Palangoje svečiuojasi miesto-partnerio iš Izraelio kurorto Eilato mokiniai

Kurorte nuo trečiadienio lankosi svečiai iš Palangos miesto-partnerio Eilato (Izraelis) – 18 mokinių, lydimi 3 mokytojų. Vaikai, kurių amžius – 15 – 17 metų, apgyvendinti Senosios gimnazijos moksleivių šeimose, svečiams iš Izraelio parengta turininga bei plati kultūrinė viešnagės Palangoje programa.

Palangoje svečiuojasi miesto-partnerio iš Izraelio kurorto Eilato mokiniai, nuotrauka-1

Organizatorių nuotr.

Tai yra pirmasis Eilato mokinių vizitas Palangoje, jį kuruoja Senoji gimnazija.

Eilato delegacija dalyvaus Kurorto šventės renginiuose, jiems bus surengtos ekskursijos po Palangą, Klaipėdą, Neringą bei Vilnių. Viešėdami Palangoje, Eilato vaikai taip pat susipažins su Senojoje gimnazijoje veikiančio Tolerancijos ugdymo centro veikla, dalyvaus ir mokykliniuose renginiuose – Senojoje gimnazijoje vykstančiose pamokose, Paskutinio skambučio šventėje.

Pirmadienį vyksiančios vakaronės meru Eilato delegacijos nariai, kartu su Senosios gimnazijos bendruomene, šeimomis, priėmusiomis svečius iš Izraelio, dalyvaus šventinėje vakaronėje, kurioje lietuvių liaudies folklorą pristatys Palangos folkloro ansamblis „Mėguva“.

Palangos ir Eilato miestų bendradarbiavimo sutartis pasirašyta 2017 m. vasarį. Dviejų kurortų draugystės sutartį pasirašyti apsispręsta atsižvelgus į istorinę patirtį ir remiant tautų pastangas susivienyti universalių taikos principų pagrindu. Sutarta, jog, skatindami Europos regioninį bendradarbiavimą bei atsižvelgdami į abiejų miestų turizmo pobūdį, Palangos ir Elato atstovai tarpusavy keisis žiniomis apie kultūrą, sportą, švietimą ir savivaldybės valdymą bei ekonomiką. Palanga ir Elatas taip pat sieks užmegzti bendradarbiavimą tarp atitinkamų sričių ekspertų, mokyklų, kolegijų, vaikų ir jaunimo organizacijų, taip pat – asmeninius abiejų miestų gyventojų ryšius.

„V.P.“ inf.

Palanga moksleiviai partnerystė Eilato Bendradarbiavimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938