Prezidentė Dalia Grybauskaitė skaito savo metinį pranešimą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį Seime skaito savo priešpaskutinį, devintąjį, metinį pranešimą.

Politologai portalui tv3.lt anksčiau prognozavo, kad savo kalboje prezidentė didžiausią dėmesį skirs pastarųjų mėnesių naujienoms, susijusioms su verslo įtaka Lietuvos politikai.

Tai paviešintas prezidentės susirašinėjimas su tuomečiu liberalų lyderiu Eligijumi Masiuliu, paviešintos Valstybės saugumo departamento pažymos apie koncerno „MG Baltic“ įsigalėjimą valstybėje, parlamentinis tyrimas dėl verslo įtakos politiniams procesams ir, žinoma, pagaliau pradėtas „MG Baltic“ bylos nagrinėjimas teisme.

Taip pat prognozuojama, kad nemažai kritikos turėtų sulaukti Seimo valdančiųjų bei Vyriausybės darbas. Nors prezidentė pastaruoju metu netiesiogiai konfliktuoja su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiu Ramūnu Karbauskiu, politologai nesitiki, kad jis bus tiesiogiai įvardinamas kalboje.

Pernykščiame pranešime D. Grybauskaitė kritikavo valdančiuosius dėl užsitęsusios valstybės valdymo sumaišties ir kai kurių reformų neapibrėžtumo. Ji tuomet atkreipė dėmesį į itin blogą padėtį socialinėje srityje, kritikavo aukštojo mokslo kokybę, valstybės įmones, pasigedo reformų sveikatos apsaugoje. Prezidentė pabrėžė būtinybę apsivalyti nuo politinės korupcijos ir oligarchinės savivalės.

Žiūrėkite tiesiogiai:  

Prezidentė DaliaGrybauskaitė metinispranešimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933