Susitikime su „Panevėžiu“ pergalė namo parvežta tik po baudinių serijos

Savaitgalį Lietuvos futbolo federacijos taurės varžybose prasidėjo antrojo etapo (šešioliktfinalio) kovos. Sekmadineį LFF taurės šešioliktfinalio rungtynes FK „Panevėžys“ savo aikštėje žaidė su Lietuvos A lygoje rungtyniaujančiu „Palangos“ klubu. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi taikiai 0:0.

Susitikime su „Panevėžiu“ pergalė namo parvežta tik po baudinių serijos, nuotrauka-1

ReAL moments nuotr.

Komandos žaidė pratęsimą, kurio metu įvarčių taip pat nebuvo įmušta. Mačo nugalėtojui išaiškinti prireikė 11 metrų baudinių serijos. Jos metu geriau sekėsi palangiškiams, kurie įmušė vienu baudiniu daugiau ir pateko į LFF taurės aštuntfinalį.

Susitikimą abi komandos pradėjo atsargiai. Pirmasis pavojingas momentas 8-ąją rungtynių minutę buvo sukurtas prie palangiškių vartų, kai J. Skinderis smūgiu į viršutinį vartų kampą galėjo pelnyti įvartį, bet „Palangos“ vartininkas, pademonstravęs puikią reakciją, nukreipė kamuolį į kampinį.

Kėlinio viduryje Panevėžio atstovas D. Kingas pasiuntė kamuolį į „Palangos“ vartus,  bet arbitrai užfiksavo nuošalę ir įvarčio neužskaitė. Pirmajame kėlinyje du pavojingus išpuolius surengė irpalangiškiai, bet nei D. Konikui, nei G. Juškai pasižymėti nepavyko.

Pertraukos metu viena iš žiūrovių laimėjo prizą – Lietuvos futbolo rinktinės marškinėlius. Mergina įspyrė kamuolį iš toli į tuščius vartus ir džiaugėsi dovana, kurią jai įteikė firmos „Hummel“ atstovas Egidijus Briedis.

Po pertaukos aikštėje vėl vyko lygi kova. Du kartus po standartinių padėčių turėjo galimybę pasižymėti M. Dūda, bet „Panevėžio“ komandos gynėjui to padaryti nepavyko. Artėjant pagrindinio rungtynių laiko pabaigai panevėžiečiai surengė greitą išpuolį ir keturiese atsidūrė prieš du varžovus, bet suklydo atlikdami perdavimą ir kiekybine persvara nepasinaudojo. Iškart po to ne mažiau pavojingu išpuoliu atsakė Palangos žaidėjai, bet po stipraus S. Urbio smūgio „Panevėžio“ vartininkas M. Suvaizdis sugebėjo kamuolį nukreipti į kampinį.

Pagrindiniam susitikimo laikui neišaiškinus nugalėtojo, komandos turėjo žaisti pratęsimą. Jo metu panevėžiečių ekipoje galėjo pasižymėti D. Kingas ir M. Dūda, o palangiškių – G. Juška ir S. Urbys. Sužaidus 120 minučių, įvarčių vis dar nebuvo pelnyta. Tuomet abiejų komandų futbolininkai buvo priversti mušti 11 metrų baudinius.

Pirmieji trys s“Palangos“ žaidėjų (R. Šveikausko, T. Dombrauskio, M. Radžiukyno) smūgiai buvo tikslūs. Panevėžiečiai P. Janušauskas, V. Gašpuitis, T. Markevičius irgi neklydo. Po to kai palangiškių kapitonas G. Juška įmušė ketvirtą sykį paeiliui, „Panevėžio“ puolėjui D. Kingui nepavyko įveikti varžovų vartininko A. Cvetkovo.  Padėtį išgelbėjo „Panevėžio“ vartininkas M. Suvaizdis, atrėmęs V. Furdulo smūgiuotą kamuolį. Paskutinį „Panevėžio“ gynėjo M. Dūdos smūgį atrėmė palangiškiai, o baudinių seriją rezultatu 4:3 laimėjo „Palanga“.

Naujam LFF taurės sezonui iš viso užsiregistravo 48 komandos. Pirmojo etapo burtų traukime dalyvo 40 IV, III, II ir I lygų komandos. Ištrauktos 32 komandos rungtyniavo turnyro pirmajame etape. 16 porų nugalėtojai iškovojo teisę dalyvauti turnyro šešioliktfinalyje.

Fkpanevėžys.lt

Futbolas FKPalanga LFFtaurėsturnyras
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938