Klaipėdą į vasarą palydėjo ix laivų parado fejerverkai

Kartu su tūkstantine minia ir įspūdinga vakarine laivų kolona į Klaipėdą atkeliavo vasara. Gegužės 19-osios vakarą, Klaipėdos dangų nuspalvino jau IX „Laivų parado“ fejerverkai. Šventinį vakarą Kuršių mariose suposi per šimtą laivų, tačiau tik 47 iš jų pretenduos į ryškiausio titulą. Kam atiteks nugalėtojo vardas – paaiškės savaitės pabaigoje, kai komisija ir žiūrovai pateiks savo favoritus.

Rengėjų nuotr.

Europos jūros dienai ir sezoninės laivybos pradžiai dedikuotas devintasis „Laivų paradas“, suvienijo bei į turiningą programą sujungė skirtingas bendruomeniškas iniciatyvas. Nuo ankstaus ryto iki pat vakaro Danės upėje netilo sportiškas klegesys - vyko vandens sporto rungtys, parodomoji programa, azartiškos varžybos. Miesto  jūriškumą pabrėžė oficialios, iškilmingos ceremonijos - Lietuvos Respublikos vėliavos pakėlimas, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentų priesaika, „Albatroso“ apdovanojimai. Miestą į vasarą lydėjo XII Gatvės muzikos dienos ritmai.

Vakarop, veiksmas iš Danės upės persikėlė į Kuršių marias - čia jau devintąjį kartą Klaipėda pasitiko vasaros pranašu tampantį „Laivų paradą“. Šventės pradžią garsiniu signalu ir spalvingomis salvėmis paskelbė didysis „DFDS Seaways“ keltas, po kurio signalo  Kuršių mariose netruko išsirikiuoti įspūdinga iliuminuotų laivų kolona. Maži ir dideli laivai, pasipuošę spalvingomis girliandomis, šviesomis, efektingais stiliaus elementais, pradėjo pasirodymą ir varžybas dėl žiūrovų bei komisijos simpatijų. Užsiregistravusių ir konkurse dalyvaujančių laivų skaičius rekordinis – net 47. Tačiau kaip ir kasmet šalia užsiregistravusių laivų dėl žiūrovų dėmesio varžėsi ir neregistruoti laivai. Anot organizatorių, šventinį vakarą ant vandens suposi daugiau nei 100 laivų.

100-čio ir lietuvybės tematika išsiskyrė kateris „Alina“, kurį papuošė spalvingas „100“, jachta „Lietuva“ pasidabinusi šimtmečio burėmis“, laivas „LT-13694 bei išskirtinai daug Lietuvos trispalvių savo laivą papuošę – „Navigator“ komanda. Komandos vienybe stebino nuotaikingas laivas „Sinatra“, mokslinių tyrimų laivas katamaranas „Vėjūnas“, laivas „LT-13059“. Išmone ir didesniu indėliu į puošybą, komandinę dvasią, džiugino daugelis parado dalyvių.

Netikėtais ir net pavojingais akcentais žiūrovus nustebino laivas „Kiras“, kuriame degė atvira ugnis. Raudona dūmine liepsna susirinkusiems mojavo laivo „LTU-1604“ kompanija. Išskirtinis vakaro svečias – projekto „Nacionalinė ekspedicija“ kelionės Vyslos upe dalyvis, vytinės tipo upių laivas - „Vytautas Didysis“. 

Paradą vainikavo kaip visuomet šarmingas kompanijos „Towmar Baltic“ jūrinių vilkikų TAK-10 ir TAK-6 šokis, kurie lingavo ir audringos „The Scorpions“ ir lyrišku „Biplan“ melodijų ritmu.

Laukiamiausias vakaro akcentas dangų nudažė jau gerokai sutemus -  aštuntus metus dovanojami Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos fejerverkai šį kartą „Laivų parado“ dangų spalvino pagal klaipėdiečių grupės „Royce“ muziką.

Tradicija tapusio „Laivų parado“ akcento – gražiausio, ryškiausiai papuošto laivo konkurso baigtį šiais metais taip pat lems ne tik komisijos, bet ir žiūrovų balsai. Renginio organizatoriai kviečia pasidalinti labiausiai patikusių laivų nuotraukomis jas įkeliant į socialinio tinklo „Facebook“ paskyrą „laivuparadas“ arba siųsti el.paštu [email protected]

Tris gražiausiai iliuminuotus ar kitais puošybiniais elementais pasižymėjusius laivus apdovanos renginio partneriai – įspūdingus laikrodžius ir kokybišką laivo variklio alyvą įteiks UAB „Krasta Auto“, o viešbučio „Dunetton“ restoranas „Tonas“ vieno laivo įgulą pakvies išskirtinės vakarienės.

„V.P.“ inf.

IXLAIVŲPARADAS Klaipėda
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936