Seimūnas P.Gražulis neraudonuoja: jo kūdikio mama tampo sunkias dėžes su žuvimi

Dana Lukauskienė

Plačiai nuskambėjusi spaudoje Seimo nario Petro Gražulio nesantuokinės dukros istorija atskleidžia ne tik subyrėjusio romano skaudžias pasekmes, bet ir socialinės sistemos spragas. 10 metų su verslo liudijimu pradirbusi jauna palangiškė priversta eiti į darbą, nors augina vos poros mėnesių kūdikį. Jos biudžetą papildo tik 30 eurų vaiko pinigai, o apmokamos motinystės atostogos prekybininkei nepriklauso. Dviejų mėnesių dukrelę padeda prižiūrėti sesuo.

Birutė Navickaitė tikina, kad pažintis su Petru Gražuliu jos gyvenimo klaida. Ji nesupranta, kaip gali tėvas gyventi net nematęs savo dviejų mėnesių dukrelės. „V.P.“ ir Facebook nuotr. 

Dviejų mėnesių dukrelės akyse neregėjo

Kurortas, pajūris yra ta vieta, kur mezgasi lengvos vasaros pažintys, vystosi gražios meilės istorijos. Deja, bet trisdešimt dejų metų palangiškės Birutės Navickaitės ir beveik šešiasdešimtmečio Seimo nario Petro Gražulio meilė baigėsi konfliktu. Du mėnesius trukusi draugystė ir moters įsčiose užsimezgusi gyvybė tapo poros skyrybų priežastis. Garbaus amžiaus Seimo narys prieš du mėnesius tapo dukrelės tėčiu, o jaunai moteriai tenka atlaikyti ne tik Seimo nario įžeidimus, bet ir milžinišką žiniasklaidos dėmesį – apie jų kurortinį romaną rašo didžiausi šalies portalai ir dienraščiai, jauną, gražią moterį smaigsto smalsūs praeivių žvilgsniai. Išdrįsusi viešai prabilti apie savo meilę gerokai vyresniam Seimo nariui ir jos pasekmes B.Navickaitė tikina kovojanti dėl savo dukrelės gerovės. O buvusio mylimojo ji nė akyse nebenorinti matyti, mat jis labai įžeidęs ją it kūdikį. Dviejų mėnesių dukrelės Seimo narys net akyse nėra regėjęs.

Svarbiausia, kad nežemintų dukters

Šios istorijos viešinti tikrai neketinau, visuomenės dėmesio nesiekiau, tačiau mane labai įskaudino atsainus požiūris į vaiką, nėštumas ir vaiko laukimas apvertė visą mano pasaulį, vyras, kuris mane traukė, man pasidarė atgrasus. Jis ne tik visokeriopai įžeidinėjo mane, kol laukiausi vaiko, gimus mergaitei nepasirodė, nepaėmė jos ant rankų, o be viso to, ją labai įžeidė. Į žiniasklaidą kreipiausi, nes negalėjau pakęsti skaudžių „šeimyninių vertybių puoselėtojo“ žodžių, vaiko įžeidinėjimo, keiksmažodžių. Ryžausi kalbėti viešai, ne dėl savęs, o dėl dukrelės“, – „Vakarinei Palangai“ atviravo darbo vietoje J. Basanavičiaus gatvėje kalbinta moteris. Smulkioji verslininkė čia, Palangoje, kioske prekiauja rūkyta žuvimi. Apmaudžiausia jai, kad už vaiko įžeidimą P. Gražulis neatsiprašė iki šiol.

Normalus, gražus pasitempęs

Palangoje užsimezgusi pažintis su Seimo nariu merginai atrodė rimta. Augęs vyras atrodęs normalus, patrauklus, pasitempęs. Anuomet labai gražiai bendravo, bet viskas pasisuko kitaip, kai po mėnesio draugystės jis sužinojęs apie draugės nėštumą.

