Klaipėdos baseinas - moderniausias Baltijos šalyse

Lietuvos plaukikai raško olimpinių aukštumų vaisius. Po auksinių Rūtos Meilutytės grybšnių Londono olimpinėse žaidynėse Lietuvoje kilęs baseinų planavimo, rekonstrukcijų ir statybos vajus pilnu grožiu išsiskleis uostamiestyje. Čia birželio 26 dieną duris atvers didžiausias ir moderniausias ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse plaukimo baseinas.

Projekto vizual.

50 metrų ilgio 10 takelių baseine galima rengti įvairaus rango varžybas. Klaipėdoje bus galima ne tik plaukti, žaisti vandensvydį, užsiimti plaukimu su pelekais, tačiau ir nardyti analogų kaimyninėse šalyse neturinčioje 9 metrų gylio nardymo šachtoje.

16,2 mln. eurų kainavusiam baseinui 11,1 mln. skirta iš Europos struktūrinių fondų, 1 mln. skyrė valstybė, 4,1 mln. eurų investavo Klaipėdos miestas. Modernų baseiną 15 metų valdys koncesijos konkursą laimėjusi UAB „Vakarų infrastruktūra“ įsteigta bendrovė „Klaipėdos baseinas“.

„Baseine puikiai turėtų jaustis ne tik sportininkai, tačiau ir visi aktyvūs klaipėdiečiai. Dviejų su puse metro gylio baseine suaugusieji galės mėgautis įvairiomis vandens mankštomis, o mažieji neliks be užsiėmimų pakeliamo dugno baseine, kur bus galima nustatyti bet kokį gylį ir vandens malonumai bus prieinami nuo vaikų iki senjorų. Savaitgaliais rengsime pramogas visai šeimai, kuomet veiks „Iššūkių takas“, pritrauksiantis stipresnių pojūčių mėgėjus. Baseine bus galima pasikaitinti pirtyse, pailsėti sūkurinėse voniose“, - apie duris atversiančio baseino galimybes sakė direktore Aida Aleksandrovienė.

Būtent pakeliamas baseino dugnas bus vienas iš daugelio baseino modernumo akcentų. Ketvirtyje baseino dugnas gali keisti gylį nuo 2,5 m iki bet kokio pageidaujamo, tad jame mokintis plaukti ar mankštintis gali bet kokio amžiaus ir sugebėjimų lankytojai. Aplink pakeliamą dugną ketvirtyje baseino pakyla atlenkiamos sienelės. Baseiną galima padalinti ir į dvi dalis - per baseino vidurį pakėlus sienelę, vienoje pusėje galima vykdyti varžybas dešimtyje takelių 25 metrų ilgio baseine, kitoje pusėje lankytojams lieka 24 metrų ilgio dešimt plaukimo takelių. Objekte veiks ir treniruoklių salė.

Baseino vandenį valys ir filtruos moderni vandens ir nuotekų valymo sistema, baseinas naudosis ir gamtos ištekliais, saulės jėgainės pagalba gamindamas elektrą.

„Klaipėdoje jaučiamas didžiulis plaukimo baseino poreikis. Mieste veikiantis „Gintaro“ baseinas ir „Impuls“ sporto klubas netenkinta visų miestiečių poreikių. Naujajame baseine nuo rudens vyks pasisekimo sulaukusi antrokų mokymo plaukti programa, 50 metrų takeliais naudosis ir miesto sportininkai“, - apie naująjį baseiną sakė savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Baseino galimybes vieni pirmųjų birželio 28-29 dienomis išbandys atvirojo Lietuvos jaunimo ir jaunių čempionato dalyviai

„Klaipėdos baseino atsiradimas ir atidarymas - labai svarbus įvykis visam Lietuvos plaukimui. Olimpinio dydžio baseinai iki šiol buvo tik Kaune, Alytuje, Elektrėnuose ir Vilniuje (šiuo metu rekonstruojamas). Naujas 50 metrų baseinas Klaipėdoje sudarys sąlygas vietiniams plaukikams gerinti plaukimo rezultatus, garsinti Klaipėdos bei Lietuvos vardą savo laimėjimais. Tikiuosi, kad tai bus naujas ir labai mėgstamas taškas Lietuvos sporto infrastruktūros žemėlapyje, kuriame vyks aukšto lygio tarptautiniai plaukimo turnyrai bei nacionaliniai šalies čempionatai“, - sakė plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis.

Tikimasi, kad vasaros stovykloms baseinas pritrauks Lietuvos ir užsienio plaukimo klubus. Klaipėdos ir Palangos sporto bazių privalumus vasarą jau seniai atrado įvairių šalių krepšininkai.

„V.E.“ inf.

Klaipėdosbaseinas Klaipėda baseinas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938