Per savaitę virš Baltijos jūros išlydėti penki Rusijos kariniai orlaiviai

Praėjusią savaitę NATO oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai penkis kartus kilo atpažinti ir lydėti tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos Federacijos karinių orlaivių.

© Facebook nuotr.

Gegužės 14 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino orlaivį IL-20, skridusį iš Rusijos Federacijos (RF) žemyninės dalies į RF Kaliningrado sritį. Jis skrido be radiolokacinio atsakiklio, su regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) radijo ryšį palaikė, skrydžio planą turėjo.

Gegužės 14 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino du orlaivius SU-24, skridusius iš RF žemyninės dalies į RF Kaliningrado sritį. Jis skrido be radiolokacinio atsakiklio, skrydžio plano neturėjo, su RSVC radijo ryšio nepalaikė.

Gegužės 17 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino orlaivį IL-20, skridusį iš Kaliningrado srities į RF žemyninę dalį. Jis be radiolokacinio atsakiklio, su RSVC radijo ryšį palaikė, skrydžio planą turėjo.

Gegužės 17 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino orlaivį An-72, skridusį iš RF žemyninės dalies į RF Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, su RSVC radijo ryšį palaikė, skrydžio plano neturėjo. 

ELTA

NATO oropolicija naikintuvai penkikartai RusijosFederacijoskariniaiorlaiviai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,931