„Mane šokiravo jo chamizmas, keiksmažodžių lavina, įžeidinėjimai. Jei jis viešumoje apie mus taip kalba, tai įsivaizduokite, ką man teko išgyventi bendraujant su juo asmeniškai, niekam negirdint. Tiesiog šokiravo tokia jo reakcija į mano nėštumą. Anuomet aš žinojau, kad P. Gražulis yra Seimo narys, o kas jau Lietuvoje jo nežino. Įdomiausia tai, kad jis spaudoje komentuoja neva aš norinti jį susigrąžinti, pririšti. Atvirai pasakysiu – tikrai ne. Laukiau jo atsiprašymo, daugiau nieko iš jo nenoriu. Su šiuo žmogumi savo ateities nematau, jis man kelia pasibjaurėjimą. Aš su juo nenoriu bendrauti, o ką jau kalbėti apie susigrąžinimą – net minties tokios neturiu“, – „Vakarinei Palangai“sakė pašnekovė.

Gimus vaikui niekas nepasikeitė – gyvenimas tęsiasi

Vakar darsyk kalbinta palangiškė, pasiteiravus, ar neglumina didžiulis žiniasklaidos dėmesys, atviravo, kad ketvirtadienį teko duoti nemažai interviu, o ir tais pačiais dienraščiai kažkaip tarpusavyje pasidalinę. Dėl pagausėjusio dėmesio ji tikina labai nepergyvenanti, jai gyvenime svarbiau vaikas ir darbas.

Vos ne iškart po gimdymo į darbą sugrįžusi Birutė tam, kad pragyventų, yra priversta tampyti sunkias dėžes. „V.P.“ nuotr.

„Gyvenimas tęsiasi, neketinu dėl šito užsidaryti savyje, niekur nevaikščioti. Aš ir nesitikiu, kad visi mane palaikys, nors palaikymo žinučių tikrai gaunu nemažai. Iš pradžių buvo labai skaudu, o dabar jau nieko nebejaučiu, yra pikta ir tiek“, – pasakojo B. Navickaitė.

Moteris džiaugėsi, kad mergaitė balandį gimė sveika, gimdymas buvęs nesunkus. Mažylė svėrė 3 kilogramus 310 gramų, gimė 52 centimetrų ūgio.

„Su Seimo nariu šeimos ar santuokos tikrai nesitikėjau, maniau, kad tyliai kartu auginsime vaiką, bet perskaičius visas tas žinutes, patyrusi psichologinį smurtą, raginimus negimdyti, buvau labai įskaudinta“, – „Vakarinei Palangai“ atviravo jauna moteris.

Atvykimas bus tik viešųjų ryšių kampanija

„Šitas žmogus iki pat šiol dar savo vaiko nėra matęs. Daryti DNR tyrimus dėl vaiko tėvystės sutiksiu. Manau, kad jis pats puikiai žino, supranta esąs šios mergytės tėtis, nes pats neneigia su manimi bendravęs. Po dviejų mėnesių draugystės su šiuo žmogumi, supratau, kad esu 4 savaitės kaip nėščia“, – istoriją priminė pašnekovė.

Paklausta, kokią pavardę nešioja dukrytė, palangiškė teigė: „Kol kas mergaitė nešioja mano pavardę, tėtis jos nedeklaruotas, nenoriu, kad jis liestų vaiką tol, kol nenustos mūsų įžeidinėti. Jis buvo informuotas apie vaiko gimimą, deja, atsisakė į jį net pažiūrėti. Gal po viso šio šurmulio ir atvažiuos aplankyti dukters, bet abejoju, jog tas atvykimas bus nuoširdus, tai, ko gero, bus tikeilinė politinė viešųjų ryšių kampanija“.

„Atvirai pasakysiu, nenoriu šio žmogaus matyti“, – kalbėjo jauna mama.

Mažylės atostogaujančios senelės ši istorija dar nepasiekė

Pasiteiravus, kaip į šį konfliktą reagavo Birutės tėvai, ji atviravo, jog jos mama – mažylės senelė – šiuo metu užsienyje. Ji atostogauja Kinijoje, tad skandalas jos nepasiekęs, o pašnekovės sesuo labai padeda, pažiūri mergaitę, kol jauna moteris dirba.

