Kurorto šventėje – grandiozinė iniciatyva: bus siekiama špagato rekordo

Dana Lukauskienė

Ateinantį šeštadienį Kurorto šventę papuoš grandiozinė iniciatyva – bus bandoma užfiksuoti Lietuvos špagato rekordą. Visi, mylintys savo miestą ir galintys padaryti špagatą, kviečiami nelikti abejingais, prisijungti prie unikalios iniciatyvos ir tapti dar vieno Lietuvos rekordo dalimi. Rekordo ketinama siekti J. Basanavičiaus gatvėje ir ant jūros tilto.

Špagato rekordo dalyviai rikiuosis ant Palangos tilto. Organizatorių nuotr.

Atvykite sirgti už savo miestą

Sudaryti ilgiausią šalyje vientisą špagatą ir įrašyti Palangos vardą į Lietuvos rekordų knygą, mintis kilo bendradarbiaujant Palangos vasaros parkui bei šokių mokyklai „Coda“. Palangiškiams, kurie yra neabejingi savo miestui, yra sportiški ir nori formuoti Palangos, kaip sveikų, sportiškų žmonių miesto veidą, reikės labai pasitempti, mat reikės sumušti ir pagerinti „Super špagato“ rekordą, kurį prieš septynerius metus pasiekė klaipėdiečiai. O visi, kurie myli Palangą, yra jai neabejingi, kviečiami stebėti unikalų reginį ir aktyviai sirgti už savo miestą, palaikyti visus rekordo dalyvius. Palangiškiai išsikėlė rimtą iššūkį, nes prieš septynerius metus 279 uostamiesčio entuziastai sudarė beveik pusė kilometro ilgio špagatą. Planuojama, kad Palangoje rekordo sieks apie 300 žmonių.

Svarbu tapti atvira šeimoms, sportiška sveikatinimo erdve

Pasak Palangos vasaros parko vadovo Dainiaus Drungilo, yra būtina keisti nusistovėjusius visuomenėje stereotipus. Daugelis mano, kad vasarą judriausioje miesto gatvėje ar ant Palangos tilto populiaru eiti vien degustuoti įvairiausių nesveikų gėrimų ar maisto.

„Norime prisidėti prie visiškai naujo Palangos įvaizdžio formavimo, kad miestas, jo šventės pasižymėtų rekordų knygos vertais renginiais“, – sakė Dainius Drungilas

„Norėtume, kad Palanga taptų šeimų, vaikų, sveikos gyvensenos kurortu. Svarbiausia, kad mūsų mieste erdvės rastų ne tik trankios muzikos, svaigiųjų gėrimų mėgėjai, bet patogiai jaustųsi šeimos: tėvai, vaikai. Juos vienytų sveikatinimosi procedūros, sveikas, judrus laisvalaikis, o Kurorto šventės metu ore tvyrotų judesio, šokio atmosfera. Prieš trejus metus įsikūręs „Vasaros parkas“ labai skatina ir remia įvairias unikalias iniciatyvas. Jau pelnėme didžiausio atviroje erdvėje veikiančio batutų parko vardą, lankytojus šiame parke pasitinka didžiausi herojai – panda ir dramblys, tad kiekviena iniciatyva, kurioje siekiama didžiausių, aukščiausių, ilgiausių dalykų yra ypač laukiama ir remiama. Norime prisidėti prie visiškai naujo Palangos įvaizdžio formavimo, kad miestas, jo šventės pasižymėtų rekordų knygos vertais renginiais, Palanga taptų tik atostogautojų traukos centras, bet ir aktyvaus turizmo, sporto renginių, sveikatinimosi pramogų, geros nuotaikos kurortu“, – sakė D. Drungilas.

Suvienyti bendriems siekiams

Pagrindinis rekordo tikslas: suburti, suvienyti sportui, šokiui, menui neabejingus žmones bendram tikslui. Ilgiausiu špagatu Lietuvoje norima prisidėti prie kasmečių Palangos miesto švenčių ir garsinti mūsų miesto vardą. „Tikimės, kad Coda šokių mokyklos ugdytiniai įveiks užsibrėžtą iššūkį, Palanga bus paskelbta rekordinio špagato miestu, o agentūra „Factum“ užfiksuos naują Lietuvos rekordą“, – sakė D. Drungilas.

Palangos vasaros parkas, kaip vienas pagrindinių renginio organizatorių, prisidės prie šokio, gimnastikos ar klasikinio baleto populiarinimo šalyje, puoselės gražias skirtingų kolektyvų bendravimo, bendradarbiavimo tradicijas. „Viliamės suvienyti visus bendriems tikslams, bendriems siekiams. Juolab kad šis grandiozinis renginys puikiai įsilies į visą kurorto šventės repertuarą. Tuo pat metu vyks tarptautinis linijinių šokių festivalis „Palanga – 2018“, 11-asis šalies šokio festivalis „Ant bangos“.

