Operos tenoras Tomas Pavilionis kvies pasiirstyti meilės gondola

„V.P.“ nuotr.
„V.P.“ nuotr.

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad klasikinė muzika nėra tik gražus menas, kurį būtinai reikia suprasti, ji teigiamai veikia žmogaus sveikatą. Leidinyje „Journal of Health Psychology“ yra paskelbtas tyrimas, atliktas, tikrinant kraujo spaudimo lygį: žmonės, kurie klausosi klasikinės muzikos turi mažesnį kraujo spaudimą nei žmonės, kurie jos nesiklauso. Tyrėjai įsitikinę, kad klasikinė muzika gali padėti sveikti streso sujaudintai širdžiai ir kaip teigiamas rezultatas  yra kraujo spaudimo sureguliavimas. Anot mokslininkų, klasikinė muzika ir ypač atliekama gyvai gali pakelti nuotaiką, padėti užmigti, sumažinti skausmą.

„V.P.“ nuotr.

„Klasikos degustacija“ rengėjai patvirtina šią mokslininkų atliktą studiją – po gražių, meilės žodžių sklidinų italų klasikinės muzikos koncertų žmonės išeina plačiai šypsodamiesi, džiaugsmingi ir pakylėti. „Juokauju, kad bilietas į mūsų koncertą – tai visada laimingas loterijos bilietas, nes jis suteikia ramybės ir meilės jausmų mūsų sieloms,“- teigia koncertų prodiuserė Vigailė Karpavičiūtė.

Šį sekmadienį, rugpjūčio 12 d., Kurhauzo salėje lankysis ypatingas svečias – Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vedantysis tenoras Tomas Pavilionis. Jis surengs solinį italų klasikinių dainų ir neapolietiškų romansų koncertą „Meilė Neapolyje“. Daugelį metų solistas dainavo populiarios klasikos grupėje „Elfuego“, pastaruosius keletą metų T.Pavilionis žavi gerbėjus Lietuvoje ir pasaulyje naujais tenoro vaidmenimis, soliniais koncertais, dainuoja kartu su mylima žmona Gabriele Lileikaite-Pavilione. Šis jaunas artistas pasižymi nepaprasta charizma, kuri uždega net patį abejingiausią klausytoją salėje, itališkas dainas traukia ne tik italų kalba, bet ir lietuviškai, todėl salė gali prisijungti ir pajusti bendrą dainavimo energiją. Talentingas, Dievo apdovanotas balsu, tikintis savimi ir kryptingai einantis savo operos dainininko keliu Tomas Pavilionis netruks užkariauti ir pasaulio didžiąsias scenas. Tad koncerto rengėjai ragina apsilankyti koncerte Palangoje, nes kas žino, kur solistą pakvies klasikinės muzikos gerbėjai pasaulyje.

Tomui Pavilioniui akompanuos Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro pianistas, koncertmeisteris Aleksandras Vizbaras, ne kartą akomponavęs a.a. Virgilijui Noreikai, o paskutinį kartą grojęs būtent Palangos Kurhauzo salėje. Aleksandras dovanos kelis solinius kūrinius – jie bus tarsi vyšnios ant torto ir netikėtai nustebins publiką.

Visiems koncerto svečiams žadamos malonios staigmenos, pavyzdžiui, pasiplaukioti meilės gondola kartu su Tomu Pavilioniu.

Bilietus įsigyti galima internete: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/meile-neapolyje-su-tomu-pavilioniu-ir-aleksandru-vizbaru-256006/ ir vieną valandą prieš koncertą Kurhauzo salėje.

„V.P.“ inf.

Terapija meileklasikoskoncertas Operostenoras TomasPavilionis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936