Bauskėjė sėkmingai pasirodęs senjorų šokių kolektyvas „Jūrė“ pakviestas ir į kitą festivalį

Andrejs Snikeris nuotr.
Andrejs Snikeris nuotr.

Bauskės mieste (Latvijoje) liepą įvyko tarptautinis senjorų šokių festivalis ,,Annas danči“, kuriame dalyvavo septyni šokių kolektyvai. Vienas iš jų – Palangos ,,Jūrė“, parengęs ir sušokęs šešis šokius. Kurortui atstovavo 22 šokėjai, vadovaujami šokių vadovės Janinos Serapinienės. Kolektyvą į šventę lydėjo Palangos trečiojo amžiaus universiteto (Palangos TAU) tarybos atstovai ir svečiai.

Senjorų šokių festivalis prasidėjo iškilminga kolektyvų eisena iki nuostabaus senais ąžuolais ir klevais apaugusio dainų ir šokių slėnio prie istorinės Bauskės pilies. Bauskiečiai eisenos dalyvius pasitiko gausiomis ovacijomis. Didžiulėje scenoje plevėsavo Latvijos, Lietuvos vėliavos ir visų šokių kolektyvų vėliavėlės. O ,,Jūrės“ šokėjų krūtines puošė trispalvės sagės.

Festivalio pradžią paskelbė ir sveikinimo žodį tarė Bauskės kultūros centro direktoriaus pavaduotoja. Visi dalyvaviai kartu sušoko iškilmingą Radeckio maršą. Po to scenoje Bauskės senjorų šokių kolektyvas ,,Velreiz“, vadovaujamas vadovės ir festivalio iniciatorės Inesos Smilkškalnės, svajingai atliko valsą. Vėliau buvo sušokti Abruka ir Ingos valsas. Europietiški ir liaudies šokiai išsiskyrė savo įvairumu, o šokėjų rūbai – vasariškomis ir žaismingomis spalvomis.

Visiems kolektyvams įteikti padėkos raštai, atminimo dovanos ir gėlių puokštės.

,,Jūrės“ šokėjai ir jų vadovė Janina Serapinienė jautė didžiulį dėmesį, sulaukė daugybės komplimentų už nepriekaištingą sceninį įvaizdį, eleganciją ir plastišką šokį. Festivalio iniciatorė Inesa Smilkškalnė šiltai sutiko ir globojo palangiškius. Be to, išmokė šokti latvių atsisveikinimo valsą. Festivalio šeimininkus maloniai nustebino ,,Jūrės“ šokėjos Dzidros Deksnienės taisyklinga latvių kalba pasakyti nuoširdūs padėkos žodžiai. Taip pat padėkos žodį tarė seniūnė Rasa Šilingienė, o visas ,,Jūrės“ kolektyvas atsidėkojo garsiais aplodismentais.

Sėkmingai pasirodęs ,,Jūrės“ kolektyvas sulaukė kvietimo į ateinančiai metai vyksiantį tarptautinį senjorų šokių festivalį kitame Latvijos mieste Jelgavoje.

Kolektyvas dėkoja vadovei Janinai Serapinienei už toleranciją, pagarbą ir dėmesį senjorams. Taip pat maloniai prisimena jaudinančias akimirkas iš šių metų Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje vykusio koncerto ,,Saulės ir šviesos pakylėti“ ir festivalio „Šokių pynė Lietuvai“ dalyvių pasirodymo prie paminklo ,,Žvejys“. O kraštiečiams Palangos ,,Jūrė“ taria iki pasimatymo rugsėjo 15 d. įvykstančiame tarptautiniame liaudiškų šokių festivalyje ,,Palangos miestely“.

Bauskėjė sėkmingai pasirodęs senjorų šokių kolektyvas „Jūrė“ pakviestas ir į kitą festivalį, nuotrauka-1 Bauskėjė sėkmingai pasirodęs senjorų šokių kolektyvas „Jūrė“ pakviestas ir į kitą festivalį, nuotrauka-2 Bauskėjė sėkmingai pasirodęs senjorų šokių kolektyvas „Jūrė“ pakviestas ir į kitą festivalį, nuotrauka-3 Bauskėjė sėkmingai pasirodęs senjorų šokių kolektyvas „Jūrė“ pakviestas ir į kitą festivalį, nuotrauka-4

Biruta Mazrimienė,

senjorų šokių kolektyvo „Jūrė“ narė

Bauskė senjorųšokiųkolektyvasJūrė senjorai kolektyvasJūrė Jūrė Palanga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938