Savaitgalį Šventojoje – „plieninių žirgų“ mylėtojų fiesta po atviru dangumi

Birželio 7-10 dienomis Šventojoje vyks visą Lietuvą bei Europą sujungsiantis paplūdimio baikerių festivalis „Beach bike fest 2018“. Tradiciškai visų baikerių bei žiūrovų lauks daugybė įvairiausių rungčių ir pramogų: nuo paplūdimio linksmybių iki padangų „deginimo“.

Laisvės dvasia Šventojoje po viena vėliava suvienys skirtingus Lietuvos ir Europos baikerių klubus bei pavienius motociklų mėgėjus. Organizatorių nuotr.

Išlaisvinti laisvą sielą iš kostiumo

Laiko patikrintas, išbandymus atlaikęs, šiais metais dar stipresnis, su pagausėjusia organizacine komanda trečiasis kasmetinis baikerių festivalis toliau sieks stiprinti teigiamą baikerių kultūros įvaizdį, supažindindamas visuomenę su baikerių puoselėjamomis vertybėmis, jų gyvenimo būdo ypatumais, akcentuodamas tą vienintelį nenumaldomą laisvės potyrį.

Festivalio organizatoriai pripažįsta – pirmaisiais metais tik įrodinėjo savo vertę, tačiau patirtis parodė, kad didžiausia paplūdimio baikerių fiesta yra būtina, jos laukia tiek atlikėjai, tiek baikeriai. Juk motociklas – tai laisvė, atotrūkis, vėjas, o kartu – poilsis ir tam tikras gyvenimo būdas.

Motociklai, laisvė, muzika

Ankstesnių renginių patirtis jau parodė, kad per kultūrą atsiveria naujos ir išskirtinės galimybės verslui. Festivalio metu visas regionas tampa aktyvesnis, sulaukiama daugiau svečių – planuojama, kad renginyje pasirodys daugiau kaip 2 tūkst. motociklų, o festivalį aplankys daugiau kaip 4 tūkst. žiūrovų. Juo labiau kad renginys – nemokamas.

Keldami kokybės kartelę, organizatoriai šiais metais išskirtinai daug dėmesio skyrė muzikai – klausytojus džiugins populiariosios, bliuzo, soulo, džiazo, metalo, roko muzikos ritmai. Festivalį pradės net keletas grupių iš Suomijos, pagrindinėje scenoje šiemet lauks garsiausių TV projektų („Lietuvos balsas“, „X-Faktorius“) dalyviai ir jau puikiai Lietuvai žinomi vardai ir grupės.

Motociklų kilnojimas

Tradiciškai visų baikerių lauks daugybė įvairiausių rungčių ir pramogų: nuo paplūdimio linksmybių iki padangų „deginimo“. Galiūnų varžybose baikeriai varžysis dėl stipriausiojo titulo, kilnos motociklus, o moterys kausis dėl „Paplūdimio gražuolės“ titulo. Ir, žinoma, – motociklų paroda, geriausių rinkimai, apdovanojimai.

Pasiteiravus, kokius kriterijus turės atitikti „Paplūdimio gražuolės“ titulo siekianti mergina, festivalio koordinatorė Aida Pociuvienė akcentavo, kad visiems festivalio dalyviams ir svečiams reikalavimas yra vienintelis ir tas pats – nenumaldomas laisvės pojūtis, vėjas, laisvė, galia ir judesys. „Svarbiausia turėti įgimtą baikerizmą kraujyje, jokių kitų rėmų ir standartų čia nėra. Šis grandiozinis renginys nėra vien baikerių fiesta. Tai yra puiki proga susitikti, pabendrauti, susipažinti su motociklininkų kultūra, gyvenimo būdu, o tuo pačiu ir pristatyti savo kraštą, Lietuvos pajūrį. Yra dar vienas slaptas tikslas – sugriauti nusistovėjusius neigiamus stereotipus. Juk motociklus vairuoja labai įvairūs žmonės. Vieni – aktyvūs, laisvi, kiti laisvę pajunta tik nusimetę kostiumą ir vasarą iškeliavę į Lietuvoje ir kitose Europos šalyse vykstančias baikerių fiestas“, – kalbėjo A. Pociuvienė.

Šurmuliuos mugė

Festivalio metu rengiama ir mugė, kurioje dalyvaus daugybė prekybininkų iš visos Lietuvos.

Šventosios miestelio barai taip pat kuria specialias programas, išskirtinius patiekalus atvykstantiems. Plečiasi ir baikerių palapinių miestelis tarp jūros ir upės esančioje uosto teritorijoje.

Šventėvyks birželio 7-10 dienomis Šventojoje, Prieplaukos g. aikštėje. Šeštadienį 14 val. baikerių kolona pajudės iš Šventosios į Palangą, pralėks Vytauto gatve, S. Dariaus ir S. Girėno, Plytų, Ganyklų gatvėmis ir su griausmu grįš į Šventąją, kur vyks koncertai, akcijos, atrakcijos. Laisvės dvasia po viena vėliava suvienys skirtingus Lietuvos ir Europos baikerių klubus bei pavienius motociklų mėgėjus.

Palangos savivaldybės inf.

Beachbikefest2018 Šventoji paplūdimiobaikeriųfestivalis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933