Šalies bibliotekas pasieks 190 naujų kompiuterių

workingnets.com nuotr.
workingnets.com nuotr.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka 52 šalies savivaldybėms perduos 190 naujų stacionarių kompiuterių, kurie bus paskirstyti miestų ir rajonų bibliotekoms. Tokiam Kultūros ministerijos parengtam nutarimo projektui trečiadienį pritarta Vyriausybės posėdyje.

Valstybei nuosavybės teise priklausantis ir šiuo metu Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos patikėjimo teise valdomas ilgalaikis turtas – stacionarūs kompiuteriai – perduodami savivaldybių nuosavybėn viešųjų bibliotekų veiklai. Bendra kompiuterių vertė – 204 tūkst. eurų.

„Šiuolaikinė biblioteka seniai nebėra vien tik vieta, į kurią žmogus ateina pasiskolinti jam reikiamą knygą. Kompiuteriai ir interneto paslaugos viešosiose bibliotekose užtikrina informacinių ir ryšių technologijų prieinamumą gyventojams, ypač atokesnėse vietovėse. Šalies viešosios bibliotekos reikšmingai prisideda prie Lietuvos gyventojų skaitmeninės atskirties mažinimo, sudarydamos sąlygas ir skatindamos žmones įgyti naujų žinių ir įgūdžių, kad jie sėkmingai ir visapusiškai naudotųsi informacinėmis ir ryšių technologijomis savo gyvenimo kokybei gerinti“, – sako kultūros viceministras Gytis Andrulionis.

Kultūros ministerijos kartu su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka vykdomu tęstiniu investicijų projektu „Bibliotekų kompiuterizavimas“ siekiama išlaikyti sukurtą viešos prieigos gyventojams infrastruktūrą viešosiose bibliotekose, atsižvelgiant į naudingą kompiuterinės įrangos tarnavimo laiką, technologinę pažangą ir besikeičiančius gyventojų poreikius. Bibliotekininkų organizuojami skaitmeninio raštingumo mokymai ir konsultacijos mažina gyventojų skaitmeninių įgūdžių skirtumus visoje šalies teritorijoje, taip pat skatina naudotis elektroninėmis viešosiomis ir verslo paslaugomis.

BNS

LietuvosnacionalinėMartynoMažvydobiblioteka 52šaliessavivaldybės perduos 190naujųstacionariųkompiuterių
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938