Palangos pergalė: Metų meru išrinktas Š. Vaitkus, V. Matijošaičiui – Tautos mero titulas

Lietuvos savivaldybių asociacijos narių atstovų suvažiavimo dalyvių šiandien laukė staigmena – čia oficialiai paskelbti portalo Alfa.lt Metų mero rinkimų rezultatai. Tačiau Jonavos rajono savivaldybės kultūros centro salėje susirinkusiems Lietuvos merams portalo Alfa.lt ir žurnalo IQ vyriausiasis redaktorius Ovidijus Lukošius paskelbė ne vieną, o dvi pavardes: Metų meru tituluojamas Palangos meras Šarūnas Vaitkus, o Tautos meru išrinktas Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Po apdovanojimų Palangos ir Kauno merai Š.Vaitkus ir V.Matijošaitis sveikino vienas kitą. „V.P.“ nuotr.

Labai netikėtas įvertinimas

„Man tai didžiulė staigmena, buvau įsitikinęs, kad šiuos rinkimus laimės Kauno vadovas, nes jis yra nacionaliniu mastu meras, vien pats faktas, jog jis minimas tarp kandidatų į šalies prezidentus, daug ką sako. Džiaugiuosi dėl Palangos – tai didžiulis mūsų miesto įvertinimas, visos mano komandos, Savivaldybės administracijos, miesto Tarybos, komunalininkų bei kitų tarnybų, kurios tvarko, puoselėja ir prižiūri aplinką, ir, žinoma, visų Palangos žmonių“, – pasibaigus Lietuvos savivaldybių asociacijos narių suvažiavimui „Vakarinei Palangai“ telefonu iš Jonavos susijaudinęs sakė išskirtinį apdovanojimą pelnęs meras Š.Vaitkus.

Palangos pergalė: Metų meru išrinktas Š. Vaitkus, V. Matijošaičiui – Tautos mero titulas, nuotrauka-1

Kurorto vadovui Š.Vaikui įteiktas stiklo kūrinys su išgraviruotu titulu 

Kurorto vadovas prisiminė, jog dar visai, palyginti, neseniai Palanga buvo linksniuojama kaip vietoje stovintis, neaugantis kurortas. „Gimiau, augau Palangoje ir man buvo labai skaudu girdėti tokius žodžius. Jau pirmąją kadenciją kandidatuodamas į merus užsibrėžiau tikslą radikaliai pakeisti viską – nuo infrastruktūros iki viešinimo. Palanga keičiasi, gražėja, pastatyti ir statomi nauji kurorto infrastuktūros objektai. Mes einame link to, kad Palanga būtų puikus šiuolaikiškas ištisus metus veikiantis tarptautinis kurortas. Ir mes tai pasieksime. Pasieksime ir tai, jog žmonės į mūsų kurortą važiuos ne tik ilsėtis, bet ir nuolatinai gyventi“, – laikraščiui kalbėjo meras.

Vertino ir komisija, ir skaitytojai

„Metų mero rinkimuose balsavo 170 tūkst. žmonių, todėl, vertindami savo skaitytojų nuomonę, ir skyrėme Tautos mero nominaciją. Tačiau Metų mero rinkimuose skaitytojai turėjo pusę balso, o kitą pusę – komisija, sudaryta iš Lietuvos laisvosios rinkos instituto, portalo Alfa.lt ir žurnalo IQ redakcijos atstovų. Ekspertai vertino savivaldybių pažangą, įvairius ekonominius rodiklius, politinę kultūrą, vertybes“, – aiškino O. Lukošius.

Šiuo projektu Alfa.lt siekė paskatinti diskusiją, kokios mero asmeninės ir dalykinės savybės lemia gerus rezultatus, atkreipti dėmesį į galbūt tyliai, bet efektyviai dirbančius merus, palyginti gyvenimo kokybę, verslo aplinką savivaldybėse, paskleisti gerąją vadovų patirtį, atrasti nesėkmių priežastis, silpnąsias vietas. Ar pavyko?

„Skaitytojai buvo labai aktyvūs, agitacijos ir diskusijos vyko ne tik portale, bet ir persikėlė į įvairias socialinių tinklų grupes. Net buvo mėginimų apgauti balsavimo sistemą, tačiau portalo IT specialistai užkirto tam kelią. Metų mero rinkimai sulaukė gerokai didesnio dėmesio, nei tikėjomės“, – džiaugėsi O. Lukošius.

Apdovanojo suvažiavime

Metų mero rinkimų vertinimo komisija diskusijas, aptarimus baigė ir verdiktą priėmė prieš gerą mėnesį. Tačiau, komisijos siūlymu, buvo nutarta palaukti ir rinkimų rezultatus skelbti iškilmingoje aplinkoje – Lietuvos savivaldybių asociacijos narių atstovų suvažiavime.

„Daugelis merų kitais metais laikys svarbiausią egzaminą ir sieks rinkėjų mandato dar vienai kadencijai. Tad Metų mero rinkimus galima vertinti ir kaip puikią repeticiją pasitikrinti savo populiarumą“, – sveikindamas Metų merų rinkimų nugalėtojus Jonavoje sakė O. Lukošius.

Po apdovanojimų Metų meru išrinktas Palangos meras Š. Vaitkus davė interviu portalui Alfa.lt.

Alfa.lt ir „V.P.“ inf.

Metųmerorinkimai ŠarūnasVaitkus
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,92