Draugų būryje duris atvėrusi Vasaros skaitykla pradėjo jau penkiasdešimt antrąjį sezoną

„Tai išties išskirtinė vieta“, – lyg susitarę kalbėjo Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaityklos lankytojai, susirinkę į šių knygos namų atidarymo šventę. „Čia visada norisi ateini ir nesinori išeiti“, – pritarė vieni kitiems. 

Ilgametė Palangos vasaros skaityklos vadovė Vanda Kliučininkienė džiaugiasi pradėdama 52-ąjį  jos sezoną. R.Lazauskaitės nuotr.

Šį birželį skaitykla atvėrė duris lankytojams jau 52-ąjį sezoną. Į atidarymo proga surengtą muzikinę popietęatvyko ilgamečiai partneriai ir draugai – Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos mokytojai su savo auklėtiniais. V.Rackevičiūtė, A.Stundė, S.Čilinskaitė, S.Kisieliūtė bei smuikininkų ansamblis dovanojoerdvei po ąžuolu A.Korellio, C.Bollingo, V.Volkovo, N.Baklanovos, B.Dvariono kūrinių.

Palangos S.Vainiūno meno mokyklos auklėtinė V.Rackevičiūtė fleita atliko A.Corellio ir C.Bollingo kūrinius, akompanavo koncertmeisteris V.Paulauskas

Muzikinei daliai pasibaigus, svečiai susėdo jaukiam pokalbiui. Trejetą metų Palangoje gyvenanti ponia Marijana su ilgesiu prisiminė, kaip kadaise, jaunytėje, čion atbėgdavo pasislėpti nuo lietaus, o paskui apsilankydavusi ir kilnesniais tikslais.

Dailininkės ir S.Vainiūno meno mokyklos mokytojos R.Užpelkytės darbų paroda skaitykloje veiks visą vasarą

Stasio Vainiūno meno mokyklos direktorė Virginija Marozaitė pritarė kitiems susirinkusiems. „Čia labai gera aura“, – kalbėjo ji, o mokytoja ir dailininkė Rasa Užpelkytė užsiminė, kad šioje erdvėje būtų galima surengti ir daugiau kamerinių koncertų.

Nors atidarymas buvo numatytas gerokai popiet, jau nuo pat ryto prie skaityklos durų mindžiukavo ištikimi lankytojai Rokas ir Eimantas. Vos pasibaigus šventei jie iškart užsiėmė vietas prie kompiuterių. Netrukus prie jų prisijungė ir Matas su Arnu. „Mes čia dažnai ateisim“, – iškart pranešė.

Smuikininkų ansamblis  atlieka B.Dvariono kūrinius

Visų mielai laukiame! Liepos mėnesį skaitykloje bus atidaryta dailininkės Elenos Poželaitės akvarelių, fotografo Mariaus Jovaišos fotografijų ir Palangos regiono tautodailininkų austų tautinių juostų parodos. Vaikų ir jaunimo departamento darbuotojos dukart per mėnesį vaikams čia organizuos kūrybines dirbtuves, o rugpjūtį – du literatūrinius protų mūšius.

Atnaujintame knygų fonde rasite naujausius ir skaitomiausius pastarojo meto romanus, minkštakrėslyje su puodeliu kavosgalėsite pavartyti Lietuvos ir užsienio periodinių leidinių, kultūrinę spaudą ar su bičiuliu sužaisti šachmatų partiją.

Į Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaityklos atidarymą susirinko ištikimiausi jos bičiuliai

Norintiems ramiam naršyti internete įrengtos aštuonios kompiuterizuotos darbo vietos.

Skaitykla, įsikūrusi Vytauto gatvėje, greta kino teatro „Naglis“, dirba kasdien, išskyrus pirmadienį.

Rasa Derenčienė,

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos specialistė

Vasarosskaitykla Palanga penkiasdešimtantrassezonas LietuvosnacionalinėsMartynoMažvydobiblioteka VandaKliučininkienė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936