Gimtojo krašto krepšinį gaivinti užsimojęs Seibutis įkūrė naują, NKL startuosiantį klubą

Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas, D.Lukšta
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas, D.Lukšta

Naują karjeros puslapį verčiantis Renaldas Seibutis nuo šiol užsiims dar ir nauja veikla – ilgametis Lietuvos rinktinės gynėjas valdys krepšinio klubą.

Į Saragosos „Tecnyconta“ klubą po sėkmingo sezono Klaipėdoje sparnus keliantis krepšininkas pradėjo gaivinti gimtojo Palangos krašto krepšinį ir jau įkūrė naują komandą.

Tai 33-ejų krepšininkas padarė su keliais vaikystės bičiuliais, su kuriais pats praeityje sportavo krepšinio mokykloje. Naujai formuojamas Palangos klubas kitą sezoną startuos NKL čempionate.

Seibučio idėjos jo gimtajame krašte – tarsi šviežio oro gūsis po ūkanoto praėjusio sezono. Vietos „Palanga“ per visą sezoną iškovojo vos 6 pergales ir liko paskutinė.

Tame sezone klubą purtė didelės permainos – komandoje keitėsi treneriai, vienas po kito pylėsi žeminančios nesėkmės, o komandoje per sezoną iš viso žaidė 20 žaidėjų.

BasketNews.lt“ žiniomis, pajūrio klubas turėjo ir finansinių problemų, o klubo ateitimi abejoti ėmusi miesto savivaldybė komandai po truputį suko nugarą.

Tiesa, Palangos miesto valdžia nuo krepšinio nenusisuko, tačiau paramą norėjo teikti patikimoms rankoms. Čia su keliais bendraminčiais ir atsirado Seibutis, įkūręs visiškai naują juridinį vienetą „Palangos kuršiai“.

Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

„Tokia mintis mano galvoje buvo jau seniai, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Seibutis. – Esu kilęs iš Šventosios, tačiau pirmuosius žingsnius krepšinyje pradėjau eiti Palangoje. Norisi grįžti į šį miestą, čia būti, prisidėti prie jo garsinimo. Šįmet taip jau sutapo, kad su keliais taip pat iš Palangos kilusiais bičiuliais sujungėme idėjas ir jas realizuojame.

NKL čempionate laukia daug iššūkių, bet esame jauni, noro yra daug. Įgyvendinome visus NKL reikalavimus ir dabar viliamės, kad būsime konkurencinga komanda bei sėkmingai atstovausime Palangai. Pabrėžiu, kad tai yra visiškai naujas klubas, su buvusia komanda neturintis nieko bendro.“

Ši vasara Seibučiui tapo dvigubai darbingesnė. Po sezono Klaipėdos „Neptūne“ jis žaidė Lietuvos rinktinėje, vėliau panoro rinktis naują karjeros stotelę, o galiausiai didelę dalį laiko atėmė ir naujo klubo kūrimo reikalai.

Naujasis Palangos klubas jau atliko visus formalumus ir į NKL čempionatą jau yra priimtas komerciniu būdu. Klubo sporto direktoriumi bus taip pat buvęs krepšininkas Žygimantas Šeštokas.

Palangos krepšinį gaivinantys žinomi krepšinio pasaulio vyrai jau turi ir žmogų, kuris naująjį klubą bandys vesti į pergales aikštėje. Komandą treniruoti oficialiai sutiko metus be darbo buvęs Marius Kiltinavičius.

Šio kauniečio specialisto karjeros kreivė į viršų kilti pradėjo 2015 metais, kuomet jis stojo prie Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ vairo. Tuomet Kiltinavičius su suvalkiečiais du sezonus iš eilės NKL pirmenybėse laistė čempionišką šampaną.

Nuotr. A.Koroliovas

Praėjusių metų vasarą Kiltinavičius dirigavo ir Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinei, tačiau su LKL klubais sietas treneris vėliau su jokia komanda taip ir nesutarė.

Šanso išbandyti save LKL kovose Kiltinavičius laukė ir šįmet, tačiau antroje vasaros pusėje tapo aišku, kad be trenerio neliko nė vienos komandos, o pačiam kauniečiui ant stalo nugulė šviežiausio NKL klubo pasiūlymas.

Akylesni krepšinio sirgaliai naujame Seibučio valdomame klube matytų veidų turėtų atrasti ir žaidėjų gretose. Seibutis pasakoja, jog palangiškiai renka jauną, tačiau konkurencingą ekipą.

„Šiame vasaros etape rinka nėra pati palankiausia, kadangi didžioji dalis komandų arba jau susiformavusios, arba jau turi savo branduolius. Nematome gausybės žaidėjų tarp savo pasirinkimų, bet stengsimės koncentruotis į jaunąją kartą. Kiek piniginės galimybės mums leis, tiek būsime konkurencingi. Pirmieji metai juk visada būna didžiausias iššūkis. Tikiu, kad rasime sėkmės formulę ir gėdos nepadarysime.

Aš buvau idėjinis šios veiklos subūrėjas ir vizijos platintojas. Kiek galimybės leidžia, pritaikau savo patirtį iš kitų klubų, kur esu žaidęs. Man svarbu, kad komandai sektųsi. Palangoje yra mano šeima, labai noriu, kad miestas būtų matomas ir jam sektųsi. Norisi čia grįžti, norisi, kiek yra galimybių, prisidėti prie šio reikalo finansiškai. Norime įrodyti, kad čia atėjome daryti rimtą organizaciją“, – pasakojo Seibutis.

basketnews.lt

Palangoskrepšinis Seibutis Naujaskrepšinioklubas Palangoskuršiai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938