Dar viena politinė jėga Palangoje: susikūrė naujos socialdemokratų darbo partijos skyrius

Balandžio 12 d. Teisingumo ministerijoje oficialiai įregistruota Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP), kuri yra parlamentinė partija. Masiškai pradėti kurti partijos skyriai miestuose ir rajonuose. Toks skyrius gegužės 11 d. įsikūrė ir Palangoje.

LSDDP palangos skyriui vadovaus E.Kuznecova – Palangos miesto savivaldybės tarybos, LSDDP tarybos ir prezidiumo narė, seimūno A.Vinkaus padėjėja. „V.P.“ nuotr.

Steigiamojo susirinkimo nariai patvirtino skyriaus įstatus, pritarė partijos statutui, sukūrė ir patvirtino skyriaus struktūrą – pirmininko pavaduotojus, tarybą, etikos ir finansų komisijas,o vedliu iš 3 kandidatų vieningai išsirinko Eleną Kuznecovą – Palangos miesto savivaldybės tarybos, LSDDP tarybos ir prezidiumo narę, seimūno Antano Vinkaus padėjėją.

Steigiamajame susirinkime palangiškius sveikino Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Šiaulienė, ji perdavė partijos vadovybės palinkėjimus.

Susirinkimo metu pasidalinta mintimis ir diskutuota apie politinę situaciją šalyje, apie padėtį mūsų mieste. Pažymėta, kad naujos partijos steigimąpaspartino pastaruoju metu nemažai šalyje subrendusių įvykių, tolygiai įsiliepsnojanti politinė įtampa, netgi išaiškėję nemalonūs korupciniai faktai. Beje, jų ištakos daugeliu atvejų buvo juntamos jau senokai – tai įgrisusios partinės trintys, sarkazmo kupinos politikų grimasos, aukštųjų postų nebepasidalinimo aistros pasiekusios beveik tragikomišką lygį. Negana, kad maždaug trečdalis parlamento narių jau ir taip nuolat sėdi ant „atsarginių suolelio“, tačiau socialdemokratų partijos naujasis lyderis, nepaisydamas partijos senbuvių išmintingų pastabų, sugalvojo, mūsų nuomone, griaunamojo pobūdžio politinį manevrą. Tam tikrą dalį senosios partijos narių vis tik pavyko suagituoti, tačiau toks veiksmas tik papildė jau ir taip pakankamai gausias opozicionierių gretas.

Gerai, kad ne visi pasidavė tokiai agitacijai. Juolab suprasdami savo rinkėjų lūkesčius ir viltį, didžiulę atsakomybę už savo veiklą, tam tikra dalis parlamentarų pasiliko valdančiojoje koalicijoje ir sėkmingai dirba toliau. Didžiuojamės, kad daugelio rinkėjų pasitikėjimą pelnęs Seimo narys Antanas Vinkus taip pat parodė deramą politinę išmintį ir pasirinko darnią parlamentinio darbo poziciją. Anot jo, politika – tai intelektualių idėjų įgyvendinimo procesas ir racionalių kompromisų menas, o be diplomatinės kultūros bei tolerancijos kitaip mąstančiųjų mintims politika apskritai praranda bet kokį žavesį ir prasmę.

Nemalonu, kai rinkėjai neretai pasijaučia esą beprasmiškai konfrontuojančių politikų įkaitais. Dauguma piliečių jau seniai pasigedo geranoriško visų lygių politikų bendravimo, darnaus jų darbo,pagrįstų sprendimų.

Lietuvos Konstitucija įtvirtina daugiapartinę politinę sistemą, tačiau skirtingų politinių pažiūrų įvairovė kaip politinė vertybė daugeliu atvejų pas mus egzistuoja tik teoriškai. Ryški priešprieša kitaip mąstantiems, ypač kairiosioms ir centro kairiosioms pažiūroms, akivaizdžiai apnuogina kai kurių politikų savanaudiškus interesus. Dažni bandymai susikurti „neklystančiųjų“ partijų įvaizdį neretai baigiasi kitų legalių politinių jėgų idėjų cinišku ignoravimu, arba visišku blokavimu. XX a. totalitarinėse valstybėse buvo tokios „nepakartojamos“ partijos, bet demokratinei santvarkai tokie reiškiniai – nepriimtini. Normalu, kai partijos pelno didesnį arba mažesnį rinkėjų palankumą, tačiau absoliučią rinkėjų pasitikėjimo persvarą įgyti ir tapti „ta vienintele“ retai bepasitaiko. Pagrindinis visų politikų veiklos interesas turėtų būti – tik klestinti Lietuva, bet ne politinių partijų išskirtinis klestėjimas.

Pastebima, kad kai kurioms politinėms jėgoms būdinga susikurti savitą konfidencialumo sistemą, nusistatyti dvigubus poelgių vertinimo kriterijus, su išlygomis pripažinti konstitucinius reikalavimus, nesunkiai „apeiti“ įstatymus. Ten, kur prasideda gudravimai ir „didžiosios“ paslaptys, užsibaigia teisėtumas. Nederami tikslai neretai prisišaukia net ryškius nusikalstamų veikų požymius. Žmonėms, jeigu jie dar nėra visiški fanatikai, tokie reiškiniai labai gerai pastebimi ir puikiai suprantami.

Demokratinėje visuomenėje kiekvienas aktyvus pilietis turi teisę laisvai pasirinkti savo politinių bendraminčių kompaniją, kurioje tarp skirtingų idėjų bei savitų požiūrių kiekvienas gali išplėtoti savo asmeninius gebėjimus ir juos tinkamai prisiderinti prie kolektyvinės veiklos principų. Juolab tokie asmeniniai požiūriai arba patriotiniai siekiai neturėtų būti įrėminami autoritariniu partinio vadovavimo stiliumi arba neteisėtais veiklos metodais.

Lietuvos socialdemokratų darbo partija nesiima nei populiarių pažadų „barstymo“, nei kraštutinių perversmų politikos. Pirmiausia sieksime darnaus visų politinių jėgų bendradarbiavimo ir patys rodysime tokį pavyzdį. Anot mūsų partijos pirmininko Gedimino Kirkilo, mums svarbiausias tikslas ne postų dalybos, o susitelkimas. Būtent susitelkimas į jau pradėtas Lietuvai reikalingas reformas ir svarbiausius darbus.

 „V.P.“ nuotr.

Jeigu pritariate mūsų partijos tikslams ir idėjoms, kviečiame energingai įsilieti į mūsų gretas, tapti mūsų rėmėjais, prisidėti savo mintimis ir siūlymais sprendžiant miestui aktualius klausimus. Jūs visada laukiami. Telefonas pasiteirauti: 8 686 19588, Elena Kuznecova

  Lietuvos socialdemokratų darbo partijos Palangos skyriaus inf.

NaujapolitinėjėgaPalangoje naujossocialdemokratųdarbopartijosskyrius ElenaKuznecova LSDDPpalangosskyrius
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929