Domėjomės, ar prekyba rūkyta žuvimi netrukdo rūpintis mergaite, kaip pavyksta ją maitinti. Birutė atviravo, kad dėl stresų ji seniai nebeturi pieno, tad dukrytę maitina mišiniais. Laimei vaikas sveikas, ramus, naktį miega.

„Gimė sveikas, linksmas, ramus vaikas. Labai guvi mergytė. Norėčiau daugiau laiko praleisti su dukrele, tačiau reikia dirbti. Dirbu ne dėl to, kad noriu, o reikia. Juk dabar esu atsakinga ne tik už save – reikia išlaikyti ir vaiką. Šiuo metu negaunu jokių motinystės išmokų, nes eilę metų pradirbus su verslo liudijimu jokių socialinių garantijų nėra. Bet aš esu stipri, juolab kad pasaulinė praktika rodo, jog moterys daugelyje šalių anksti grįžta į savo darbo vietą“, – kalbėjo Birutė, dirbti grįžusi vos ne iškart po gimdymo.

„Esu priversta eiti į darbą, nes 30 eurų į mėnesį vaiko pinigų tikrai nepakanka. Tai yra labai didelė visos valstybės problema, jog dirbant su verslo liudijimu žmogus neturi apmokamų atostogų, o ir motinystė apskritai neįvertinta“, – kalbėjonetikėtai visoje šalyje žinoma tapusi moteris, jau dešimt metų dirbanti su verslo liudijimu.

Ar nenusivylė vyrais?

Pasiteiravus, ar jauną moterį nenuvylė vyrai, pašnekovė atviravo, jog ją visada traukė gerokai vyresni, tačiau dabar bet kokiems santykiams sakanti „stop“.

„Princo sutikti neplanuoju ir į jokius santykius tikrai artimiausiu metu nesileisiu. Noriu ramiai gyventi ir dirbti. Žiniasklaidos dėmesys manęs netrikdo, veikiau grūdina. O jei nuspręsčiau emigruoti, tai tikrai ne dėl visuomenės dėmesio, nebent tai padaryti verstų finansinės problemos. Apmaudu, kad gyvenimas taip susiklostė, o Petras Gražulis, nė neaplankęs savo vaiko, man numetė pinigus ir pasišalino. Man tų pinigų – tos išmaldos – nereikia. Laimei, kad su juo nebeturiu nieko bendro. Jei jis atvyks savo vaiko aplankyti, manau leisiu, tačiau pati tame susitikime nedalyvausiu. Paliksiu jį auklei. Tikrai nesitikėjau, kad tiek gyvenimiškos patirties turintis vyras tokią nesąmonę užvels, jei apie mane šitaip jis kalba viešumoje, tai įsivaizduokit, kokį psichologinį smurtą patyriau gaudama jo žinutes, klausydama priekaištų, keiksmų. Laimei, stotis ant kojų padeda sesuo. Palangoje prekybinis sezonas įsisiūbuoja, būna, kad žuvį žmonės gerai perka, bet būna dienų, kai prekybos nėra. Kuomet turėjau vietą prie tilto, žmonių srautai daug geresni buvo. Tikiuosi, kad dėl šios istorijos klientų neprarasiu“, – pasakojo mums jauna verslininkė.

