Emocijų kupinose rungtynėse – saldi „Palangos“ pergalė

FK „Palanga“ rinktinių pertraukos metu ilsėsis pakyliomis nuotaikomis. Vakar palangiškiai savų žiūrovų akivaizdoje Palangos miesto stadione šventė puikią pergalę rezultatu 3:1 prieš „Jonavos“ ekipą ir atsirevanšavo už skaudų smūgį antrojo rato susitikime.

Pirmosiomis rungtynių minutėmis Simonas Urbys įrodė, jog jo kalbos prieš rungtynes apie maksimalų susikaupimą ir pergalę nėra bergždžios. Jau 4-ąją rungtynių minutę saugas puikiu reidu kairiuoju atakos kraštu aplenkė visus varžovus ir likęs vienas prieš vartininką jį nuginklavo bei pelnė pirmą rungtynių įvartį, o Palanga išsiveržė į priekį – 1:0.

Sėkmingai startavę palangiškiai neketino sustoti ir toliau aktyviai puolė varžovų vartus. Aktyvumas ir vėl davė vaisių – 21 rungtynių minutę, auksinės kairės kojos savininkas Gvidas Juška tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartų tinklą ir padvigubino „Palangos“ rezultatą – 2:0.

38 minutę rezultatas galėjo tapti ir triuškinantis, tačiau šį kartą nepavyko pasižymėti pirmojo įvarčio autoriaus broliui – Sigitui Urbiui. Šis gavęs perdavimą būtent iš savo brolio Simono Urbio, smūgiavo į vartus, tačiau kamuolį atrėmė ir už vartų nukreipė „Jonavos“ vartininkas.

Kvietimo į Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės stovyklą sulaukęs Simonas Urbys šiose rungtynėse demonstravo, dėl ko buvo pakviestas. Visų rungtynių metu saugas buvo pagrindinis jonaviečių galvos skausmas. Antrojo kėlinio pradžioje prieš tuščius vartus su kamuoliu atsidūrė būtent S. Urbys bei galėjo dar labiau padidinti rezultatą, tačiau kamuolys nukrito po nepatogia kaire koja ir po smūgio kamuolys „nusipjovė“ bei praskriejo virš vartų.

Visgi 49 minutę dantis parodė ir „Jonava“, kai po rezultatyvios atakos svečiams pavyko pasižymėti bei sušvelninti rezultatą – 2:1. Pajutę atsigavimo požymius jonaviečiai pradėjo spausti palangiškius. 61 minutę „Jonavos“ puolėjo Lauryno Stonkaus smūgis sudrebino vartų konstrukciją, tačiau išlyginti rezultato jam nepavyko.

Emocijų šiose rungtynėse tikrai netrūko. Vyravo atkakli kova, o dar vienas emocijų pliūpsnis prasiveržė tada, kai „Jonavos“ komandos žaidėjas Tautvydas Eliošius be gailesčio ir nesistengdamas sužaisti į kamuolį nušienavo „Palangos“ saugą Brice Goupy. Rungtynių arbitras nė akimirkos nesudvejojo ir užfiksavo pražangą bei parodė jonaviečiui raudoną kortelę, o tai reiškė, kad „Jonava“ nuo 78 minutės turėjo rungtyniauti mažumoje.

Komandos toliau įnirtingai rungėsi ir kovojo dėl kiekvieno kamuolio, tačiau savo galią ir pranašumą „Palanga“ galutinai įrodė 90 minutę, kai greitoje atakoje priekyje su kamuoliu atsidūrė po keitimo pasirodęs Tomas Dombrauskis. Pastarasis šaltakraujišku smūgiu nepaliko jokių vilčių varžovų vartininkui atremti kamuolį ir pelnė trečiąjį komandos įvartį – 3:1

Tai buvo paskutinis įsimintinas rungtynių epizodas, o galutiniame rezultate FK „Palanga“ iškovojo saldžią pergalę prieš paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje esančią „Jonavos“ ekipą. Po pergalės palangiškiai pakilo turnyrinėje lentelėje ir dabar su 16 taškų dalijasi 5-6 vietomis su Kauno „Stumbru“.

„FkPalanga“ inf.

alyga 15turas FKPalanga FkJonava Futbolas Palanga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929