5 eurus už parą. Tikriname.

15min susisiekus su šeimininkais, paaiškėjo, kad toks puikus pasiūlymas jau rezervuotas. Tačiau pasiteiravus, ar kaina teisinga, buvome patikinti, kad tikrai ne.

„Ne, ten kai skelbimą dedi, reikia kažką parašyti, ten jie patys taip parašė. Negali būti 3,5 eurai. Kaina priklauso nuo to, kiek žmonių, kokiu laiku važiuoja. Butas 2 kambarių, veranda stiklinė, net 48 kvadratai butas, jį visą atiduodame. Kainuoja apie 70 eurų“, – kalbėjo atsiliepusi senjorė.

nuotr. Skelbiu.lt/Skelbime nurodyta buto kaina – 3,5 euro, o realybėje – 70 eurų

Tad norint pasiekti 3,5 eurų kainą žmogui, bute turėtų apsistoti 20 žmonių – vargu, ar nuomotoja tuo būtų patenkinta.

Daug skelbimų – 5 eurai žmogui

Toliau skambiname „protingesnes“ kainas nurodžiusiems nuomotojams – pilna kambarių po 5 eurus. Suskaičiavome bent dešimtį portale skelbiu.lt.

Deja, pasiskambinus kaina vėlgi paprastai pakyla. Trečioji pašnekovė, nors skelbime nurodė 5 eurus, teigia, kad kaina – 8 eurai.

„Turime dvivietį laisvą kambarį šiam savaitgaliui, 8 eurai žmogui para. Čia yra rytinė miesto pusė, vos įvažiavus į Palangą. Kaina tokia todėl, kad toli nuo jūros“, – paaiškino atsiliepusi moteris.

Skelbime nurodoma, kad pėstute iki jūros tektų kulniuoti apie 20 minučių, virtuve ir kitais patogumais reikėtų dalintis su buto savininke.

Tuomet suprantame, kad galime rasti ir arčiau jūros esančių pasiūlymų – bandome paieškoti skelbimų, kuriuose ne daugiau nei „100 metrų iki jūros“.

Mažiausia kaina, kurią atrandame skelbimuose – 8 eurai, nurodyta, kad butas pušyne, ir „100 metrų iki Juros“. Greičiausiai turima galvoje Baltijos jūra, tad tinka.

nuotr. Skelbiu.lt/Kambarių nuoma už 8 eurus, 100 metrų nuo jūros

Skelbime nurodoma, kad vila įsikūrusi pušyne, šalia Meilės alėjos ir kopų, tiek iki jūros, tiek iki Palangos tilto – po 100 metrų. Toliau skaitant skelbimą tiltas šiek tiek tolsta – jau 200 metrų, bet kopas galima pasiekti per minutę – patikinama.

Jau pačiame skelbime tikslinama, kad iki rugpjūčio 17 dienos bus taikoma 10–20 eurų kaina asmeniui. Tai labai platus diapazonas, kai mažiausia ir didžiausia kaina skiriasi du kartus, tad visgi nusprendėme pasitikrinti.

nuotr. Skelbiu.lt/Kambarių nuoma už 8 eurus, 100 metrų nuo jūros

Paskambinus kartą, paprašo paskambinti vėliau. Paskambinus antrą kartą vilos šeimininkas pasako, kad be popietės negalės nieko žinoti, nes chaosas – žmonės vieni išvažiuoja, kiti atvažiuoja. Na gerai, pabandome pasiteirauti bent kainos.

„20 eurų asmeniui“, – be jokių derybų atsako verslininkas.

Atskleidė verslo subtilybes

Nusileidžiame šiek tiek dėl atstumo iki, kad tik rastume optimalios kainos nakvynę. Radome skelbimą: 200 metrų iki jūros, o kaina – vos 9 eurai. Bet pačiame skelbime nurodyta, kad nuomojami kambariai yra Neringos gatvėje. Nuo šios gatvės atstumas iki jūros visgi yra 400 metrų.

Paskambinus tenka nusivilti, nes kambariai jau užimti. Tačiau šeimininkė noriai papasakojo verslo subtilybes, kodėl tokia maža kaina.

nuotr. Skelbiu.lt/Kambario nuoma už 9 eurus

„Mūsų kambariai su bendrais patogumais. Pagalvės mokestį mes patys mokam. Žinote, kiti nenori mokėti, kai brangu, derasi dėl patalynių, dėl visko, dėl kiekvieno cento, gerai ir be patalynės miegoti. Kokie žmonės atvažiuoja. Pas mus didelis kiemas yra, kambariai kitame name yra tokie visai geri. Būna, kad keturvietyje kartais žmonės nuomoja dviese, jiems išeina 36 eurai, keturios lovos, du kambariai. Žmonės kaip kas turi pinigų, taip ir moka“, – atviravo moteriškė.

Paklausus rekomendacijų, kam dar galėtume pasiskambinti, ji patikino, kad šalia kambarius nuomoja ir teta, tačiau ir pas ją jau užimta.

„Toliau jau čia kiti apartamentai po 100 eurų. Šią savaitę labai daug žmonių, reikėjo iš anksto skambinti“, – paguodžia šeimininkė.

Šalia prabangių viešbučių – nakvynė už 10 eurų

Akį patraukia skelbimas Vanagupės gatvėje – čia pat įsikūrę prabangiausi Palangos viešbučiai, o patys kambariai, nurodoma, šalia buvusio „Lino“ baseino. O kaina – 5 eurai.

Pasiskambinus savininkas buvo griežtas – pradėjo tardyti, kiek asmenims metų, ar būtų tik vaikinai. Pasakius, kad būtų pora, iškart atlyžo, bet kaina padvigubėjo.

nuotr. Skelbiu.lt/Kambarių nuoma vos tik už 5 eurus

„Koks amžius, vyresnio amžiaus? Ar du vyrai, ar moteris? Aha, dviems žmonėms, o kiek laiko jūs norite? Tai čia bus dvi dienos. Gerai, turime. Po 10 eurų yra kambariukas. Žmogui. Taip, čia Vanagupės g.“, – po intensyvių derybų buvo pasiruošęs sukirsti rankomis nuomotojas.

15min.lt

Butonuoma Miegamasis Nuoma Palanga Viešbutis Airbnb
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936