Vaikų gynimo dieną – nemokamos pramogos mažiesiems Vasaros parke

Tarptautinę vaikų gynimo dieną, birželio 1-ąją, Palangos miesto savivaldybė kartu su Palangos vasaros parku bei kitais partneriais ir rėmėjais Vasaros parką pavers vaikystės ambasada. Net keletą valandų Palangos vaikai pramogauti čia galės nemokamai.

Birželio 1 d. nuo 16 iki 21 val. kurorto vaikus kvies nemokamai pramogauti Palangos vasaros parkas. Čia, be batutų teikiamų linksmybių, vyks sportinės varžybos, įvairios kūrybinės dirbtuvės, piešinių konkursai ir dar daug kitų  renginių. „V.P.“ nuotr.

Džiugins batutų parkas

Palangos miesto savivaldybė kasmet rengia šventę, skirtą Vaikų gynimo dienai. „Ne vienerius metus šventė vykdavo Centrinėje miesto aikštėje, pernai palangiškius pakvietėme rinktis V. Jurgučio pagrindinės mokyklos stadione – čia buvo įrengtas batutų parkas, vyko policijos kinologų pasirodymai, buvo pristatoma policijos bei Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų technika. Šiais metais nuspręsta Palangos vaikus pakviesti į Vasaros parką – didžiausią batutų parką po atviru dangumi“, – sakė Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Valužienė.

Vienas pagrindinių šventės rėmėjų – Palangos vasaros parkas – birželio 1 d. nuo 16 iki 21 val. kurorto vaikus kvies nemokamai pramogauti Palangos batutų parke. Čia, be batutų teikiamų linksmybių, taip pat vyks sportinės varžybos, įvairios kūrybinės dirbtuvės, piešinių konkursai ir kitos pramogos. Vaikai turės galimybę pamatyti specialiųjų tarnybų automobilius bei įrangą, ginklų ir transporto parodą, kinologų pasirodymą, pasieniečiai vaišins kareiviška koše.

Pramogų įvairovė

„Vaikų gynimo dienai paminėti parinkta ypač patraukli vieta – Palangos vasaros parkas. Miesto savivaldybė šiai šventei surengti skyrė lėšų, tarpininkavo randant renginio partnerius ir rėmėjus. Neabejojame, kad vaikai liks patenkinti, o šventė bus dar patrauklesnė nei įprasta. Beje, pramogų ras ir tėvai – jų lauks įvairiausios varžybos“, – kalbėjo Palangos moksleivių klubo vadovė Eglė Bučienė.

Šventės metu veiks ir mini golfas, kuris yra sudarytas iš 18 takelių. Baigę žaidimą, vaikai turės galimybę atsipūsti poilsio zonose su hamakais ir sėdmaišiais. O mažiausiųjų lauks žaidimų aikštelė.

Pramogų ras ir tėvai

„Smagiausia, kai laisvalaikį leidžia kartu vaikai ir jų tėvai. Kasmet Vasaros parke atsiranda naujų erdvių, ieškoma unikalių veiklos galimybių visai šeimai. Tad Vaikų gynimo dieną tapti mažųjų palangiškių ambasada yra tikras džiaugsmas“, – sakė Palangos vasaros parko vadovas Dainius Drungilas. Anot jo, Palanga yra dėkingas miestas mankštoms, sportui, judrioms pramogoms, o juk vaikai yra judresni nei suaugusieji, tad jie taps šventės akcentas, galintis įtraukti, išjudinti ir pačius suaugusiuosius.

D. Drungilo pasiteiravome, kas paskatino remti Vaikų gynimo dienos šventę. Pasak verslininko, socialiniuose projektuose jo vadovaujamas parkas dalyvauja ne vienerius metus. „Didžiulis malonumas yra gauti duodant, o ypač iš vaikų. Iš mažų vaikų gaunamas milžiniškas emocinis krūvis, tikros, natūralios emocijos. Taip pat lieka ir prisiminimai apie tai, kas padaryta, o jei renginys suteikia nors dalelę geros emocijos jo dalyviams, visada labai malonu“, – teigė pašnekovas.

Šventė visiems

Kalbinta Savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Ilona Lingytė ypač džiaugiasi, kad Vaikų gynimo dieną pramogauti Vasaros parke galės ir mažas pajamas gaunančių palangiškių šeimų vaikai.

„Ne kiekviena šeima gali leisti vaikams mokamas pramogas, o juk kiekvienas mažylis, matydamas įvairiomis atrakcijomis besimėgaujančius savo draugus, taip pat nori tai išbandyti. Vaikų gynimo dienai skirti renginiai – puiki galimybė kiekvienam Palangos vaikui pasidžiaugti siūlomomis pramogomis, pabūti kartu su bendraamžiais ir šauniai atšvęsti Vaikų gynimo dieną bei vasaros pradžią“, – sakė I. Lingytė.

Partneriai ir rėmėjai

Šventę organizuoja miesto Savivaldybė, „Palangos renginiai“, „Palangos vasaros parkas“, Visuomenės sveikatos biuras, Kultūros ir jaunimo centras.

Vaikų gynimo dieną – nemokamos pramogos mažiesiems Vasaros parke, nuotrauka-1

Pagalbininkai – miesto policija, Palangos priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, VRM Pakrančių rinktinės Palangos užkarda, Socialinių paslaugų centras, Būsimų ir esamų mamyčių ir tėvelių asociacija „Gandras“.

Renginį remia Savivaldybė ir Palangos vasaros parkas.

Palangos savivaldybės inf.

Vaikųdiena Palangosmiestosavivaldybė vasarosparkas šventė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938