Adamkus: tiek to – patylėkime

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus po valstybės vadovės Dalios Grybauskaitės metinio pranešimo ir skandalų dėl verslo ir politikos ryšių pasirinko savo nuomonės nesakyti.

© DELFI / Domantas Pipas

„Aš su dideliu dėmesiu išklausiau, buvo paliesta daug klausimų – išspręstų ir neišspręstų, išreikštų vilčių, ir aš galvoju, kad man nelabai tiktų vertinti. Aš galvoju, kad istorija įvertins šitą prezidentės metinį pranešimą. Manau, kad ji atliko savo pareigą tinkamai, ir iš savo pusės neturiu nieko ką pridėti“, – sakė V. Adamkus.

Prezidentas nenorėjo kalbėti apie skandalą dėl politikų ir verslo ryšių.

„Apie tą skandalą tiek prirašyta, prikalbėta, kad nekalbėkime ta proga, palikime tai ateičiai. Nenoriu gadinti metinio pranešimo su visokiais skandaliukais ir nesusipratimais“, – sakė V. Adamkus.

Nesutiko kadenciją baigęs prezidentas pasakyti savo nuomonės ir dėl to, ar viską D. Grybauskaitė apžvelgė savo metiniame pranešime, ką reikėjo.

 „Ribų tam nėra, ir aš galėčiau valandą kalbėti, bet tiek to – patylėkime“, – sakė V. Adamkus.

Prezidentė įvardijo problemines vietas

Antradienį prezidentė D. Grybauskaitė perskaitė savo devintąjį metinį pranešimą. Valstybės vadovė savo pranešime teigė, kad jai „prieštaringas apima galvojant apie Lietuvą“.

„Iš vienos pusės matome įstabų Laisvės kūrinį, kurio pažanga žavisi pasaulis, kurio didžiuojamės ir mes patys, mažiau nei per tris dešimtmečius pavertę Lietuvą savarankiška valstybe“.

Delfi inf.

Prezidentas ValdasAdamkus nekalbėjo skandalas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938