„Klaipėdos naftos“ finansų direktoriumi tapo J. Lenkšas

Naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalus valdančios „Klaipėdos naftos“ finansų direktoriumi tapo Jonas Lenkšas, iki šiol dirbęs maisto pramonės bendrovėje „SMS-Eligita“.

Jonas Lenkšas „Klaipėdos naftos“ nuotr.

Jis pakeis vasarį iš Finansų ir administravimo departamento direktoriaus pareigų pasitraukusį Marių Pulkauninką.

„Finansų sritis man puikiai pažįstama - per savo karjerą turėjau galimybę susipažinti su įvairių sektorių veiklos ir finansų valdymo specifika, pažinti kelių užsienio šalių mokestines aplinkas“, - pranešime teigė J. Lenkšas.

Anot pranešimo, jis turi patirties bankininkystės sektoriuje, o pastarąjį dešimtmetį patirtį kaupė tarptautiniu lygiu, dirbdamas su įmonėmis, plėtojančiomis veiklą tokiose rinkose kaip Latvija, Rumunija, Kazachstanas. Iki prisijungiant prie „Klaipėdos naftos“ J. Lenkšas buvo atsakingas už „SMS-Eligita“ grupės įmonių, susidedančių iš 7 įmonių, finansus, prieš tai rūpinosi „Arvi Agro“ veiklos organizavimu Rumunijoje.

J. Lenkšo kompetencija, pasak pranešimo, apima įmonių veiklos valdymą ir įvedimą į rinką, verslo procesų analizę ir automatizavimą, pinigų srautų valdymą, finansų analizę, buhalterinės ir finansinės atskaitomybės konsolidavimą, skirtingų įmonių buhalterijų veiklos koordinavimą.

"ELTA" inf.

JonasLenkšas Klaipėdos nafta finansųdirektorius
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933