„Ateinantį šeštadienį vienas už kito špagatu ištiesę kojas rikiuosimės nuo Palangos tilto į J. Basanavičiaus gatvę. Naująjį rekordą metrais matuos agentūros „Factum“ atstovai. Todėl visi rekordo dalyviai privalės laikytis labai griežtų reikalavimų, tiksliai padaryti pilną špagatą, kuris bus fotografuojamas, filmuojamas, o jei trūks nors kelių centimetrų, fiksuotojai galės jį išbrokuoti“, – akcentavo pašnekovas.

Vaikystės dvasia užkrėsti suaugusiuosius

Vasaros parko vadovas džiaugėsi, kad per trejus veiklos metus jam pavyko pelnyti didžiausio batutų parko vardą. Kasmet ieškoma naujų, įdomių veiklos formų. Parke jau apsigyveno du draugai – didžiulis dramblys ir panda, nuolat sugalvojama unikalių veiklos galimybių visai šeimai, kur svarbiausi vaikai.

Palangiškiai privalės sumušti ir pagerinti „Super špagato“ pasiekimą, kurį prieš septynerius metus užfiksavo klaipėdiečiai

„Vaikai sugrąžina suaugusiesiems viską, kas per gyvenimą nejučia išsibarsto: vaikišką naivumą, gyvenimo džiaugsmą, gražias idėjas, judrumą, vaikystę. Jie neretai mus įkvepia naujoms veiklos, primena tai, kas užmiršta, o neretai mus išmoko naujų dalykų. Būtų labai džiugu, kad vaikystės dvasia užsikrėstų ir suaugusieji, kurie taip pat prisidėtų prie savo vaikų ir taptų rekordo dalimi“, – sakė Vasaros parko vadovas. Parkas neabejingas socialinėms iniciatyvoms, naujoms idėjoms. Todėl smagu, kad Palangoje atsirastų daugiau renginių, vertų rekordo formato, garsinančių Palangą Lietuvos mastu.

Rekordui treniruojasi dramblys ir panda

Anot pašnekovo, kiekvienas rekordas reikalauja pastangų, treniruočių, kurios ne tik suteikia sportinio azarto, leidžia pasijusti laukiamu, mylimuir labai reikalingu savo bendraminčių būryje. Todėlvaikų pamėgti Vasaros parko herojai dramblys ir panda jau pasinėrė į aktyvių treniruočių maratoną. Abu draugai aktyviai sportuoja, o savo sportinį pasirengimą ir treniruotes jau suspėjo pademonstruoti ir Klaipėdoje vykusiame „Vilties bėgime“. Tai yra unikalus renginys, kurio idėja kilo 2008 metais, kai broliai pranciškonai su Br. Benediktu priešakyje nusprendė pradėti įgyvendinti seniai puoselėtą projektą – įkurti Klaipėdoje Vakarų Lietuvos onkologinių ligonių informacijos ir pagalbos centrą. Tuomet buvo nuspręsta Klaipėdoje surengti paramos akciją – “Vilties bėgimą”. Jo metu surinktas paramos lėšos panaudotos šio centro statybos pradžiai. Per dešimtmetį „Vilties bėgimas“ išaugo ir paskatino naujas socialines iniciatyvas. „Vilties bėgimas“ buvo puiki treniruotė pagrindiniams parko herojams, kurie žada dalyvauti grandioziniame Kurorto šventės renginyje – siekti špagato rekordo. O galbūt vaikų iniciatyva, abiem draugams – drambliui ir pandai bus suteiktas ne tik špagato rekordo garbės svečių titulas, gal atsiras vaikų, galinčių suteikti jiems vardą?

Špagato grandinėje Vasaros parko vadovą pavaduos jo dukra Meda, prie jos prisidės ir įdomieji personažai 

Ar vadovas įsilies į špagato rekordo grandinę?

Pasiteiravome D. Drungilo, ar jis pats išdrįs atrasti vaiką savyje ir įsilieti į špagato rekordininkų gretas. „Nesu aš profesionaliai sportuojantis žmogus, bet kaip ir kiekvienas jaunuolis periodiškai lankausi sporto klube. Bijau, kad špagato padaryti be intensyvių treniruočių nepavyks, tačiau man atstovaus mano devynmetė dukra Meda, kuri lanko šokius ir geba padaryti špagatą. Mūsų parkui taip pat atstovaus panda ir dramblys, tikiuosi, kad jie padarys rekordo vertą špagatą bei palaikys viso renginio metu gerą nuotaiką, pakraus emociškai. Šie personažai yra mūsų parko puošmena ir pasididžiavimas, jie pakankamai aukšti, sportiški, jų ūgis siekia 3 metrus. Juola, kad jie jau pradėjo treniruotis „Vilties bėgime“, sugebėjo įveikti 400 metrų trasą Klaipėdoje“, – atviravo pašnekovas.

Vasaros parko gyvūnai panda ir dramblys  „Vilties bėgime“ augino raumenis špagato rekordui

Registracija

Registracija į rekordo siekimo akciją vyks renginio dieną Palangos vasaros parke J. Basanavičiaus gatvėje nuo 11 iki 16 val .Tai galima padaryti jau dabar ir elektroniniu paštu: [email protected].

Iniciatyva špagatas Palanga Lietuvosšpagatorekordas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,928