Aiški Lietuvos rinktinės sudėtis artimiausiomis Pasaulio taurės atrankos rungtynėms

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris išsirinko komandos sudėtį artimiausioms Pasaulio taurės atrankos rungtynėms. Iš prieš dvi savaites paskelbto 15-os žaidėjų sąrašo strategas išbraukė Lauryną Birutį ir Mindaugą Girdžiūną.

Lietuvos rinktinės treneris pristatė galutinę rinktinės sudėtį | Fotodiena/Justina Butkutė

Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas padėjo rinktinei prieš tai vykusiose rungtynėse ir vidutiniškai per keturis susitikimus pelnydavo po 6,5 taško, atlikdavo po 5,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 8 naudingumo balus.

Laurynas Birutis atrankos cikle sužaidė vienerias rungtynes prieš Kosovo ekipą ir per jas pelnė 8 taškus, atkovojo 6 atšokusius kamuolius ir surinko 12 naudingumo balų.

„Laurynas mėnesį nežaidė ir nori pats individualiai dirbti. Po krepšiu turime galingą liniją, o Martynas Echodas tik pabaigė seriją, jei reikės treniruotėse ar ekstra atveju prisidės. Jo progresas matosi, tai visiškai skirtingas žaidėjas nei buvo sezono pradžioje, atsirado daugiau stabilumo, – savo pasirinkimą komentavo D. Adomaitis. – O dėl M. Girdžiūno, turime Mantą Kalnietį, Luką Lekavičių, norėjosi daugiau gynybinio stiliaus žaidėjų, tokių kaip Marius Grigonis ir Renaldas Seibutis“.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sėkmingai pradėjo atrankos etapą. C grupės rungtynėse lapkričio mėnesį Kosove įveikė vietos rinktinę – 99:61 ir namuose nugalėjo Lenkijos ekipą – 75:55. Vasario mėnesį Klaipėdoje buvo įveikta Vengrijos komanda – 80:75 ir dar kartą nugalėta Kosovo rinktinė – 106:50. Nacionalinė ekipa jau užsitikrino vietą kitame etape ir dabar kaunasi dėl geresnės pozicijos turnyro lentelėje. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai šiuo metu žengia pirmoje vietoje ir kitame etape susikaus su D grupės komandomis.

Lietuviai birželio 28-ą dieną (19 val. vietos laiku) Gdanske susikaus su Lenkijos rinktine, o liepos 1-ą (20 val. vietos laiku) Budapešte žais prieš Vengrijos ekipą.

Norintys papildyti gausią sirgalių armiją ir palaikyti Lietuvos rinktinę Gdansko ERGO Arenoje, bilietus įsigyti gali šia nuoroda: https://www.ebilet.pl/en/sport/sporty-druzynowe/koszykowka/?partner=%20lithuania

Tuo metu į rungtynes su Vengrija bilietų internetu nusipirkti galimybės nebus. Tačiau Vengrijos krepšinio federacija suteikia galimybę sirgaliams įsigyti bilietus arenos kasoje renginio dieną. Papildomai vengrai lietuvių sirgaliams išskyrė 100 vietų. Jas užsitikrinti gali visi „Mes už Lietuvą” nariai (http://krepsinionamai.lt/fanu-naryste/), susisiekę su Lietuvos krepšinio federacija dėl noro patekti į rungtynes. Rungtynės vyks Tüskecsarnok arenoje Budapešte. Bilieto kaina – 7 eurai.

Punktualiausios Pasaulyje oro linijos „airBaltic“ specialiai Lietuvos rinktinės sirgaliams siūlo nuolaidas kelionei iš Vilniaus į Gdanską ir Budapeštą. Įvedus kodą MESUZLIETUVA bus pritaikyta nuolaida kelionei. Šis pasiūlymas galios iki pat liepos 1 d., rungtynių su Vengrija pradžios.

LIETUVOS VYRŲ KREPŠINIO RINKTINĖS KREPŠININKŲ SĄRAŠAS PASAULIO TAURĖS ATRANKOS RUNGTYNĖMS SU LENKIJA IR VENGRIJA

VARDAS, PAVARDĖ

POZICIJA

Mantas Kalnietis

PG

Lukas Lekavičius

PG

Marius Grigonis

SG/SF/PG

Renaldas Seibutis

SG

Adas Juškevičius

SG/PG

Jonas Mačiulis

SF/PF

Rokas Giedraitis

SF/SG

Domantas Sabonis

PF/C

Eimantas Bendžius

PF/SF

Mindaugas Kuzminskas

SF/PF

Jonas Valančiūnas

C

Artūras Gudaitis

C

Martynas Echodas

C

„V.P.“ inf.

LietuvosRinktinė sudėtis krepšinis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938