Gimnazistai Slovakijoje pailsėjo ir pasisėmė puikių įspūdžių

Ežerai, trobelės, kalnų viršūnės, nepakartojami kraštovaizdžiai paliko didelį įspūdį važiavusiems į šią kelionę. Senosios gimnazijos nuotr.
Ežerai, trobelės, kalnų viršūnės, nepakartojami kraštovaizdžiai paliko didelį įspūdį važiavusiems į šią kelionę. Senosios gimnazijos nuotr.

Birželio 3-7 dienomis Palangos senosios gimnazijos mokiniai su mokytojais Nerijumi Vaišvilu, Jūrate Vaišvile bei Rasa Abelkiene pabuvojo nepamirštamoje kelionėje į Slovakiją.

Pirmoji diena nebuvo itin sunki. Atvykę į Tatrų Lomnicą, kalnų kurortą, keltuvu kėlėmės iki Uolų ežero stoties. Papusryčiavę bei pasirengę tolimesniam žygiui, keliavome seniausios Slovakijos Aukštuosiuose Tatruose J.J.Rainerio trobelės link, kur leidosi nepakartojami šalto vandens kriokliai.

Laisvo laiko turėjome nuvykę iki Stary Smokoveco – populiauraus Slovakijoje kalnų kurorto. Baigiantis dienai, traukinuku važiavome į viešbutį ,,Tatra Hotel”, esantį Poprado mieste.

Kitą dieną, po sočių pusryčių, lankėmės stalaktitų – stalagmitų urvuose Belianska Jaskyna. Tiesa, XVIII amžiuje atrasti urvai yra didžiausi ir vieninteliai Slovakijos Aukštuosiuose Tatruose, į kuriuos įleidžiami turistai. Vėliau aplankėme Spiš pilį. Tai ant 634 metrų aukščio kalvos stovintis vienas didžiausių viduramžių kultūros paminklų Europoje.

XVIII amžiuje atrasti urvai yra didžiausi ir vieninteliai Slovakijos Aukštuosiuose Tatruose, į kuriuos įleidžiami turistai. 

Paskutiniąją dieną Slovakijoje laukė išbandymai, kadangi buvome pasiryžę kopti į kalno viršūnę. Tik vėliau paaiškėjo, kad negalėsime įvykdyti savo sumanymo dėl uždaryto pėsčiųjų tako. Žygiavome iki Zelione Pleso ežero bei pasisvečiavome kalnų trobelėje Zeliona Chata. Tuomet pailsėję, užkandę ir paragavę tradicinių Slovakijos patiekalų pradėjome žygį vingiuotu serpantinu link Biele Pleso ežero.

Po žygio keliavome atgal į Lietuvą. Ežerai, trobelės, kalnų viršūnės, nepakartojami kraštovaizdžiai paliko didelį įspūdį važiavusiems į šią kelionę. Mokiniai šios ekskursijos pabaigoje padėkojo mokytojams už kantrybę ir džiaugėsi, kad aplankė kalnuotąją Slovakiją ir visai vasarai pasisėmė puikių įspūdžių.

Judita Baranauskaitė,

Palangos senosios gimnazijos IB klasės moksleivė

Palanga senojigimnazija mokiniai mokytojai NerijumiVaišvilu JūrateVaišvile RasaAbelkiene nepamirštamojikelionė Slovakija
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,928