Seimūnas P.Gražulis neraudonuoja: jo kūdikio mama tampo sunkias dėžes su žuvimi, nuotrauka-1 Seimūnas P.Gražulis neraudonuoja: jo kūdikio mama tampo sunkias dėžes su žuvimi, nuotrauka-2 Seimūnas P.Gražulis neraudonuoja: jo kūdikio mama tampo sunkias dėžes su žuvimi, nuotrauka-3 Seimūnas P.Gražulis neraudonuoja: jo kūdikio mama tampo sunkias dėžes su žuvimi, nuotrauka-4 Seimūnas P.Gražulis neraudonuoja: jo kūdikio mama tampo sunkias dėžes su žuvimi, nuotrauka-5 Seimūnas P.Gražulis neraudonuoja: jo kūdikio mama tampo sunkias dėžes su žuvimi, nuotrauka-6 Seimūnas P.Gražulis neraudonuoja: jo kūdikio mama tampo sunkias dėžes su žuvimi, nuotrauka-7 Seimūnas P.Gražulis neraudonuoja: jo kūdikio mama tampo sunkias dėžes su žuvimi, nuotrauka-8 Seimūnas P.Gražulis neraudonuoja: jo kūdikio mama tampo sunkias dėžes su žuvimi, nuotrauka-9 Seimūnas P.Gražulis neraudonuoja: jo kūdikio mama tampo sunkias dėžes su žuvimi, nuotrauka-10 Seimūnas P.Gražulis neraudonuoja: jo kūdikio mama tampo sunkias dėžes su žuvimi, nuotrauka-11 Seimūnas P.Gražulis neraudonuoja: jo kūdikio mama tampo sunkias dėžes su žuvimi, nuotrauka-12

Birutė tikina, kad ji tikrai nenorinti turėti nieko bendro su šiuo seimūnu, o ką jau ir bekalbėti apie jo susigrąžinimą – tokios nminties nėra. Ir jo pinigų lyg išmaldos jai nereikia. „V.P.“ nuotr.

Pasiteiravus, jei galėtų atsukti laiką atgal, ar keistų ką nors savo gyvenime, jauna moteris tikino, kad P.Gražulis – jos gyvenimo klaida, tačiau ji nesigaili, dėl gimusios dukrytės, kuri jai teikia begalę džiaugsmo. Moteris tikino, kad daugelis verslo liudijimus turinčių žmonių patiria skaudžią socialinę atskirtį, nėra galimybių ilgėliau pabūti su savo vaiku, gauti motinystės išmokas. Ji norėtų, kad smulkiems verslininkams būtų palankesnė įstatyminė bazė, daugiau socialinių garantijų, tačiau tikino pati politika nesidominti ir niekada nedarytų politinės karjeros. „Politike niekada nebūsiu“,–sakė palangiškė.

P.Gražulis: „Lietuvai padovanojau dar vieną pilietį“

Nesantuokinio vaiko susilaukęs kovotojas už šeimos vertybes Seimo narys Petras Gražulis penktadienį pareiškė esantis puolamas žiniasklaidos vien dėl to, kad Lietuvai padovanojo dar vieną pilietį. Jo vaiko motina, palangiškė Birutė Navickaitė ketvirtadienį atskleidė, kad politikas ją spaudė darytis abortą.
„Lietuva – stebuklų kraštas. Moterį, teigusią, kad 10 metų negali susilaukti vaikų, „pagydžiau“ nuo nevaisingumo! Žiniasklaidoj esu puolamas dėl to, kad Lietuvai padovanojau dar vieną pilietį. Jei jau toks stebukladarys esu, gal reiktų mesti Seimą ir įkurti vaisingumo kliniką?“ – penktadienį savo paskyroje „Facebook“ parašė P.Gražulis.

Su P.Gražuliu palangiškė pasakojo susipažinusi praėjusiais metais, bet staigiai įsiplieskusi meilė taip pat staigiai užgeso, politikui sužinojus, kad moteris laukiasi jo vaiko. Pati B.Navickaitė BNS pripažįsta sulaukusi finansinės P.Gražulio paramos, bet už tai sako turėjusi iškęsti jo pažeminimus, spaudimą darytis abortą. „Taip, jis pinigų skyrė, bet su baisiais koliojimais, keiksmažodžiais. Jam galiausiai parašiau – tu duodi pinigų ir įsivaizduoji, kad tu galėsi kolioti mano mergaitę? Nes jis mergaitę išvadino baisia“, – pasakojo mergina.

Seimūnas P.Gražulis vaikas kūdikis Palangiškė BirutėNavickaitė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933