Sporto universiteto bendruomenė rengia protesto akciją dėl reorganizacijos

Antradienį Lietuvos sporto universiteto (LSU) bendruomenė rengia protesto akciją.

Organizatorių nuotr.

Akcija-sporto apdovanojimai „Kabinu sportbatį ant vinies“ skirta pareikšti nuomonę „apie sporto ir sporto mokslo žlugdymą, Seimo siūlymą Lietuvos sporto universitetą prijungti prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto“, teigia aukštoji mokykla.

Renginyje dalyvaus žinomi sportininkai, sporto federacijų ir organizacijų atstovai, studentai.

Protesto akcija vyks prie Lietuvos sporto universiteto Centrinių rūmų. Vėliau čia vyks Lietuvos sporto universiteto Tarybos posėdis, kuriame planuoja dalyvauti Švietimo ir mokslo ministerijos bei Vyriausybės atstovai.

Seimas yra priėmęs nutarimą dėl Lietuvos sporto universiteto prijungimo prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU). Sporto universiteto valdymo organai tokiai reorganizacijai nepritaria.

Planuojama, kad Sporto universitetas veiktų LSMU sudėtyje kaip Sporto akademija, tačiau LSU siekia išlaikyti autonomišką statusą.

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė yra sakiusi, kad reorganizacija sutelktų biomedicinos mokslų potencialą, o šios studijų kryptys šiuo metu Kaune dubliuojamos.

Konstitucinis Teismas gegužės 29 dieną pradėjo nagrinėti bylą, ar LSU prijungimas prieš jo valią neprieštarauja Konstitucijai.

BNS inf.

Sportouniversitetas bendruomenė protestas akcija reorganizacija
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938