Siaubo filmą primenanti avarija: lemtingame posūkyje sužaloti septyni žmonės

Zenonas Rupkus

Šeštadienį apie pusę dešimtos ryto kelio Klaipėda – Liepoja dvidešimt septintajame kilometre, Liepojos plento ir Elijos gatvių sankryžoje, įvyko baisi nelaimė. Susidūrė lietuvių vairuojamas „VW Polo“ ir Latvijos piliečių „Toyota Avensis“. Sužalojimus patyrė net septyni žmonės, penki iš jų – sunkius.

Prispaustus žmones vadavo ugniagesiai, o medikai vis dar kovoja dėl patekusiųjų į avariją gyvybių. Facebook nuotr.

Priminė baisiausio filmo vaizdus

Šeštadienio rytą palangiškiai galėjo girdėti gaudžiančias greitosios medicinos, policijos ir ugniagesių gelbėtojų, kurie skubiai vyko į  nelaimės vietą, automobilių sirenas, mat kurorto ramybę sudrumstė skaudi eismo nelaimė. Susidūrus automobiliams „VW Polo“ ir „Toyota Avensis“ sužaloti net septyni žmonės. Abiejų transporto priemonių vairuotojai itin sunkios būklės gydomi vienos iš ligoninių reanimacijos skyriuje, medikai kovoja dėl jų gyvybių.

Liudytojai, važiavę ir matę šį baisų susidūrimą, netekę amo komentuoja, jog nelaimė „žiauri“, primena baisiausio siaubo filmo scenas, jie niekam nelinkėtų atsidurti nukentėjusiųjų žmonių vietoje.

Dėl gyvybių kovoja penki žmonės

Policijos pareigūnai nustatė, kad penkiasdešimt septynerių metų „VW Polo“ vairuotojaLiepojos plento ir Elijos gatvių sankryžoje sukdama į kairę nepraleido priešinga kryptimi tiesiai važiavusio automobilio „Toyota Avensis“ ir susidūrė su juo. Abiejų automobilių vairuotojai patyrė politraumas.

Eismo įvykio metu sužaloti septyni žmonės, jie išvežti į ligoninę. „VW Polo“ vairuotoja gydoma ligoninės reanimacijos skyriuje, ten pat pateko ir šio automobilio keleiviai – keturiasdešimtmetis vyras bei keturiasdešimt ketverių moteris. Kiti du kartu važiavusieji – mergina, gim. 1996 m. (sumušta čiurna, petys, nubrozdintas skruostas ) ir vaikinas, gim. 1991  m. ( galvos ir peties sumušimas ) išleisti gydytis ambulatoriškai.

Automobilį „Toyota Avensis“ vairavo dvidešimt trejų metų jaunuolis, su juo kartu važiavo aštuoniolikametė mergina, abu – Latvijos Respublikos piliečiai. Jaunuoliai dėl politraumų gydomi reanimacijos skyriuje.

Daugelis nukentėjusiųjų buvo prispausti, išgyveno kaulų lūžius, kai kam lūžo 3-4 šonkauliai.

Nelaimę lemia vos kelios akimirkos

Eismo nelaimę mačiusieji tikina, kad abiejų automobilių greitis buvo normalus (70-80 km per val.), kelio danga gera, matomumui tą dieną oro sąlygos įtakos taip pat neturėjo, galima tik spėlioti, kodėl „VW Polo“ vairuotoja nepamatė atvažiuojančio automobilio.

Įvykio liudytojai, su kuriais susisiekė „Vakarinė Palanga“, pasakoja, kad smūgis buvo tikrai didelis ir baisus, tad pravažiuojantieji stengėsi kuo greičiau pasišalinti iš įvykio vietos, kad košmarą ir siaubo filmą primenančių eismo nelaimės vaizdų nepamatytų vaikai.

Tai, ar eismo įvykio dalyviai nelaimės metu buvo blaivūs, parodys kraujo tyrimas.

Kol abu vairuotojai kovoja dėl savo gyvybių, policijos pareigūnai negali jų apklausti.  

Apgaulingas manevras

Paskui važiavęs vairuotojas „Vakarinei Palangai“ pasakojo pastebėjęs, kad „VW Polo“ ekipažas važiavo lėtokai, liudytojo bendrakeleiviai dar pajuokavo, kad tikriausiai už vairo sėdi moteris. Prieš kairįjį posūkį automobilis „VW Polo“ pristabdė, susidarė įspūdis, kad vairuotoja praleis tiesiai nelabai dideliu greičiu važiuojančią svečių iš Latvijos mašiną, deja, nelaimę lėmė apgaulingas manevras. Vairuotoja, pristabdžiusi, netikėtai pajudėjo ir nepraleido visai jau greta buvusios transporto priemonės. „Toyota Avensis“ ekipažui nebuvo galimybės trauktis, o stabdyti buvo jau per vėlu. Teko viltis, kad susidūrimas bus neskausmingas, deja, avarija turėjo skaudžias pasekmes.

Nesaugo savo gyvybių

Kas lėmė atsargiai važiavusios moters keistą manevrą, belieka tik spėlioti. Liudytojai samprotauja, gal laimingomis atostogų nuotaikomis dalinęsi pramogautojai paprasčiausiai užsišnekėjo. O minutė neatidumo, vienintelis vairuotojos neapgalvotas žingsnis smarkiai pakeitė ne tik jos pačios gyvenimą, bet ir kitų keleivių likimus.

Iš Liepojos grįžtanti mergina pamatė tai, kas buvo jau po įvykio. „Važiavome rytą iš Liepojos ir matėme tas mašinas. Jos buvo pakelėje: viena – pagrindinio kelio, kita – šalutinio. Eismas jau nebebuvo uždarytas ir plentas buvo sutvarkytas, matyt, ugniagesiai su vandeniu nupylė duženas į šoną. Kraujo nepastebėjome, bet iš to, kaip atrodė sumaitotos mašinos, galima buvo spręsti, kad susidūrimo būta baisaus. Žmonių nebebuvo, tik policija. Išskart supratom, kad visi išvežti į ligoninę, o kai kurie turėjo labai stipriai nukentėti, nes automobiliai jau nebepataisomi . Žmonės nesilaiko kelių eismo taisyklių, kad štai taip atsitinka. Baisu, kad turi nukentėt nekalti žmonės, o kaltieji nesaugo savo bei kitų sveikatos ir gyvybės“, – „Vakarinei Palangai“ parašė moteris.

Nukentėjusiuosius gelbėjo ugniagesiai

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Palangos ir Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį buvo perduota Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stočiai, Klaipėdos apskrities vyriausiam policijos komisariatui. Ugniagesiams gelbėtojams teko vaduoti prispaustus žmones.

Baisiavarija Palanga ligoninė 7žmonės
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933