Jr.NBA pasaulio čempionate dalyvaus trys lietuviai

Šį savaitgalį finišuos jau trečiasis Jr.NBA Lietuva čempionatas, kuriame varžosi berniukai iki 11 metų ir mergaitės iki 13 metų. Prieš finalines kovas keli geriausi šio amžiaus krepšininkai ir krepšininkės dalyvavo Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Slovėnijoje surengtoje pasirengimo stovykloje Jr.NBA žaidėjams iš visos Europos.

Krepšininkai iš 17-os šalių dalyvavo Jr.NBA stovykloje | Organizatorių nuotrauka

Atrankos stovykloje dalyvavo 17 Europos šalių, kuriose vykdoma Jr.NBA programa, atstovai. Stovykloje buvo akcentuojamas žaidimas 3×3, 5×5, techninių ir taktinių žaidėjų savybių tobulinimas.

„Buvo surinkta labai daug trenerių iš Europos, vaikai treniruodavosi du kartus per dieną ir kartais net po tris valandas. Krūvis buvo labai didelis, bet visi patenkinti rezultatais, dėmesiu ir kokybe. Lietuvės mergaitės atrodė labai gerai, Justė Jocytė nuo pirmos dienos sulaukė daug dėmesio. Visi treneriai akcentavo lietuvių darbo etiką, drausmę, pratimų atlikimo kokybę. Vaikinams buvo šiek tiek sunkiau fiziškai, nes jie buvo metais jaunesni, bet jie atsilaikė labai šauniai“, – sakė su lietuviais treniruočių stovykloje dalyvavusi LKF moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė.

10 geriausių stovyklos žaidėjų vaikinų ir 10 merginų buvo išrinkti į Europos rinktinę, kuri dalyvaus Jr.NBA pasaulio čempionate. Jis bus surengtas „ESPN Wide World of Sport“ sporto komplekse šalia Orlando, Floridoje, 2018 metų rugpjūčio 7-12 dienomis.

Į Europos komandą pateko ir trys lietuviai, kurie turės progą kautis Pasaulio čempionate. Jame varžysis Justė-Veronika Jocytė (Palangos SC/V.Knašiaus KM), Neda Pliatkutė (Kauno KM „Aisčiai“) ir Liutauras Serkevičius (Kauno KM „Aisčiai“).

Jr.NBA pasaulio čempionatas, kurio ambasadoriai yra Dwyane‘as Wade‘as ir WNBA legenda Candace Parker, bus rengiamas pirmą kartą. Tai vienintelis tokio pobūdžio krepšinio turnyras pasaulyje, į kurį patekti galimybę turėjo daugiau kaip 70 šalių žaidėjai iki 14 metų, kurie yra dalyvavę Jr.NBA pirmenybės savo šalyse. Lietuvoje Jr.NBA pirmenybes organizuoja Lietuvos krepšinio federacija (LKF).

Atrankoje Slovėnijoje dalyvavo šeši lietuviai:

VARDAS PAVARDĖKREPŠINIO MOKYKLAPIRMASIS TRENERIS
Justė Veronika JocytėPalangos SCDaiva Mažonienė
Neda PliatkutėKauno KM „Aisčiai“Sandra Čižauskienė
Greta VildzevičiūtėPanevėžio KKSCRima Daunienė
Liutauras SerkevičiusKauno KM „Aisčiai“Arūnas Visockas
Tauras KarabinasRaseinių KKSCAlbertas Vilimas
Nojus RadžiusPlungės SRCGenadijus Glikmanas

Jr.NBA pasaulio čempionate dalyvaus trys lietuviai, nuotrauka-1 Jr.NBA pasaulio čempionate dalyvaus trys lietuviai, nuotrauka-2 Jr.NBA pasaulio čempionate dalyvaus trys lietuviai, nuotrauka-3 Jr.NBA pasaulio čempionate dalyvaus trys lietuviai, nuotrauka-4 Jr.NBA pasaulio čempionate dalyvaus trys lietuviai, nuotrauka-5 Jr.NBA pasaulio čempionate dalyvaus trys lietuviai, nuotrauka-6 Jr.NBA pasaulio čempionate dalyvaus trys lietuviai, nuotrauka-7 Jr.NBA pasaulio čempionate dalyvaus trys lietuviai, nuotrauka-8 Jr.NBA pasaulio čempionate dalyvaus trys lietuviai, nuotrauka-9

„V.P.“ inf.

Jr.NBA Stovykla 17Europosšalių palangiškė Justė-VeronikaJocytė DaivaMažonienė PalangosSC
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936