Gražios vasaros iniciatyvos vaikus skatina tobulėti

Karatė kiokušin klubas „Shodan“ ugdė lyderystės, komandinio darbo gebėjimus, sveiką gyvenimo būdą. Stovykloje sportavo ir palangiškiai, ir jaunieji...
Karatė kiokušin klubas „Shodan“ ugdė lyderystės, komandinio darbo gebėjimus, sveiką gyvenimo būdą. Stovykloje sportavo ir palangiškiai, ir jaunieji imtynininkai iš kitų Lietuvos miestų. Asmeninio archyvo nuotr.

Kasmetis Palangos miesto savivaldybės vaikų vasaros poilsio programų rėmimo konkurso atrinktų programų dalinis finansavimas padėjo surengti nemažai gražių iniciatyvų, stovyklų, edukacinių programų,  sukurti prasmingą veiklą pusei tūkstančio vaikų.  Savivaldybė vaikų vasaros poilsio programoms finansuoti skyrė 5 tūkst. eurų, o kelialapiams pirkti – per 4,5 tūkst. eurų.

Prasmingų veiklų verpetas

„Reikia pasidžiaugti, kad vis daugiau nevyriausybinių organizacijų pareiškia norą organizuoti vaikams turiningą ir organizuotą poilsį vasaros metu. Šiais metais tai Verslo ir lyderystės akademija „In corpore“ bei Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Kurorto verslo skyrius. Visada aktyvūs yra neformaliojo vaikų švietimo teikėjai ir Sporto centras, kuris savo iniciatyva sudaro sąlygasbeveik visiemsSporto centro ugdytiniams sudalyvauti vasarosstovyklose“, – kalbėjo Palangos miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Nijolė Vargonienė.

Ir išties – šiemet kūrybinių iniciatyvų, stovyklų vaikams tikrai netrūksta. Savivaldybė skatina neformalaus ugdymo teikėjus aktyviai siūlyti savo paslaugas, kad vasarą vaikai būtų užimti, galėtų įsilieti į prasmingų veiklų verpetą.

Išbandė visas meno rūšis

Jauniesiems palangiškiams siūloma gausybė sportinių, prasmingų veiklų. Vaikams siūlomi užsiėmimai – labai įvairūs: ir imtynės, ir meninės, kūrybinės veiklos, ir emocinis ugdymas, ir karatė treniruotės, futbolas bei žirgų sportas.

Pavyzdžiui, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras pasiūlė išbandyti įvairiausias profesijas. Kiekviena stovykla, kiekviena veikla sulaukė didžiulio norinčiųjų skaičiaus – gerokai gausesnio nei buvo numatyta.

O štai Palangos moksleivių klubas suteikė galimybę vos per penkias dienas išbandyti visas įmanomas meno rūšis. Pirmoji diena – teatro. Kartu su profesionaliais lėlių teatro aktoriais vaikai kūrė lėles, jas puošė, ruošė būsimam spektakliui, rinkosi jiems širdžiai mielus dramos etiudus ir kartu vaidino. Antroji diena panardino į šiuolaikio taikomojo meno gelmes. Stovyklautojai lankėsi fotografijų parodoje, patys bandė užfiksuoti įdomiausius įvykius, gamtines detales, Birutės parko grožį. Jie kūrė įvairiausias menines kompozicijas, o kad vasaros prisiminimai neišblėstų – ir gausybę nuotraukų. Vaikai su malonumu kūrė šokio spektaklius. Dailės dieną važiavo į Prano Domšaičio galeriją Klaipėdoje, vaikščiojo po uostamiesčio skulptūrų parką.

Sportiniai gebėjimai

VšĮ karatė kiokušin klubas „Shodan“ ugdė lyderystės, komandinio darbo gebėjimus, sveiką gyvenimo būdą. Prie vaikų vasaros stovyklos prisijungė gausus svečių būrys, mat čia pramogavo, mokėsi, tobulėjo visi – jaunieji karatė imtyninkai iš Ukmergės, Vilniaus, Šilutės, Tauragės, Telšių ir kitų Lietuvos miestų.

VšĮ futbolo klubo „Gintaras“ treneris Marselis Balasanovas džiaugėsi, jog vietoj numatytų 60 vaikų į stovyklą užsirašė net 90. „Vis dar dirbame su vaikais, esame stovykloje. Mums čia be galo smagu – šiemet su mumis kartu sportuoja jaunieji sportininkai ne tik iš visos Lietuvos, bet ir užsienio. Suvažiavo vaikai net iš tolimosios Amerikos, Anglijos, Graikijos ir kitų šalių, o ką jau kalbėti apie tai, kad su palangiškiais sportuoja visa Lietuva. Vaikams sukurta turininga programa, kurioje – ne tik futbolo treniruotės, bet dar ir išvykos į Mosėdžio akmenų muziejų“, – kalbėjo M. Balasanovas. Treneris apgailestavo, kad į stovyklą negalėjo priimti visų norinčiųjų, tad kitais metais planuojama dar daugiau ir įvairesnių bei didesnių iniciatyvų.

Gražių bei vaikams labai įdomių veiklų siūlyta ir daugiau. Štai asociacija jojimo klubas „Zigmo žirgai“ jaunuosius palangiškius pakvietė į vienos nakties naktigonę, Verslo ir lyderystės akademija „In corpore“ pasiūlė sveikos gyvensenos veiklas per savęs pažinimą bei santykį su aplinka – pakvietė į dienos stovyklą „Šimtas emocijų per penkias dienas“. Jaunieji kurorto gyventojai kviesti ir į kitas įdomias, prasmingas bei sveikatinančias veiklas.

Stacionari stovykla

Palangos miesto savivaldybė kasmet iš biudžeto lėšų viešųjų pirkimų tvarka perka mažas pajamas gaunančių šeimų vaikams kelialapius į stacionarią stovyklą. Šią vasarą „Raganėje“ ilsėjosi ar dar ilsėsis 34 vaikai.

Palangos miesto savivaldybės inf.

Palangosmiestosavivaldybė vaikųvasarospoilsis programųrėmimas konkursai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937